Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Most nem értem egészen? Hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most nem értem egészen? Hogy is van ez? Szerintetek?

Figyelt kérdés

A párommal én majdnem 4 éve vagyok együtt, még nem vagyunk sem házasok, sem jegyesek, mivel még egyetemisták vagyunk, nem láttuk elérkezettnek az időt. A szándék viszont, hogy együtt szeretnénk megöregedni, hogy össze szeretnénk házasodni megvan, csak a gyűrűt nem húztuk még fel (olyan okokból, hogy ne legyünk hosszú évekig jegyesek...)

Mostanában meg elég sokszor hallottam, ilyeneket, hogy "miért viszi magával, nem is a menyasszonya" (vagy tegnap is volt egy témába vágó kérdés ezzel kapcs.)

Namármost, kérdem én, mivel több egy olyan embernek a kapcsolata, aki mondjuk együtt van 1 éve a párjával és jegyesek, annál aki együtt van 4 éve és nem jegyesek???

Nálunk a családban is van erre pl. az unokatestvérem fél év után eljegyezte a barátnőjét, most vannak 2 éve együtt. Én hiába vagyok 4 éve a párommal mi nem vagyunk "jegyesek" mintha levegőnek néznének (persze nem mindenki, de ha a két kapcsolatot kell összevetni vannak megjegyzések, pedig van ott min javítani, de mindegy, nem téma).

Kérdem én (ha eltekintünk attól, hogy számomra igazán fontos a házasság és nem ígérgetek csak úgy) holnap reggel gyűrűt húzok az újjamra, mitől leszek magasabb státuszban a kapcsolatban?

És mi van azzal, aki soha nem megy férjhez?

Nem fura felfogás kicsit? :-S

(nem hívd meg pl. esküvőre, mert nem a menyasszonya, "csak" a barátnője)

2011. ápr. 14. 22:39
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
78%
Hát az élettársról nekem is a kékfény jut eszembe.
2011. ápr. 15. 05:53
 22/32 anonim ***** válasza:
40%

Mert az emberek hülyék és a látszatra mennek. Le kell őket tojni, neked meg össze kell tartani a pároddal és érzékeltetnetek kell, hogy ti a kapcsolatotokat komolyan gondoljátok és együtt tervezitek a jövőt.

Mi több, mint 7 éve vagyunk, és olyan nehézségeken mentünk már keresztül (meg folyamatosan olyan gondok vannak), amit a legtöbb kapcsolat, házasság nem bírna el. Nekem az bőven elég, hogy mi kitartunk egymás mellett, és ennyi idő után is szeretjük egymást, és együtt akarunk lenni 50 év múlva. Nem is tervezünk házasságot. Minket még nem szólt meg senki, és mindenki tudja, hogy mi egy pár vagyunk és azok is maradunk.

De tényleg nem kell törődni az emberekkel, a felszín, látszat, ez a lényeg a legtöbb hülyénél. A lényeg, hogy ti szeretitek egymást gyűrű nélkül is.

23L

2011. ápr. 15. 06:53
 23/32 anonim ***** válasza:
82%

Az eljegyzés és a házasság NEM a kommunista világ álszent szokása. Akkor még nem is volt szokása. Akkor összeházasodtak az emberek,és nem volt szokás csak úgy együtt élni. Ahogyan a háború előtt sem. Ez csak az utóbbi 20-30 évben vált mindennapossá.

Ha eljegyzik egymást,összeházasodnak,nyilvánvalóvá teszik,hogy együtt akarnak élni. Az együttélőknél ez a szándék nem biztos,hogy meg van.

Másképpen hangzik,hogy menyasszonyom-vőlegényem,mint a barátom-barátnőm.

Nem kell feltétlenül gyémántgyűrű és nagy lakodalom az eljegyzéshez-házassághoz.

Valóban az eljegyzés a külvilágnak IS szól. A barátokat-barátnőket sokan sűrűn váltogatják. Talán ezért is nem veszik sokan komolyan az ilyen kapcsolatokat.

De nem csak a Bözsi nénik gondolják így,hanem sok fiatal is.

Sokszor olvastam már ezen a fórumon.,hogy mit tegyek,hogy eljegyezzen-feleségül vegyen,ha már 5-7 éve együtt élünk.

Ez számomra azt bizonyítja,hogy a fiatal nőknek is számít valamit az eljegyzés.

Annyit azért megjegyeznék,hogy ez minden párnak a magánügye,amihez a külvilágnak semmi köze.

2011. ápr. 15. 07:08
 24/32 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem aki jegyes, az már hivatalosan is tudatta a világgal, hogy elkötelezi magát az illető mellett TEHÁT ők már majdnem házasok.

