Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tanácstalan vagyok. Ti igent mondanátok?
A barátommal 1 éve vagyunk együtt, és tegnap este megkérte a kezem. Elég rendkívüli volt.
Előállat azzal, hogy tudja, nemrég ismerjük egymást, de neki már sok barátnője volt, mert a mai lányok nagy része csak kalandot akar, illetve fogalma sincs, mit akar illetve, hogy a legtöbb pasi is ilyen. És sajna igaz.
Elmondta, hogy nagyon szeret engem, bár nem szerelmes, viszont úgy érzi, az egész életét le tudná élni velem.
Jó a szex, nem veszekszünk, jól megvagyunk, és szerinte jól ellenénk életünk végéig. Majd megkérte a kezem, és azt mondta, annyi gondolkodási időt kapok, amennyit akarok, de fontoljam meg, szerinte jó ajánlat,megérné....
A jó és tartós házasság alapja a kölcsönös szeretet, tisztelet és a lelki összepasszolás. A szenvedélyes szerelem sokkal több fájdalmat okoz (játszmázások, őrült nagy veszekedések, féltékenység, egymás kontrollálása stb.), mint örömöt - ezt nem lehet évtizedekig bírni. Mindkét érzést megtapasztaltam. Azt mondom, egy párnál az a legfontosabb, hogy lelki társak legyenek. A kézremegős, izzadós, szívdobogós szerelem nem jó alapja egy házasságnak - mert ez úgyis elmúlik, és ha nincs mögötte mélyebb érzés (mert szerintem a szenvedélyes szerelem nem elég mély érzés egy házassághoz), akkor utána nem marad SEMMI. Én igent mondanék a helyedben. Figyelj, akkor is elválhattok és akkor is megcsalhat, ha nagy szerelemként indult a kapcsolat. Sőt a statisztikák meg a pszichológusok szerint az ilyen hősszerelmes házasságok sokkal gyakrabban végződnek válással, mint a megfontoltan kötöttek - és itt most nem anyagiakon alapuló érdekkapcsolatra gondolok természetesen. Írod azt is, hogy jó a szex vele, tehát ez se lehet akadály. És még ami megfontolásra érdemes gondolat: a szerelem önző érzés, mert birtokolni akarod a másikat, a szeretet viszont önzetlen. És egy önzetlen érzés jobb alap egy élethosszig tartó kapcsolatra.
29/n
igaza van az utolsónak.
Tény h elmúlik a szerelem egy idő után, de nem mindegy hogy mikor...
Ha egy házasság után 5 évvel mondja neked h nem szerelmes, akkor rendbe, de így belevágni az egészbe... hogy az elején nincs meg a szenvedély, a tűz, a gyomorba a pillangók... szerintem nincs értelme
szerintem ha elfogadod a gyűrűt attól semmi nem fog megválttozni,, nem kell azonnal hozzámenni semmi kötelezettséggel nem jár.
és ki tudja lehet h pár hónap múlva belédszeret..
nem válik a szerelem szeretetté. átváltozik, de nem "csak" szeretet lesz belőle...! szerelem marad, csak más, nyugodtabb, erősebb, elfogadóbb, de szerelem.
apukám 10éve ugyanúgy viselkedik a barátnőjével, az emberek azt hinnék, egy hete vannak együtt... és ez a normális. látszik, hogy szerelmesek, nem "csak" szeretet. a szeretet az más.
én nem mondanék igent olyannak, aki nem szerelmes belém, sőt, inkább szakítani kéne és várni az igazira. akit húsz év múlva is a legszexibb/legokosabb/legjobb pasinak fogsz gondolni a földön!!
kivéve persze ha mondjuk 50évesek vagytok, akkor oké..de akkor se.. egy év után perzselnie kéne a szerelemnek meg elolvadni a másiktól, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!