Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nők, ti hogyan értétek el a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, ti hogyan értétek el a párotoknál, hogy feleségül vegyen titeket?

Figyelt kérdés

Keresem a választ, hogy hol rontom el. 3 komoly, többéves kapcsolaton vagyok túl, többen akarnak velem kapcsolatot(együttélést).

Mégis, akárhányszor eljutunk az összeköltözésig, ott megreked a dolog, elfogynak a virágok, ajándékok, kedvesség a másik részéről... holott én nem változok, nem vagyok hárpia, mindig keresem a párom kedvét, főzök, mosok, takarítok, emellett ápolt vagyok, edzek, kirándulást, nyaralást szervezek, türelmes vagyok, nem veszekszek, még az anyagi helyzetem is rendezett, nem tartatom el magam, van munkám... szóval, nem értem.

Lassan 35 éves vagyok, szerettem volna családot, de erre egyre kevesebb esélyt látok.

Mi a titka azoknak, akiket 1-2 éven belül feleségül kérnek, akiktől akarnak gyereket? Én nem tudok erőszakos lenni és én megkérni a férfi kezét, akkor mindig azt érezném, hogy ő igazából nem is akarja, úgy érezném, elvenném a férfiasságát. A mondogatást is gáznak érzem, nem akarom kizsarolni a dolgot... vagy mégis ez a titka?

aug. 30. 08:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
69%
Én sem voltam erőszakos. Sőt, én egyáltalán nem nyomtam őt ezzel. Mert úgy éreztem, hogyha ő nem akarja igazán az egészet, akkor így nekem sem kell. Azt akartam, hogy benne érjen meg a döntés. Nincsen titkos recept erre, szimplán csak önmagamat adtam. Csináltam házimunkát mindig is, de pl. tudok kupis csaj is lenni és ezt sosem titkoltam előtte. Tudta, hogy mi vagyok, ki vagyok. Nem egy cukormázat mutattam azért, hogy a felesége lehessek. Úgy voltam vele, hogyha kellek akkor minden rossz tulajdonságommal kelljek. De a férjem mondta, hogy tulajdonképpen ő mindig is szeretett volna nősülni, csak azt kereste akivel meg is tudna állapodni. Az előző kapcsolata nagyon kaotikus volt. 2-3 évente szétmentek 10 éven keresztül. A nő akart gyereket nagyon, de nyilván a férjem egy ilyen kapcsolatba nem mert vállalni. Engem megismert. Relatíve gyorsan összeköltöztünk. Másfél év után indult a baba projekt és 2,5 év múlva el is vett. A házasságot ő hozta fel, hogy szeretne feleségül venni, nem én. Nála inkább az volt a baj, hogy az előző kapcsolatban nem tudott lehorgonyozni, hiszen a nő akármikor dobbanthatott amikor úgy gondolta, pláne, hogy szeretett a csaj pasizni is mellette. Velem pedig a stabilitást élte meg az elején is már. Monogám, hűséges vagyok. Sok mindenen függ szerintem és nem azon, hogy mindent megadsz vagy sem. Már eltelt egy pár év, de a nőt rosszul érinti a mai napig, hogy őt 10 év alatt nem vette el, nem vállalt vele gyereket, velem meg 3 év alatt mindent bevállalt. A csaj terhes lett a szakítás után szinte azonnal azzal a csávótól akivel a férjemet csalta, de ahogyan kivettem a szavaiból nem igazán boldog. El van jegyezve 3 éve, de a csávó nem veszi feleségül, mert hát, most minden más fontosabb. Pedig szerintem vágyik rá. Lett 2 gyereke a nőnek, de a pasi birtoklási mániáját leszámítva, nem igazán kapta meg azt amire valóban vágyik. Hogy mi az oka? Passz. Én nekem sosem volt prioritás az, hogy feleség és anya legyek. Úgy voltam vele, hogyha összejön akkor happy leszek, ha nem akkor sem fogok keseregni, mert ezer dologtól lehetek boldog az életemben.
aug. 30. 10:10
 22/71 anonim ***** válasza:
52%

Páromtól már a kapcsolat első pár hetében megkérdeztem, hogy akar-e gyereket. Ha azt mondta volna, hogy nem, akkor vége is, minek húzzuk egymás idejét.

Eltelt utána jópár év, mondtam neki hogy most úgy állunk, hogy részemről jöhetne a gyerek. Ő is így érezte, hát belevágtunk. Házasok azóta sem vagyunk, nem is látjuk értelmét.

aug. 30. 10:12
 23/71 anonim ***** válasza:
20%

Nem a házasságkötés ellen érveltem. Azért azt nem mondhatod komolyan, hogy a többség amikor az esküvőre gondol, akkor az ingyenes változatról ábrándozik.

Ritka az ilyen mint ti, és őszintén sok sikert kívánok nektek, mert látszik, hogy ti összetartozni szeretnétek, nem pedig rongyot rázni. De sokaknál nem áll meg ennyinél a dolog.

"semmilyen jogi kötelezettség nincs ezután a gyerekvállalásra."

