Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, ti hogyan értétek el a párotoknál, hogy feleségül vegyen titeket?
Keresem a választ, hogy hol rontom el. 3 komoly, többéves kapcsolaton vagyok túl, többen akarnak velem kapcsolatot(együttélést).
Mégis, akárhányszor eljutunk az összeköltözésig, ott megreked a dolog, elfogynak a virágok, ajándékok, kedvesség a másik részéről... holott én nem változok, nem vagyok hárpia, mindig keresem a párom kedvét, főzök, mosok, takarítok, emellett ápolt vagyok, edzek, kirándulást, nyaralást szervezek, türelmes vagyok, nem veszekszek, még az anyagi helyzetem is rendezett, nem tartatom el magam, van munkám... szóval, nem értem.
Lassan 35 éves vagyok, szerettem volna családot, de erre egyre kevesebb esélyt látok.
Mi a titka azoknak, akiket 1-2 éven belül feleségül kérnek, akiktől akarnak gyereket? Én nem tudok erőszakos lenni és én megkérni a férfi kezét, akkor mindig azt érezném, hogy ő igazából nem is akarja, úgy érezném, elvenném a férfiasságát. A mondogatást is gáznak érzem, nem akarom kizsarolni a dolgot... vagy mégis ez a titka?
Ne vicceljetek már. 😀
Mi a baj azzal hogy főz otthon, meg rendben tartja a háztartást?
Gyereket olyan nővel érdemes vállalni aki egész nap nem csinál semmit otthon, vagy akinek a főzési tudása kimerül egy melegszendvicsben? 😀😀😀
Kérdező szerintem veled semmi baj nincs, valószínüleg rossz pasikat fogtál ki eddig. Viszont már 35 évesen ha ismerkedsz valakivel érdemes ezeket a dolgokat szóba hozni. Ha neked ez fontos. 😉
Én korodbeli nő vagyok szintén, én sem vagyok házas, gyerekem sincs. De mondjuk én ilyen szabad szellemű vagyok, nekem ez így jó. 😀
Szeretem, és igyekszem jó társa lenni, ennyi. A kapcsolatunk elején megbeszéltük, hogy hosszútávú cél a házasság lenne majd egyszer, utána soha nem emlegettem, nem erőszakoltam.
Mondjuk 1-2 éven belül nekem túl gyors lett volna, nemet mondtam volna akkor még.
Több oka lehet, hogy nem akar elvenni.
- Több milliós tétel lehet egy esküvő, és elég nagy szervezést igényel.
- Az esküvő után következik a gyerektéma, és lehet hogy ő nem is igazán szeretne, és ezért húzza az időt.
- Megint bebizonyosodott, hogy nem a házasság puhítja el a kapcsolatot, elpuhul az magában is
- Ha megfordítod, és esetleg idővel válás lenne a vége, akkor a házasság+gyerek témán a férfi nagyon nagyot veszít, a nőnek viszont komoly jogokat ad a kezébe a magyar jog, amivel élhet, zsarolhat. Vannak ilyen ismerőseim, gyakorlatilag a nő anyagilag sakkban tartja a joggal, és ugráltatja gyerekkel való foglalkozásnak álcázva a bosszút.
Szóval lehet, hogy ezért nem akarnak egyesek ilyet kockáztatni, mert látnak jópár rossz példát.
A házasságkötés egyáltalán nem milliós tétel. Érvényes házassághoz nem szükséges a százfős lakodalom, designer ruha meg anyámkínja. Ez csak kifogás.
A házasságkötésnek semmi köze a gyerekvállaláshoz, mi is házasodunk pedig nem akarunk gyereket..
Ja, alá lehet írni a papírt az anyakönyvvezetőnél egy pezsgővel, és akkor annyi. :) Nézz körbe, nagyon megugrottak az árak, pillanatok alatt összejön mire mindent kifizet a pár... és nem igaz ez sem, hogy ez nagy esküvő. Sok tétel független a létszámtól.
Márpedig látszik, hogy a gyerekvállalás is belejátszik az esküvő dolgaiba, attól hogy ti nem akartatok még másnál ez igenis ott van, és van köze hozzá. Csak azért nem kell kommentet írni, és kötekedni, mert szerinted az nem úgy van. Ettől még másnak lehet ellenkező tapasztalata.
Lepontozhattok, de akkor se "milliós tétel" aláírni a papírt az anyakönyvi hivatalban, és semmilyen jogi kötelezettség nincs ezután a gyerekvállalásra.
Most vagyunk házasságkötés előtt, nem igazán lesznek tételek, hétköznap ingyenes a házasságkötés. Lehet, hogy veszünk valami új ruhát az alkalomra, még nem biztos. Oké, mi mindenképpen szeretnénk egy szép nászutat, de egyrészt ez is opcionális, másrészt az lesz az éves nyaralásunk, nem igazán lesz plusz költség ahhoz képest amit általában költünk hasonlóra.
Ha valaki rongyrázást akar, szíve joga, de az nem a házasságkötés "kötelező" költsége, hanem egy önkéntes buli, nevetséges ezzel érvelni a házasság ellen. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!