Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha egy másik párral lakunk együtt közös lakásban?
A párommal fél éve vagyunk együtt és 4 hónapja lakunk együtt. Ebben a lakásban összesen 4en élünk (párom,én. a legjobb barátja és annak barátnője). Tehát a fiúk ismerik egymást gyerekkoruk óta és övek a lakás is felesben. Mi lányok pedig hozzájuk költöztünk. Szóval elég abszurd a helyzet (másik lányt nevezzük Annának).
Anno amikor megvették a lakást a fiúk, akkor már Annával együtt voltak. Szóval ők hárman újították fel, vásárolták meg a berendezéseket. Szóval minden az ő kezük munkája, büszkék is rá nagyon. Főleg a bútorok tükrözik Anna ízlés világát a közösségi helyiségekben (konyha, előszoba, nappali). Annának nincs tulajdonrésze a lakásban. Szép lassan átcuccolt hozzájuk és most már ott lakik teljesen. Főz és mos rájuk, miközben egyetemista és dolgozik is. (Sokszor nem is értem hogy hogyan bírja).
Miután megismertem a páromat gyorsan én is odaköltöztem, ragaszkodott hozzá. Ugyanazt várja el tőlem mint Annától az ő párja. Tehát azt szeretné ha én is vállalnék pár napot amikor én főzök és takarítok. Ez feszültséget okoz köztünk, mert nekem arra nincs időm és energiám h 4 emberre főzzek és más után takarítsak. Inkább rendelek valamit magamnak munkába. Kitakarítom esetleg a saját szobánkat és pá. Ugyis csak aludni járok haza. Nem is eszek Anna főztjéből.
Volt már más barátnője is aki itt lakott, hát ő se birta ezt a "családmodellt". Többször megbeszéltük négyesben a dolgot. Én megértem a szabályokat, de nekem ez nem megy 34 éves vagyok (Anna 12 évvel fiatalabb). Saját lakásra vágyok (nekem van saját lakásom, szóval lenne hová menni, de az istenért se akar elmenni).
Zavar h hasonlítgat hozzá és az is, hogy mindent négyesben tervezünk (nyaralást, mozizást). Mondtam neki h költözzünk el, de ő nem akar. Azt mondja addig nem amig nem lesz gyerekünk. Makacs esélytelen hogy meggyőzzem, hogy ez nem egészséges. Félre értés ne essék semmi bajom Anna személyével inkább a helyzettel amibe belekényszerítenek.
Mit tegyek? Hogyan változtassak a helyzeten? Jó a párkapcsolatunk, nem akarom elhagyni
Anna szituja:
- Már együtt voltak a lakásvásárláskor, a srác mégsem adott neki tulajdonrészt, inkább a haverjával közösködött
- Ettől függetlenül ő is segített a felújításban, berendezéseket vitt a lakásba
- Most elvárás, hogy 4 emberre főzzön, mosson, takarítson, akik közül 2 valójában egy teljesen másik pár
Ne haragudj, de számomra már ez beteg.
Én biztos nem érezném magam egyenlő félnek (vagy inkább negyednek?) a kapcsolatban, de te tudod.
Ez elég beteg.
Egy értelmes felnőtt embert sem ismerek a környezetemben, de tényleg egyet sem, akik ha megtehetnék, hogy nem közösködnek másokkal, akkor ne tennék meg.. Értem ezt erre:"Anna 12 évvel fiatalabb). Saját lakásra vágyok (nekem van saját lakásom, szóval lenne hová menni, de az istenért se akar elmenni)"
WTF??!!
Másrészt: mivel mégis 4-en laktok ott, nyilván a közös helységek takarítása is közös, ezt a részét értem. 8Én is éltem másik párral az én párommal, aaaalig vártuk, hogy külön költözzünk halkan jegyzem meg..). Ez ilyen.
Viszont: mi a .... fenéért kéne az összesre főzni?? Ok, hogy megkérdeznek téged, de ha te nem vagy Anna, és nem akarsz, akkor nem fogsz mindenkire főzni rendszeresen.
Tényleg mint egy retkes kommuna... Beszarás. :D Semmi önállóság vagy függetlenség. Tudod mi ez? Mint egy elcseszett kollégium, de felnőtt embereknél ez nem vicces. Ezek aberráltak, én lelépnék a helyedben. A párod is az, sajnálom...
Azért az elmond valamit hogy "nincs energiád" alapvető dolgokra, mint pl a főzés (ugyan annyi erő és idő befektetés 2 és 4 főre főzni), meg a felsöprés. Ha ezt egy tini mondja azt mondom oké, nem igazán érti még, meg lusta. De hogy egy 34 éves mondja azt hogy ő neki nincs ideje ilyenekre...
Itt alapvető problémák vannak. Például az, hogy a családban a női szerepkört a párod klasszikus értelemben érti. Te viszont nem. Ezt meg kellene beszélni. Valahol természetesnek veszem hogy az ugyan osztott de saját tulajdonú lakásból nem akar kiköltözni a te lakásodba, mert az még is csak az övé. Pasiból van, sérülne az önérzete ha a te lakásodba költözne (meg költözködni senki se szeret). Nem négyesben kéne leülni beszélni, hanem neked a pároddal kettesben.
Én is egy "Anna" vagyok ezek szerint. Mert főállásban dolgozom, egyetemre járok és főzök, meg mosok és takarítok, közben még hobbim is van, sőt barátaim, meg persze a férjem. (és amúgy a munkámat is rendszeresen haza kell hoznom, mert nem tudok mindent bent befejezni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!