Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem beszél a párom 3 év után közös jövőről, eljegyzésről?
20
RÉgen rossz, ha kompromisszum kell és rábeszélés. Biztos nem házasodnék így.
20 / 21
Mindkettőben van igazság. Nehéz ezt jól menedzselni... Mert ugye erőszakos sem akar lenni az ember, de a céljait is jó lenne elérni. Annak sincs értelme, hogy tukmáld magad, mert a végén azt fogod kapni - ha ne adj Isten bármi nehézség fog jönni a házasságban - hogy te akartad ezt egyedül.
Szóval én mindenképp nekifutnék a helyedben még egyszer annak a beszélgetésnek, ami arról zajlott hogy még szeretné ezt egy 2 éves időhatárban tartani. Én a helyedben tuti megkérdezném, hogy mi gátolja, miben nem biztos, mire szeretne konkrétan(!) várni. Ez utóbbi elég fontos, mondjuk megvárni míg lejár egy hitel, vagy ilyesmi komolyabb dolog. Ha csak ilyen "csak, mert", az elég humbuk indok.
És ha bizony kilépsz akkor sem lesz semmi garanciád arra, hogy bárki is meg fogja kérni a kezed. Pláne nem 2 éven belül. És az még olyan is legyen, aki neked is jó.
21
Ez nem rabeszeles, ez kompromisszum es szerintem teljesen rendben van. Mivel nem szignifikansan nagy a ket vagy kozott az idobeli kulonbseg, siman kivitelezheto. Ha akkor sem tortenik meg, a kerdezo boven donthet ugy, hogy kilep a kapcsolatbol.
De az sem megodlas, ha az eljegyzesben csak az o akarata ervenyesul, ez gondolom ertheto.
Miért kell ezt egyáltalán időhöz kötni? A pasi is csak mondott valamit amikor nője ezzel cseszegette azért, hogy lerázza, ettől még tervezheti 2 hét múlva is, de az is lehet hogy soha nem is akart megházasodni csak mond valamit mert fél a hisztitől. Ez nem egy kötelező kör amit előbb vagy utóbb muszáj meglépni, azt értse már meg mindenki. Nem lehet egy házasságba belesürgetni a másikat. Rég rossz, ha valakit ezzel nyomasztamak és ezáltal annak érzi, ennek a tökéletes módja ha a nő erőszakoskodva próbálja kiepréselni a másikból. Az ebben a helyzetben lévő pasik helyében úgy menekülnék, hogy a lábam nem éri a földet.
Az eljegyzéshez a nőnek semmi köze nincsen, ezt nem lehet erőltetni, annyi a feladata hogy HA megkapja a kérdést (amire nincs határidő, hogy 5 évet már nem hajlandó várni), mond egy igent vagy egy nemet. Röhejes, hogy a mai világban már ezt a klasszikusan férfi feladatot is kontrollálni akarják egyesek. Szó volt róla, egyezik ez elhatározás, majd lép a pasi amikor úgy látja, de minek ultimátumokat adni meg zsarolgatni, rátenni azt hogy ez bizony kö-te-le-ző öregem, úgyhogy csípkedd magad?! Ha valakinek ehhez van töke, akkor vegye ezt magára, aztán kérje meg a faszit ő, aztán máris nem kell tovább vergődni.
"Miért kell ezt egyáltalán időhöz kötni?"
Talán mert egy párkapcsolatban kettő ember van? Az rohadtul nem fair, hogy az egyik teljesen bizonytalanságban él, hogy majd a másik valamikor lép vagy nem lép. Az ilyent meg kell beszélni, ha nem akarsz úgy járni, hogy 10 évet éltél valakivel a nagy semmiért. Egyáltalán akar-e midnkét fél családot, vagy nem akar. És mikor. És ezt őszintén, nem a másik idejét bsztatva, hogy ígerget össze-vissza, hogy addig is leszálljanak a témáról.
Megnézém ezen pasik arcát, ha 5-10 év halogatás, ígérgetés után a nő nemet mondana.
25
Nem tudok én sem egyetérteni ezzel a gondolatmenettel, de értem a lényegét.
"Az eljegyzéshez a nőnek semmi köze nincsen, ezt nem lehet erőltetni, annyi a feladata hogy HA megkapja a kérdést (amire nincs határidő, hogy 5 évet már nem hajlandó várni), mond egy igent vagy egy nemet."
Azért szerintem mégis csak van annyi köze hozzá, hogy egyáltalán van-e tervbe véve házasság vagy nincs. Különben rengeteg nő ott malmozna, hogy történik-e végre valami vagy sem... A nőnek nem annyi a feladata, hogy vár türelmesen, hanem ha számára túl sokáig húzódik ez a történet, akkor eldöntse, hogy számára ez így megfelelő-e. Ha nem, akkor lehet továbblépni, új párkapcsolatot keresni. Szerintem normális, felnőtt kapcsolatban senki sem fog (ha házasság a célja!) éveket ülni a másik mellett, amíg a férfi hajlandó elhatározni magát...
Azért is írom ezt, mert sajnos az egyik barátnőm is egy olyan pasival van, akivel nagyon várja már az eljegyzést, a pasin meg látszik, hogy esze ágában sincs ez. Sőt. Volt h ki is jelentette.
27
"Kettő ember van, akik megbeszélték, hogy LESZ lánykérés"
:D Gondolom itt senki sincs olyan, akivel megbeszéltek valamit, hogy majd LESZ és nem történt semmi, azóta is várja (hogy megkérdjék vagy hogy elváljon vagy hogy felszerelje a polcot). :D Minden egy ígéret, amíg nincs konkrét tett.
Persze innentől lehet nézni, hogy mennyire tartja a szavát a másik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!