Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nagyon szereted a párodat, akkor kivársz, vagy lelépsz? (Folyt. Lenn)
"a párod szüleinek joguk van a pénzüket arra költeni, amire akarják, azt a gyereket támogatni, akit akarnak - és nem kötelezö egyformán mindkettönek adni."
Ez igaz!
DE!
Ha igy állnak hozzá, akkor nekem meg jogom lesz ahhoz, hogy unokájukat még névről se ismerjék meg, sőőőt!
Jogom lesz arra, hogy a későbbi házamba be se engedjem őket, soroljam még??
(Csak hogy én nem vagyok bosszú álló)
És igen is tudom milyen érzés kisemmizve lenni!
Elmondjam miért??
Anyámék hitelt vettek fel a családi házunkra, amiből egy fillért sem lát egyik gyermek se!! Apámat a saját anyja és a testvérei semmizték ki, mert eladatták a nagyim házát, és apám semmit nem látott belőle!
Jogilag arra költik apósék a pénzt, amire csak akarják, tőlem fel is gyújthatják, de ha kisemmizik a gyermeküket, akkor ne várják el, hogy pucoljuk majd öreg korukra utánuk a ...., és ne várják el, hogy betegségükben ott térdepeljünk előttük! Joguk van arra költeni a pénzt, amire akarják, de akkor majd számoljanak el a lelkiismeretükkel, és Isten színe előtt a tettükkel!!!
Ahogy nézem, éppen azt nem értetted meg, ami a lényeg a válaszomban:
"Nem engem kell támogatni, hanem tiszteletben tartani a fia döntését, hogy velem akar élni. És ha velem akar élni, akkor meg tessék szépen segiteni a fiának, mert a legszemetebb dolog az, amikor kitagadják a vagyonból, és az örökségből a gyermeket."
Hát ez az, ami nem igaz, ha nem értenek egyet a párod döntésével, akkor nem is támogatják - a fiukat segitenék, de csak akkor ha "megérdemli" - ne haragudj ezért, de ha téged nem kedvelnek, akkor a fiuk - szerintük - nem érdemel segitséget.
Ha majd te is felnött leszel, akinek keményen kellet a pénzéért dolgozni, mire valamire jutottál, akkor te se osztogatod szanaszét, csak mert MÁSOK szerint ugy lenne jogos. Mindenkinek szive joga a SAJÁT pénzét annak adni vagy nem adni, akinek akarja.
Huuu...
Én írtam a kutyáról, hogy rendes gazdit keress neki. Nem azért, mert te nem vagy az, hanem mert azt írtad, hogy nincs albérlet lehetőség kutyával. Szerintem ha maradtok, akkor úgyis elmenekülsz pár hónap múlva, akkor mi lesz a kutyával???
A gyerekedet se dobnád el, az igaz, de nem is tiltják az albérletben.
Nekem van kutyám, imádom, úgyhogy ennyit erről, nem azért beszélek így, mert sose volt kutyám. Ráadásul olyan fajta, akit nagyon sokat kell ápolni, hogy szép legyen. Szóval időt is szakítok rá mindig, 3 gyerek mellett, gyönyörű eb.
Ahogy olvasom a kommentjeidet, sürgősen költözzetek, mert nagyon utálod a párod szüleit.
A többi véleményemet inkább meg se írom... Még leüvöltitek a fejemet....
13:58-as!!!Én senkinek nem akartam leüvölteni a fejét, mert a negatív kritikát is szívesen fogadom, ha az nem kioktatásos hangnemben jön felém!!
Én ha innen elmennék, akkor vinném magammal a kutyát!!!
Meghallgatok mindenkit, mert érdekel a dolog!! Látod, akinek az a véleménye, hogy joguk van arra a gyermekre költeni a pénzüket, akire akarják, azt az illetőt sem ugattam le, nem használtam vulgáris jelzőket rá, csak nem értek a véleményével egyet!
Mert ha nekem lenne gyerekem , és benne lenne a korban, akkor megfontolnám, h adnék e neki pénzt, pl. ha egy semmire kellőt/lopkodóst/bűnözőt/prostit/stb. szedne össze, akkor persze, h nem adnék, de én dolgozom (csak sajnos most bocsátottak el), jogásznak készülök, házimunkát maradéktalanul elvégzem... tehát nem értem mi az ellenszenv felém...:S
Szerintem el kellene menned dolgozni. A vőlegényem és én dolgozunk, semmivel nem tudtak támogatni a szüleink, saját erőből építettünk egy kis házikót.És a lehető legboldogabbak vagyunk.
Nem értelek, miért várod el más szűlőtől, hogy támogasson titeket? Ez nem természetes már a mai világban sajnos. Irtad hogy megtehetik, de figyelj, látva hogy nekünk mennyi munkába telt ezt a kis házat felépíteni, én sem szívesen adnám egy olyan menynek a nehezen megkeresett pénzemet,aki nem dolgozik, nem fizet rezsit, semmit.
Tessék munkát keresni, és amellett dolgozni.Mi is ilyen úton szereztünk két diplomát, a párom a harmadikat csinálja.Vagy még minimum 5 évig ott akarsz élősködni?
A te szüleidhez sem megy reklamálni a párod gondolom.Ha nem születtél aranykanállal a szádban, akkkor nincs miről álmodoznod.
Kutyusról: ingyen van minden állatorvosi beavatkozás, oltás, kellékek, a táp féláron, a kiképző baráti alapon kalkulálja az árakat, és ezeket a párom szokta állni, és én is, ha van munkám...
Nyaralni még soha nem voltunk, és nem is költünk ilyenekre 100 ezreket! Nincsen autónk, amibe bele ölnénk a benzin pénzt, nem járunk éttermekbe, nagy ritkán eszünk elitebb kaját, amikor dolgoztunk mindketten, természetesen félre tudtunk rakni, volt már nekünk milliónk is, de nincsen munkám, sajnos valamiből meg kell élni addig is, páromnak van egy hobbija, amire most rengeteget kellet költeni, de az ő megtakarított pénze, arra költi amire akarja, nem??
Ha a foberlo nem engedi, hogy vigyetek a kutyat, keress olyan alberletet, ahova lehet vinni!
En azt mondom, hogy ez a sztori tobb ponton verzik, annak egyertelmuen oka kell, hogy legyen, hogy a tesot tamogatjak, titeket meg nem. Csak mi ezt nem tudhatjuk.
Ha a diakhitel meg "nagyon gaaaz", akkor nem kotelezo tanulni, dolgozni is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!