Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek összeköltözéskor hogyan kellene megoszoljanak a kiadások?
Az szèp gondolat, hogy a közös jövőt közös munkával èpíthetitek. Ebben igazad van. De akkor legyen lepapírozva, vagy legyen tulajdonrèszed. Lehet, hogy most ez neked nagyon anyagiasságnak tűnik, meg hogy ez már eleve feltètelezi a kapcsolat kudarcát. De nem így van. Ez csak tudatosság, óvatosság, ès igazából így a fer.
Ne támadd a szüleid, tapasztaltabbak, ès csak neked akarnak jót. Ès maximálisan igazuk van.
Ha le van papírokva, úgy szerintem nekik sem lesz ellenvetèsük.
De tènyleg legyen úgy. A közös otthon jogilag is legyen közös. Mert tènyleg nem tudhatod mi lesz.
Figyelj csak eleg muja vagy, annak ellenere aminek eloaprobalod magad itt adni a valaszadasaiddal. De az egyetemen nem az eletre tanitanak meg, nekem csak egy s.z.a.r.o.s okjm van mit pofazok bele biztos....22 eves vagyok eleg sok mindent megeltem ami mind mind tanulolecke volt nem mondom hogy eletem boldog idoszakai koze tartoztak! Szuleim ugyanigy kulfoldon dolgoznak, sot ezt a harmincas pali lakasa labdat os elrugtam kozos gyerke mi egymas hah!
Hidd el, akar mekkora barmok a szuleid, mindenkie azok elhiheted de utolag mindig mindenki rajott hogy sokszor csak jot akartak neked!
Ha szeretnel irj privatot eleg sok buktatot megugrottam mar ennyi idosen amit masok el se hinnenek igy ha tanacskent elfogadod amit irok azzal nem rosszat akarok Neked barmennyire is vagy szamomra vadidegen..... de baromsagot csinalsz es tudat alatt ezt igy is gondolod maskulonben ki se irtad volna a kerdest!
Kicsit hallgass ebben a szuleidre! Hidd el ha sz...rba kerulsz ok lesznek az elsok akikre szamithatsz ezt jegyezd meg jol.........
Papírozz! Viccen kívül a pénz nem játék, kapcsolatban is igen meg kell védeni a vagyonod. Abban igaza van a szüleidnek, hogy ki tudja, mit hoz a jövő, legyél biztosítva. Legyen papír róla, hogy mennyibe szálltál bele a felújításba, ugyanis ha mégis kenyértörés lenne, visszakapod a pénzed. De ehhez szerződést kell írni!
Ezen kívül a rezsibe szállj be felesbe mindig, meg egyéb költségekbe, pl tisztítószerek, kaja.
30N
23 évesen ugyanilyen naiv voltam. Ha akkor nem hallgatok a szüleimre, akkor nem elég, hogy 33 évesen két gyerekkel válunk, de az exférjem viszi a fele házam, és vidáman él a kis szeretővel.
Levontam a tanulságot, hogy addig kell ezeket megbeszélni, meg házassági szerződést írni, amíg dúl a szerelem és van empátia, és mindenki a legjobbat akarja a másiknak. Mikor eljuttok a válásig, vagy szakításig, ott csak az indulatok maradnak.
A barátnőm pont így járt. Dúlt a nagy szerelem, egyetem mellett a fiú szüleinek melléképületét akarták maguknak kialakítani közösen. A barátnőm figyelmeztettem, hogy ő állja a bútorokat, meg ami mozdítható és viheti magával szakításkor. Mondta persze, ezt ők is így beszélték meg. Eltelt 1-2 év, nagyon megromlott a kapcsolat, a fiú többször megcsalta stb. Szakítottak, ekkor mondta el nekem, hogy a felújítást nagy részben ő fizette. Szerinted a saját bútorán kívül mit kapott vissza? Semmit!
Nehogy te is így járj! Más ingatlanába egy fillért nem adunk, csak ha tulajdonjogot kapunk annak arányában.
"Ha 25 évesen költöznék össze vele és együtt akarnánk felújítani a lakást, akkor is írjunk mindenről szerződést? Persze, megbeszéljük, hogyan osztanánk el a dolgokat, de nem gondolom, hogy ez kéne legyen a központban."
Igen. Így kéne tenni. A házasságok több mint fele válással vlgződik, és nyilván mindenki úgy indul neki, hogy ők a kisebbik fele lesznek.
Gondold egy kicsit végig. Háromszobás lakás, nyílászáró cserékkel. Minimum 1 millió forint, de inkább több. A bebútorozása, ha a nullról megy (konyha, fürdő, háló, nappali, esetleg klímák, stb.) szintén legalább egy millió körüli összeg, de inkább több. Kis festés, felújítgatás... Már elköltöttünk 3 milliót és még csak beköltöztetek.
Ha ennek csak a felét állod, az 1,5 millió.
Akkor öld bele ezt a pénzt, ha nyugodt szívvel eltudod engedni, ha esetleg úgy alakul az életetek, hogy külön utakon folytatjátok. A párodnak ott van a nevén a lakás, evidens, hogy az övé minden. Senkit nem fog érdekelni, ha vége, hogy te mennyi pénzt tettél bele a nappali ablakába.
Szóval nem, félreértés ne essék, nem kell minden erővel arra koncentrálni, hogy ez rossz lesz és vége lesz, de fel kell készülni rá, mert ha egy bőrönddel távozol abból a lakásból, akkor azért végig gondolja az ember, hogy jól jönne az a kis pénz, mit anno belefektetett. Követelheted és ha rendes kifizeti, de ha nem akarja és nem tudod bizonyítani, hogy neked az jár, akkor ott megette a fene.
Valószínű a szüleid is ezért féltenek.
Utána a mindennapi költségek már evidens, hogy feleződnek, de én ezt még átrágnám. A bebútorozásba esetleg beszállnék, de a lakásfelújításba még nem szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!