Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most nem értem egészen? Hogy is van ez? Szerintetek?
A párommal én majdnem 4 éve vagyok együtt, még nem vagyunk sem házasok, sem jegyesek, mivel még egyetemisták vagyunk, nem láttuk elérkezettnek az időt. A szándék viszont, hogy együtt szeretnénk megöregedni, hogy össze szeretnénk házasodni megvan, csak a gyűrűt nem húztuk még fel (olyan okokból, hogy ne legyünk hosszú évekig jegyesek...)
Mostanában meg elég sokszor hallottam, ilyeneket, hogy "miért viszi magával, nem is a menyasszonya" (vagy tegnap is volt egy témába vágó kérdés ezzel kapcs.)
Namármost, kérdem én, mivel több egy olyan embernek a kapcsolata, aki mondjuk együtt van 1 éve a párjával és jegyesek, annál aki együtt van 4 éve és nem jegyesek???
Nálunk a családban is van erre pl. az unokatestvérem fél év után eljegyezte a barátnőjét, most vannak 2 éve együtt. Én hiába vagyok 4 éve a párommal mi nem vagyunk "jegyesek" mintha levegőnek néznének (persze nem mindenki, de ha a két kapcsolatot kell összevetni vannak megjegyzések, pedig van ott min javítani, de mindegy, nem téma).
Kérdem én (ha eltekintünk attól, hogy számomra igazán fontos a házasság és nem ígérgetek csak úgy) holnap reggel gyűrűt húzok az újjamra, mitől leszek magasabb státuszban a kapcsolatban?
És mi van azzal, aki soha nem megy férjhez?
Nem fura felfogás kicsit? :-S
(nem hívd meg pl. esküvőre, mert nem a menyasszonya, "csak" a barátnője)
Akik gyűrűt húznak azoknál komolyabb a kapcsolat a kívülálló szerint.
A külsőség számít sajna.
Szia!
Nálunk is majdnem ez a helyzet!:)
Mi is együtt vagyunk 4 éve a párommal,2 múlva tervezzük az esküvőt,1 év múlva ez eljegyzést.
És minket is állandóan cseszegetnek,(holott semmi közük hozzá)hogy miért nem vagyunk még jegyesek !:S
Ezt én sem értem!
Miért jobb az ha valaki egy hónap után eljegyzi a másikat?!
Érdekes...:-S
Jó lenne ha egy ellentáboros kifejtené a véleményét:D akkor megtudnánk MIÉRT...
köszi a válaszokat eddig:)
Nem, nem így gondoltam...de mindegy nem értitek ekérdés lényegét...
Egyébként nem gondolom azt, hogy egy 17-18 éves (akkora voltam az első év végén) el kéne jegyezze magát. Másrészt míg egyetemisták vagyunk, minek eljegyzés, ha egyetem vége előtt nincs esküvő? Ettől még gondolhatjuk komolyan, nem?
Meg egy négy-öt év meg szerintem nem "aktuális" barátnő kategória már...
Én értem a kérdést is, meg a problémát is, a problémájukat veled viszont én sem értem. De a válaszokat elnézve én is ilyen elszabadult fajta lehetek.
Ezen kívül ez egy érdekes mondat az egyik válaszban:
"Két felnőttnek nem kell négy-öt-hat év ahhoz, hogy eldöntsék akarnak-e valami komolyat a másiktól"
Nos igen, lehet rohanni eljegyzéssel, házassággal, aztán mikor válnak jönnek a kérdések, hogy hová siettek.
"Ha pedig mondjuk a párod egyik rokona a párod családját meghívja egy családi eseményre, de téged nem ismer, már honnan kéne mégis meghívnia?"
Nem mondtam, hogy meg kéne, ha nem ismer, természetesen nem kell...de én nem is akartam ezekre a meghívásokra szorítkozni, hanem amblokk, egy egy éves jegyesség miért több egy 4 éve tartó komoly kapcsolatnál...a külsőségeket leszámítva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!