Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek összeköltözéskor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek összeköltözéskor hogyan kellene megoszoljanak a kiadások?

Figyelt kérdés
Nyáron végzek az egyetemmel és szeretnénk összeköltözni a párommal. Ő 30, én pedig 21 éves vagyok, 3 és fél éve vagyunk együtt. Ő kapott a szüleitől egy három szobás lakást, amibe beköltözhetünk (a nagymamája lakás volt, 10 éve nem lakik benne senki). Mielőtt beköltözünk, elég sok mindenre szükség van: ajtót, ablakot szeretnénk cserélni, meszelni, bútorokat venni, hűtőt, mosógépet. Én gyűjtöm az ösztöndíjamat és van valamennyi félretett pénzem, amiről nem tudnak a szüleim. Esküvő egyelőre nem lesz, mert van még 2 évem mesteri, amit távoktatásban végzek el és úgy szeretnénk összeházasodni, hogy utána gyereket is tudjunk vállalni, ne kelljen még egyetemre járni. A szüleimmel nagyon összevesztünk. Habár én soha nem kértem őket, hogy segítsenek, mert úgy gondolom, hogy én szeretnék összeköltözni vele, nekem kell megoldani, de azt mondják, hogy nem fognak semmiben támogatni és nem engedik, hogy a pénzemet a lakásba fektessem, mert nem lehet tudni, hogy együtt maradunk-e. Szerintem ez rossz felfogás, hiszen nem építhetjük a közös jövőnket, ha nem közösen dolgozunk rajta. Ti mit gondoltok erről?

2019. jan. 7. 20:55
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem a szüleid attól tartanak, hogy még nagyon fiatal vagy, és hirtelen nagy fába vágod a fejszéd, és nehogy megbánd. Lehet, hogy ha még várnátok egy évet, vagy addig, míg megcsinálod a mesterit, akkor a szüleid is megenyhülnek, ha látják, hogy a srác tényleg komolyan gondolja veled.

De hát a te életed, ha elköltözöl hazulról, az a te dolgod. Csak kérlek, ne haraggal válj el a szüleidtől.

Szerintem még nagyon fiatal vagy ilyen komoly tervekhez. Éljetek még külön, szórakozzatok, ismerjétek meg még jobban egymást. Gyűjtsetek mind a ketten addig is pénzt.

2019. jan. 7. 21:01
 2/31 anonim ***** válasza:
88%

a felújításba nem,viszont a rezsibe illik beszállni,ahogy a kajába is.

mosógépet is vehetsz az mindig jól jön és vételkor a nevedet adod meg számla tulajként,ne pedig felesbe.

2019. jan. 7. 21:03
 3/31 A kérdező kommentje:
Most sem otthon élek, hanem más városban, a mesteri alatt pedig nincs értelme maradni, mert összevont órák vannak. A szüleim sincsenek otthon, mert külföldön dolgoznak. Úgyhogy nem is tőlük költöznék el, így is a pároméknál lakom amikor otthon vagyok.
2019. jan. 7. 21:05
 4/31 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen igaza van a szüleidnek. Más házába ne fektess egy fillért se be, főleg, hogy még együtt sem éltetek.

Közös beruházások majd esküvő után. Ha eljuttok odáig.

2019. jan. 7. 21:07
 5/31 A kérdező kommentje:
Mivel én is dolgozni fogok, úgy fogunk együtt lakni, hogy mindent felezni fogunk. Ágyat, bútorokat is együtt fogunk venni. Ha nem kéne mesterizzek, már most meglenne az esküvő, de egyelőre várnánk vele. A párom szülei mondták, hogy ők adnák akkor a lakást, de kéne egy ablakcsere és azt nyilván tőlem várják, ha már a lakást ők adják. Nem valószínű, hogy szakítunk, sőt biztos, hogy nem, tényleg komoly terveink vannak. Én pedig soha nem kértem, hogy segítsenek anyagilag.
2019. jan. 7. 21:11
 6/31 anonim ***** válasza:
0%
Gyanitom a szüleid azt nem akarják h kövesd a ribizli nők mintáját és eküvő elött együtt élőset játsz vad házasként a pasival aztáán jön majd még x pasi,de mindegy már tuti voltál vele ugy,sose fog elvenni egy ilyen nőt se igazi férfi aki megkap mindent esküvő nélkül is.. Mélyen elitélem ezt a dolgot,bekéne tiltani.. :O
2019. jan. 7. 21:13
 7/31 A kérdező kommentje:
Ez az utolsó komment a legjobb az összes közül. :)) Az előbb írtam, hogy tervezünk esküvőt, csak először szeretném befejezni a tanulmányaimat, mert gyerek mellett nehezebb 300 km-t utazni havonta kétszer. Minden nyáron és szünidőben együtt élünk, a költségekbe is pótolok mindig. Most is pénzt keresek és teszek is félre belőle.
2019. jan. 7. 21:21
 8/31 A legrosszindulatúbb ***** válasza:
51%
Ha az élettársad lennék, s így az ölembe pottyanna egy belvárosi háromszobás lakás, én magam nem engedném, hogy bármibe is beleinvesztálj akár egy forintot is. A külön kassza híve vagyok, jobb a békesség. Meg aztán ki tudja, hogy mit hoz a jövő. Senkiben nincs akkora bizalmam, hogy konkrétan az életemet, vagy legalábbis az életem egy bizonyos részét rá merjem bízni bárkire is. De ha csak abból indulok ki, hogy egy-egy veszekedésnél milyen aljas módon vagytok képesek knock out-ot ütni verbálisan, övön alul, szerintem jól teszem, hogy megkímélem magamat tőletek.
2019. jan. 7. 21:26
 9/31 anonim ***** válasza:
5%

Az előbb írtam, hogy tervezünk esküvőt, csak először szeretném befejezni a tanulmányaimat,

Akkor otthon maradsz a fenekeden,esküvő előtt nincs külön albi szülő nélkül más város, együtt levés semmilyen téren férfival,régen az ilyet elitélték,ma meg mást se látni az én lányaim tudják a rendet vagy mehetnek a háztol végleg,a nőket a kontrollálni kell mert kártevők bájos mosollyal kifosztanak férfiakat..

40F

2019. jan. 7. 21:31
 10/31 anonim ***** válasza:
94%

A szüleidnek igaza van. 10, 20, 30 év rengeteg idő. 21 évesen persze, hogy azt hiszed, hogy örökké együtt lesztek. Ehhez képest a legtöbben elválnak, mire a közös gyerek oviba megy.

Az ő lakása. Akkor is az övé lesz, ha egyszer szakítotok, vagy x év után elváltok. Te fogsz elmenni. A bútorokat l lehet osztani. De a beépített ablakkal mi lesz? Most ez nem gond, de hidd el, hogy egy estleges válás esetén nem így állnál hozzá te is, amikor x milliót öltetek a lakásba, neked nincs megtakarítás, és el kell költöznöd egy pici gyerekkel.

Az lenne a legjobb (szerintem), ha írtok róla papírt, hogy mit és mennyiből újítást fel te, és minden számla a te nevedre lesz kiállítva. Így, ha sok-sok év múlva mégis vitás ügy lesz, akkor ott a bizonyíték.

Így senkinek se lehet egy szava se.

2019. jan. 7. 21:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!