Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem kéri meg a kezemet?
Fiatalon jöttünk össze. Több, mint 10 éve együtt vagyunk van egy 1 éves kislanyunk... mégse teszi fel a kérdést.
Szerintetek van értelme várni? Nyilván vele nem akarok erről konkrétan beszélni, mert utána, ha véletlenül megkérné azt érezném, hogy biztos azért mert felhoztam a témát.
Bocs, de most már minek?
Maximum egy kéttanús házasságkötés a CSOK miatt.
Ez nevetséges, hogy 10 év és 1 gyerek után sem szoktatok kommunikálni!
Nem a lánykérésre kellene várnod, hanem megbeszélni, hogy mikor, milyen esküvőt terveztek, az, hogy "nyilván vele erről nem akarok" az nonszensz.
Egy gyűrűtől egy centivel nem leszel előbbre, lehet te leszel az örök menyasszony. Én eleve nem is szültem volna, ha ennyi idő alatt nem születik meg benne az elhatározás, hogy elvegyen, egy gyerek örökre összeköt, az házasság ehhez képest bármikor felbontható.
Nem kötelező a házasság.
Vannak még emberek akik abban a hitben és gondolkodásban élnek, hogy márpedig ez kell mert e nélkül nem lehet együtt leélni egy életet, és ez hozzátartozik az élethez.
Sokaknak az adja meg a biztonságot ha elveszik feleségül. ----> viszont ez már a kapcsolatban alapból bizonytalansághoz vezet, nem hisz 100%-ban a párjának nincs meg a bizalom.
De....ha a kapcsolatotok amúgy szinte tökéletes és boldogok vagytok, akkor dobd el egy házasság miatt.
De mivel neked ez ennyire fontos, így nem bízol benne, nem hiszed, hogy hűséges hozzád, nem hiszed, hogy veled akarja leélni az életét, nem hiszed, hogy nem cslana meg soha....
Én addig biztosan nem vállaltam volna gyereket, amíg nem vesz el.
Előbbi egy sokkal komolyabb, örökre szóló felelősségvállalás. Ha ezt meg tudtátok beszélni, akkor az esküvőt miért nem?
Ha "nem így" szeretnétek esküvőt, akkor hogyan? Beszéltetek erről, hogy mi lenne az ideális helyzet, amikor ez megtörténhet? 10 év alatt biztos kismillió olyan pillanat lehetett volna, mikor felteszi a kérdést.
Úgy látom, hogy sokan azt hiszik, hogy elrontják a pillanatot,ha konkrétan rákérdeznek, pedig egyáltalán nem. Ha benne vagyunk egy párkapcsolatban és jól működik a dolog, miért ne lehetne beszélgetni arról, hogy ki mit szeretne a jövőben? Ezzel még nem erőltetsz a pasira semmit, hiszen csak kérdezel, kommunikálsz vele. Legfeljebb még időben kiderül,ha nem ugyanazt akarjátok. Csomó dolog van,amit szimplán át kell beszélni, hogy mennyire egyeznek a vélemények, mielőtt összeköti két ember az életét: pénzügyek, lakhatás, gyerekvállalás, vallás stb.
Mi lassan egy éve vagyunk együtt a párommal, és ez a téma már meg van beszélve, hogy mit várunk az életben. Szerencsére teljes az átfedés :) Nekem pl nem vágyam a nagy lagzi, a csillogás, mert szerintem pénzkidobás. A két tanús verzió is bőven jó, a lényeg, hogy ilyen formában is legyen felvállalva a kapcsolatunk.
Évekig, évtizedekig nem lennék csak barátnő. Nem is lennénk hivatalosan így egymás hozzátartozói.
Ha megvan köztetek az összhang, meg minden más téren jól megvagytok, nyugodtan kérdezz rá, hogy szívem, együtt vagyunk X éve, korábban is szó volt az eljegyzésről, házasságról, te hogyan képzeled el ezeket? Mi lesz a jövőben ezzel kapcsolatban? Ez még nem kikönyörgés,meg "kihisztizés", amit itt a gyakorin nagyon szeretnek rásütni a házasságra vágyó nőkre.
Fel a fejjel, ez az egyetlen módja, hogy a végére járj :)
Én ezt nem értem.
Hogy nem beszéltétek meg az ilyensmit?
Akkor térdelj le te és kérd meg te a kezét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!