Én nem ezt írtam, nyilván nem erről van szó. De onnantól hogy házasság van, teljesen más jogi helyzet lép fel egy válásnál.

Amit írtam gondolom általánosításnak veszed, de én felvetésnek szántam. Lesznek kivételek, mint ahogy ti is. Én is házasságpárti vagyok abszolút, de sajnos azt tapasztalom, hogy nem a társkapcsolat a fontos, hanem hogy kifelé mit lehet mutani. Az a ritkább eset, mint a tietek, hogy csak egymás miatt házasodtok, nincs más oka. De akiket ismerek, ott a sok esetben komoly igények vannak, nem feltétlenül designer ruha, vagy csokiszökőkút, hanem akár egy átlagos de szép esküvő visszafogott keretekkel.

aug. 30. 10:13
 24/71 anonim ***** válasza:
86%

Alapból meg kell beszélni vele, hogy neki célja-e a házasság, mert neked igen. Emberek vagyunk, nem madarak tollrázogatásos táncával kell kommunikálnunk. Férjhez akartam menni, de ha a párom úgy kéri meg a kezem, hogy előtte nem beszéltük meg, akarjuk-e, csak dönt egyet, akkor nemet mondtam volna.

Az nem tudom, esetedben mennyire igaz, hogy olvastam, hogy a férfiak többsége nem a nőtől teszi függővé a házasságot, hanem attól, hogy magát késznek érzi-e magát. És ha kész, akkor elveszi azt, aki épp mellette van.

aug. 30. 10:18
 25/71 anonim ***** válasza:
68%

Egy korábbi kommentre reagáltam.

"Több milliós tétel lehet egy esküvő, és elég nagy szervezést igényel."

Tényszerűen nem igaz. Akkora tétel amekkorának szeretné a pár, és annyi "szervezést" igényel, hogy legalább 30 nappal korábban van egy ügyintézés.

Minden más opcionális, aki nem szeretne sokat költeni meg sokat szervezni, annak nem muszáj. LEHET milliós tétel és sok szervezés, HA ezt szeretnék, de egyáltalán nem "igényli" ezeket.

"Az esküvő után következik a gyerektéma, és lehet hogy ő nem is igazán szeretne"

Ez se igaz, normál esetben már rég túl van a pár a "gyerektémán" mire házasodnak, meg van beszélve hogy akarnak vagy sem. Ha akarnak, akkor nincs gond, ha nem akarnak, akkor sincs gond, ha eltérnek az igények akkor meg nem kéne házasodni, de ezt meg nem időhúzással kéne kezelni.

aug. 30. 10:19
 26/71 anonim ***** válasza:
79%
Régen rossz, ha "elérni" kell.
aug. 30. 10:20
 27/71 anonim ***** válasza:
86%

34 évesen ismertem meg a férjem, már az első randi előtt, ahogy beszélgettünk tisztáztuk, hogy hosszú távra keresünk partnert. Az, hogy házasságban gondolkozunk a randizós időszakban vált egyértelművé - nem mondtuk ki konkrétan, csak ilyen sorok között kiszűrődött infó. Az egyetlen dolog, ami premier plán előkerült a saját meddőségem, állati kellemetlen beszélgetés volt, de úgy tartottam korrektnek, hogy ezt ilyen kínosan korán bedobom, mert illik tudnia róla. Ezt leszámítva a többi lényeges elképzelés "egyeztetése" nem volt cikis, pedig tartottam tőle... klisé, de tényleg a megfelelő embert kell megtalálni hozzá.

Valószínűleg a típus lesz a probléma, amire kattansz, egyszerűen rosszul nyúlsz bele.

Mindenesetre még ne pánikolj, simán megtalálhatod az igazit :)

Csak hogy lezárjam a sztorit:

Nálunk 2 év után volt eljegyzés nyáron, rá következő nyáron házasodtunk és akkor már nekikezdtünk a lombiknak is, már 2 éves a gyermekünk, minden hepi :)

aug. 30. 10:45
 28/71 anonim ***** válasza:
10%

Nem sikerült megértened a lényeget, de szavakon lovagolni igen.

Nyilván lehet hétköznap is ingyen, persze. Majd mondd ezt pár nőnek, és nézd a fejüket közben. Sokan NEM ilyen esküvőt képzelnek, és igényelnek mint ti. Én hallom milyen alaptételek vannak még a mini esküvőkön is. Javaslom hogy nézz körbe, hogy mennyire komoly bérlések, és tételek röpködnek. Attól hogy te nem igényled, sokan igénylik... nekik mondd hogy nem kötelező.

aug. 30. 10:49
 29/71 anonim ***** válasza:
86%

Nyilván olyan férfival kell kezdened, aki szeretne családot, házasságot. És ezt az elejên érdemes megbeszélni, ki mit tervez, világossá tenni, hogy te azért X éven belül majd szeretnél családot.

Ez egyik kapcsolatodban sem jött fel az elején?

aug. 30. 10:52
 30/71 anonim ***** válasza:
80%

Attól még, hogy páran szeretik a luxi bulit, attól még továbbra se "igényel" milliókat egy házasságkötés.

aug. 30. 11:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!