VISZONT az egyszerű kapcsolatból BÁRMIKOR kiléphet valaki, és még magyarázkodnia se kell (a jegyeseknél azért nehezebb e téren)

EGYSZERŰ PÉLDA: Mész az üzletbe és meg akarsz venni egy tv-t. Ha kifizeted és megmondod hogy tegyék félre neked, amíg visszajössz a férjeddel autóval hogy vigyétek el, akkor valószínű félreteszik, mert adtál nekik bizonyítékot, foglalót, vagyis kifizetted.

De ha csak úgy mondod hogy tegyék félre, mert te majd igazán visszajössz, és igazán megveszed, akkor nem biztos hogy hisznek neked... Mert bármikor meggondolhatod magad és máshonnan veszed...

Sarkított példa, de remélem érted a lényeget.

2011. ápr. 15. 07:41
 25/32 anonim ***** válasza:
70%

Vidéken,pláne falun,még mindig szokás az eljegyzés!Ismerek olyan "párt" aki 51 körüli,vagy feletti,eljegyezték egymást, de mind a 2 otthonában lakik, ill,a ffi az anyjával!

Amúgy elvált mind a 2,de a gyűrű által jegyesek,összeházasodni nem akarnak,ez egy jelkép.

Egy durvább példa:

sajnos a férjem tavaly összejött egy nőcskével,akinek élettársa ,és 2 gyere volt! Mi huszonéves házasok vagyunk.A nő a telefonba azt csacsogta nekem, hogy már az "eljegyzést" tervezték a férjemmel!(mellesleg állítása szerint gyereket is várt már tőle,egy beteges hazudozó volt)

Mint utóbb kiderült,a nő gyűrűt akart venni a férjemnek!!!

Ezzel akarta bebiztosítani magát a hülye liba!/meg az állítólagos gyerekkel!!/

Más tészta,hogy nem jött neki össze, mert a férjem szakított vele,és engem választott, azóta is boldogan élünk!

Szóval arra akartam kilyukadni, hogy a "gyűrűzés "egyfajta jelkép,az összetartozásé!

Mi annó ezüst karikagyűrűket vettünk, mikor diákként összejöttünk a férjemmel,majd 2 év múlva volt a rendes eljegyzés, rá 1 évre az esküvő!

2011. ápr. 15. 08:27
 26/32 anonim ***** válasza:
33%

Ez egy hatalmas nagy hülyeség.

És az a durva hogy nem csak a falusi megszokás,megszólás,hogy "csak barátnő".

Mi is 4 éve együtt vagyunk,2 éve együtt is élünk,majd valamikor szeretnénk esküvőt,de most még jó is,5-6 év múlva tervezzük a gyereket,előtte mindenképp.

Nemrég párom korházba került,munkatársa engem hivott,rohantam hozzá.Nővére kérdezi kije vagyok,mondom barátnője,negedjen már.Erre nem akart beengedni...Jött a doki,kérdezi ki vagyok,mondom felesége,csak nemrég házasodtunk,még nem szoktam meg h ezt mondjam...igy már beengedtek,idaadták a cuccait,én irtam alá h műthetik,nem lett maradandó baja.Amugy hivták volna a szüleit,h azok kapjanak szivrohamot h mivan h már őket hivják...

idióta rendszer

2011. ápr. 15. 09:23
 27/32 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó bocsi, de azért a rendszer nem idióta, elég baj lenne, ha mindenféle barátnő vagy barát aláírogathatna orvosi papírokat a másik helyett...
2011. ápr. 15. 13:05
 28/32 anonim ***** válasza:
55%

bocsi de nem értem...a jegyességből miért nehezebb kilépni, mint egy "sima" párkapcsolatból??

Egy jegyességet is fel lehet bontani 3 perc alatt, csak annyi az egész h leveszed a gyűrűt és csá.

pff mi ez a hülye felfogás?

2011. ápr. 15. 13:31
 29/32 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok...én is "csak" barátnő státuszban, de mégis mindenki tudja a családban h a felesége leszek, nyáron akarunk összeköltözni, együtt tervezünk, és ezzel tisztában vannak a többiek is...viszont én is vágyom az eljegyzésre, talán mert nőből vagyok...
2011. ápr. 15. 13:54
 30/32 A kérdező kommentje:

Látom összecsaptak hullámok.

Ez mondjuk igaz, hogy egy "barátnő" tényleg ne írjon alá, mert akkor az elég durva lehetne. Viszont az a baj, hogy én pl mindenkinél közelebb állok a páromhoz, de még "csak" a barátnője vagyok...így ez van:-S

de azért családon belül más a helyzet...

2011. ápr. 15. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!