Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért nem beszél a párom 3 év...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

SzabinaKovacs927 kérdése:

Miért nem beszél a párom 3 év után közös jövőről, eljegyzésről?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt a párommal, én 3 hónap múlva leszek 25 eves, o meg 33. Az elejétől fogva egymásra találtunk, nagyon nagyon szeretjük egymást. Régebben volt szó eljegyzésről, közös jövőről. De egy ideje semmi. Max ha én hozom fel. És 33 évesen ennyi idő után szerintem beszélnie kellene a jövőről eljegyzésről. 2 hónapja mondta hogy 2 éven belül el akar jegyezni, de addigra 5 éve leszünk együtt. Én azt nem akarom megvárni.. Amennyire szeretjük egymást, sokkal hamarabb számítottam volna erre…

tegnapelőtt 11:34
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
78%
Akil itt azt irkajlaj, hogy az csak papir, akkor kerdem én: "ha csak papir", miért is nem lehet azna "nyamvadt" gyűrüt a nő ujjara huzni?
tegnapelőtt 23:06
 32/41 anonim ***** válasza:
50%
Mert ez a csak papír valójában egy “éltreszóló” szerződés, amitől maga a kapcsolat minőségileg valójában semmit nem változik (házas vagyok, ugyanúgy keltem fel másnap mint miélőtt a házasság megköttetett), ellenben jönnek vele a kötelességek, a vagyonközösség és az, hogy a másiktól csak hosszas jogi procedúra után tudsz megszabadulni. Csupa kedves kis elem.
tegnapelőtt 23:31
 33/41 anonim ***** válasza:
73%

" Az meg mi, már ne is haragudj, “éltél valakivel a nagy semmiért”?! Ha nincs eljegyzés akkor nincs semmi? Ez totál beteg"

Bocs, de én gyereket házasságban szülök csak. Ez a nőnek sokkal rizikósabb.

Amúgy miért is nem akar összeházasodni valakai gyermekei anyjával, azzal, akivel tervezei az életét? Ilyenkor szokott jönni valami homályos magyarázat a "csak egy papírról" (nem az), de a fő oka az, hogy annyira azért nem biztos abban a kapcsolatban és annyira komolyan sem akarja.

tegnapelőtt 23:34
 34/41 anonim ***** válasza:
87%

32

Mondjuk ha így gondolkodsz a házasságodról, akkor nem volt valami jó ötlet ez a nősülés...

tegnapelőtt 23:37
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt így el lehet fogadni, hogy van akinek fontos a házasság, van akinek nem.

Én házasságpárti vagyok. Számomra fontos lenne, hogy az a férfi akivel vagyok X évesen ne úgy hivatkozzon rám, hogy a barátnője, csaja, hanem hogy a felesége. Ég és föld a kettő, ahogy számomra hangzik, meg tartalmilag is.

De teljesen megértem azt is, akik nem akarnak házasodni, ettől függetlenül.

tegnapelőtt 23:39
 36/41 anonim ***** válasza:
15%

32: A szüleim 33 éve élnek boldogan, 3 gyereket neveltek fel és soha nem házasodtak össze, mert egyiküknek sem volt rá igénye és soha egyikük sem forszírozta a dolgot.

34: Realista szemléletű ember vagyok, nem az érzelmeim vezérelnek. Nem csak mézesmázzal jár a házasság, ezt felnőtt emberként illene átlátni. A nők azok, akik hajlamosak ezt valami habos-babos álomképnek látni. A férfiak meg látják az oldalát az érzelmeken tú is, többségük ezért is vonakodik tőle. Idilli a házasságom (papír nélkül is az volt), de köszi az aggódást.

tegnapelőtt 23:45
 37/41 anonim ***** válasza:
43%

36

Akkor is azt gondolom, hogy akik nem házasodnak meg, ott egy részben az van, hogy fenntartanak egy menekülő utat maguknak.

Nőként én is tudom realistán nézni. Például nem kell apasági nyilatkozatért szaladgálni, meg hogy ki a gyerek gondviselője. Bemehetek a kórházba mint hozzátartozó, és adott esetben egy súlyos döntést is hozni egymásról... Kedvezményes hitelfelvétel, adókedvezmény, jogvédelem, gazdasági közösség, özvegyi járulék, örökségi kérdésekben könnyebb ügyintézés.

tegnapelőtt 23:52
 38/41 anonim ***** válasza:
60%

"A nők azok, akik hajlamosak ezt valami habos-babos álomképnek látni."

Tévedés. Nem annak látom. De ha szülök két gyereket, kényszerpihentetem a karrierem, és esetleg válás lesz, akkor nem akarom megszívni.

Ha pedig együtt maradunk, akkor jogi dolgok miatt sem mindegy. Az, hogy a szüleidet nem zavarja, hogy jogilag nem közeli hozzátartozói egymásnak, az ő dolguk. ENgem rohadtul zavarna.

Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy a nők csak az érzelmek, a férfiak meg csak reálisan. Bullshit. Pont reális dolgok miatt nem szülnék házasságon kívűl.

tegnap 02:51
 39/41 anonim ***** válasza:
0%
38: Olyan emberrel érdemes házasodni akiben megbízhatsz, tudod? És akkor nem kell arra gondolni, hogy majd esetleg otthagy 2 gyerekkel a szarban, mert a normális férfi ezt anélkül sem teszi meg, hogy szerződés kötelezné bármire is. Szépen vagyunk, ha neked a házasság a biztosíték, mert nem bízol a férjedben.
tegnap 07:09
 40/41 anonim ***** válasza:

No vagyok es abszolut nem ertem. Tehat ha minden ugy tortenik, ahogy a lany szerente, a ferfi ilyen fajta kivansagait toral figyelmen kivul hagyva az oke.

Leirom megint, hogy ilyen esetben egy ev nalam nem oszt, nem szoroz, nem arrol volt szo, hogy a kerdezo varjon tiz evet, hanem ket nyamvadt evrol volt szo, amibol kompromisszummal (tehat vegul egyik fel akarata sem teljesul maradektalanul) lehet egy evet csinalni.

Nem azt mondom, hogy egy ev mulva biztosan megkeri a kezet, de akkor is lehet halogatas meg atbszas a dologbol ha a pasi azt mondja, egy het mulva elveszi…

tegnap 07:38
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!