Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azok a férfiak, akik elvárják, hogy főzzenek rájuk, azok mit adnak bele a párkapcsolatba?
Tehát mi a "férfi" megfelelője annak, hogy naponta minimum 2 órát azzal tölt a nő (8 órás műszak után), hogy ők ki legyenek szolgálva? A férfi takarít ilyenkor? De azt se kell naponta, hanem mondjuk hetente 2x.
Mit csinálnak a férfiak?
Én nem várom el, hogy főzzön a nő, de szeretem, ha tud. Ki ne örülne egy jó linzernek? Amúgy például azt adom bele, ha már ilyen adok-kapok játék van, hogy lazán kifizetem a takarítónőt, meg bármelyik mesterembert, ha valami elromlik. Ja, és még el is tudunk utazni Balira.
Elég lesz, hercegnőm?
Érdekes kérdés ez :D Én úgy vettem
Észre, sok meg az a férfi, aki úgy gondolja bármilyen helyzet is áll fent (tehát a no ugyan olyan munka időben dolgozik) akkor is vannak olyan feladatok, ami a no dolga. ( főzés, takarítás)
De találkoztam nem eggyel, akinek patika lakása volt, tudott főzni és elvárta, hogy én is tudjak, de a feladat megosztott volt. ( tény: kert nélküli társasház vagy hasonló... műszaki feladatok max az autora terjedtek ki, amihez én személy szerint értek, tehát az is annak a feladata volt, akinek épp ideje volt.)
De sok olyan férfi van, akik nem tudnak főzni, és nyilván a melléjük választott nőnek kell. Ebben az esetben én két dolgot tapasztaltam, ahogy fent említettem . Vagy segít takarítani, vagy úgy gondolja, hogy teljesen ezek a no feladatait képezik.
Az viszont más dolog, mikor a no épp nem
Dolgozik, ott úgy gondolom, főzés, takarítás nyugodtan rá maradhat. Végülis a kettő kb egy időt tesz ki egy munkahellyel. Gyerekem nincs, szóval
Abból a fellallasbol, hogy van gyerek is, nem tudok tapasztalatot mondani. De amit fent írtam, úgy tapasztaltam eddig, hogy ezek az elvárások lehetnek. Tehát ott a fizetést adjak, plusz lakást, ha már van. De ez teljesen változó lehet a férfiak körében :)
Nálunk a "férfi" eleve 2 órával többet dolgozik, mint én. (én 8at, ő 10et)
El nem várja, hogy főzzek rá, de nyilván szereti és jól esik neki, illetve én szeretek róla gondoskodni :) Amíg főzök, ő játszik, vagy tanul a gyerekkel (nem közös). Egyébként meg ha már elegem van az egész főzőcskéből, akkor elvisz vacsorázni, vagy rendelünk vagy ilyesmi. A múlt héten egyik este nagyon fáradt voltam és mondtam, hogy utálom már, hogy ennyi dolgom van még munka után-erre azt mondta: akkor dolgozz kevesebbet! Majd én dolgozom :)
De úgy érzem a miénk egy ideális kapcsolat. Sajnos ahol elvárások vannak, azt már régen megette a fene szerintem...
Nőként mondom, hogy én szeretek főzni, ez biztos nem lenne elvárás a férfi részéről. Kétszer-háromszor szoktam főzni egy héten menüt, amit megbeszélünk, amibe persze ő is segít. Nem érdemes minden nap főzni. Ugyanakkor elismerem, hogy férfiként ő jobban csinál bizonyos leveseket, burgonyás ételeket és akkor én vagyok a kukta, ő a főszakács, közben simizni is szoktam :)
Igen, meg szoktuk beszélni a párommal, hogy ki mit csinál meg otthon úgy, hogy vannak részek, ahova csak minimálisan nyúlunk, pl. számítógépek környéke.
Mi a fene bajotok van már a főzéssel lányok ? Ugyan olyan önellátási skill, mit az, hogy mosogatok utána vagy kimosom a ruhám, kitakarítom a hajlékom. Szerintem aki nem akar főzni, az nagyon enni sem akar. Szégyenletes ez a hozzáállás.
32/f
Eddig nem igazán jött válasz, hogy a férfi mit ad cserébe.
:D Gondoltam, hogy ez lesz.
# 8
Ezt miért nekünk, nőknek mondod?
Itt a férfiak azok, akik nem akarnak főzni és elvárják, hogy a nő csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!