Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Most nem értem egészen? Hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most nem értem egészen? Hogy is van ez? Szerintetek?

Figyelt kérdés

A párommal én majdnem 4 éve vagyok együtt, még nem vagyunk sem házasok, sem jegyesek, mivel még egyetemisták vagyunk, nem láttuk elérkezettnek az időt. A szándék viszont, hogy együtt szeretnénk megöregedni, hogy össze szeretnénk házasodni megvan, csak a gyűrűt nem húztuk még fel (olyan okokból, hogy ne legyünk hosszú évekig jegyesek...)

Mostanában meg elég sokszor hallottam, ilyeneket, hogy "miért viszi magával, nem is a menyasszonya" (vagy tegnap is volt egy témába vágó kérdés ezzel kapcs.)

Namármost, kérdem én, mivel több egy olyan embernek a kapcsolata, aki mondjuk együtt van 1 éve a párjával és jegyesek, annál aki együtt van 4 éve és nem jegyesek???

Nálunk a családban is van erre pl. az unokatestvérem fél év után eljegyezte a barátnőjét, most vannak 2 éve együtt. Én hiába vagyok 4 éve a párommal mi nem vagyunk "jegyesek" mintha levegőnek néznének (persze nem mindenki, de ha a két kapcsolatot kell összevetni vannak megjegyzések, pedig van ott min javítani, de mindegy, nem téma).

Kérdem én (ha eltekintünk attól, hogy számomra igazán fontos a házasság és nem ígérgetek csak úgy) holnap reggel gyűrűt húzok az újjamra, mitől leszek magasabb státuszban a kapcsolatban?

És mi van azzal, aki soha nem megy férjhez?

Nem fura felfogás kicsit? :-S

(nem hívd meg pl. esküvőre, mert nem a menyasszonya, "csak" a barátnője)

2011. ápr. 14. 22:39
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
jajj és felháborodni, ajtót csapkodni nem fogok, a párom családja elfogadott és szeret:) nálunk vannak ilyen dolgok, a távolabbi családban, meg a "köztudatban" ilyen elvek... ezért érdekel...
2011. ápr. 14. 23:31
 12/32 anonim ***** válasza:
94%

Mert attól hogy felhúznak egy gyürüt, az azt mutatja mindenkinek hogy komolyan gondolják, mindenkinek mutatják hogy mi elvagyunk jegyezve.

Gyürü nélkül, nem vagytok összefüzve, de a gyürüvel álitólag nehezebb elválni, vagyis hogy több "cérna" füz össze, elméletileg :S, (valami ilyesmi talán?)

2011. ápr. 14. 23:35
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Akkor megpróbálom másképp leírni: itt nem az éveken van a hangsúly: egy eljegyzés kifele azt közvetíti mi bizony komolyan össze kívánjuk kötni az életünket (még ha valójában csak divatból csinálták akkor is) míg egy sima barát-barátnő, arról mindenki azt gondol amit akar, sőt általában a konzervatívabbak és idősebbek szemében, annak nincs jelentősége, mert lehettek akár csak szeretői egymásnak, vagy csak lazán unaloműzésként együtt, stb.

Persze ez nem azt jelenti, hogy én többre tartom azt, aki el van jegyezve, mint, aki csak kapcsolatban, sőt nagyon utálom az ilyen divatból már 17 éves korom óta 3szor eljegyeztek típusú lányokat, de a külvilág felé akkor is a jegyes hozzátartozó, a barátnő nem.

2011. ápr. 14. 23:42
 14/32 A kérdező kommentje:
ez igaz:)
2011. ápr. 14. 23:44
 15/32 anonim ***** válasza:
71%
Sokaknak a látszat a fontos,többre tartják a látszatházasságot,a valódi kapcsolatoknál...
2011. ápr. 14. 23:58
 16/32 anonim ***** válasza:
68%
Amúgy meg a gyűrű csak a külvilágnak szól.Egy óríási gyémánt gyűrű se tudja összetartani,azt ami gyűrű nélkül nincs egyben már.
2011. ápr. 15. 00:01
 17/32 anonim ***** válasza:
56%

Úgy gondolom, hogy csak ott probléma az eljegyzett - nem eljegyzett státusz, ahol mondvacsinált társasági illem van hatályban, amit a Mari néni és a Bözsi ötlöttek ki, a kispadon ülve, két szaftos pletyka között.

A normális meghívókon nem az szerepel, hogy meghívom Önt és a menyasszonyát,vagy a feleségét, hanem meghívom Önt és a partnerét (Your Partner), tekintve, hogy vannak párok 40 éve együtt, házasság nélkül, gyémántgyűrű nélkül egy rakás felnőtt gyerekkel. Szerintem a kommunista világ álszent szokásai ragadtak meg nálatok.

2011. ápr. 15. 00:02
 18/32 anonim ***** válasza:
76%
Nekem az anyukám és a nevelőapukám 17 éve együtt vannak. Nem jegyesek, nem házasok. Szerintem is csak a csőlátású emberek ilyenek, szimpla aggyal szimpla asszociációk.
2011. ápr. 15. 01:19
 19/32 anonim ***** válasza:
45%

"hogy ne legyünk hosszú évekig jegyesek"

És miért ne lehetnétek hosszú ideig jegyesek?

Ez úgyis csak egy ostoba formaság. Ha olyan fontos ez az ismerőseiteknek, nektek meg az, hogy ők mit gondolnak, akkor jegyezzétek el egymást.

Álprobléma.

2011. ápr. 15. 01:39
 20/32 anonim ***** válasza:
66%

Csak néhány embernek van ilyen régimódi felfogása.

Mi például 9 éve vagyunk együtt. A párom egyszer megkérdezte, hogy leszek-e a felesége. Igent mondtam, de se gyűrűt nem vettünk, sem össze nem házasodtunk.

Az "anyősommal" egyszer mentünk valahová, és akkor azt mondta, hogy ha nem haragszom meg érte, most úgy fog bemutatni, mint a fiának a feleségét, mert tudja, hogy az élettárs a megfelelő szó, de az olyan csúnya, és nehogy rosszat gondoljanak.

Mit mondhattam?

2011. ápr. 15. 05:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!