Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ezt ki hogy látja? Megosztó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt ki hogy látja? Megosztó kérdés lehet!?

Figyelt kérdés
Ti elítéltek vagyis nemtudom hogy fogalmazzam meg,azt a nőt aki nem dolgozik azért mert úgy egyezett meg a férjével?Vagyis na..névtelen oldal leírom.Két gyermekünk van és én nem dolgozom,mégpedig azért mert a férjem megkeres annyit mint 2 ember.Ezt ő találta ki,ő hozta fel ezt hogy mivel sokat keres en maradjak itthon,neveljem a gyerekeket gondozzam az állatokat. (Sok allatunk van,disznók,csirkék,birkák,joszagozunk) Minden nap fozzek legyen rendbe a ház.Mi így egyeztünk meg,majdnem mindent megtudok csinálni itthon hogy neki ne keljen meg munka után ezzel foglalkoznia.Van aki nem nézi jo szemmel ezt,és lelustaz engem,meg hogy nem akarok dolgozni,meg "csak" egy eltartott vagyok.De ha mi ezt beszéltük meg,es ha jo így a páromnak?!Kivancsi vagyok más is van igy esetleg akik megegyeztek e téren,titeket nem szólnak meg érte?
2018. szept. 4. 10:15
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
89%
Ez mindig egy megosztó kérdés lesz. Sokan "lenézik" ezt, holott senkinek semmi köze hozzá, hogy él a másik. Én is voltam otthon úgy, hogy nem dolgoztam. Van akinek járt a szája, hogy engem így eltartanak, úgy eltartanak, de egyik fülünkön be, a másikon ki. Nem kell más véleményére adni, ha nektek ez is oké, akkor az a lényeg, nem az hogy más szerint lusta vagy és el tartott.
2018. szept. 4. 10:18
 2/33 anonim ***** válasza:
98%

Ez a ti magánügyetek.

Nekem csak az a problémám ezzel, hogy mi van akkor, ha a férjed kiesik a munkából hosszabb időre, bármi miatt, betegség, baleset...

Másrészt engem ez a háztartásbeli lét önmagában nem elégítene ki, biztos, hogy csinálnék valamit mellette, részmunkaidőben, távmunkában, vállalkozásban...

Nekem ez így nem lenne jó, túl kockázatos, hogy kiszolgáltatott lennék, és tényleg ha történik valami a másik féllel, minél hosszabb a kihagyás, annál nehezebb visszatérni a munka világába.

De ez a ti döntésetek, nektek kell tudni.

2018. szept. 4. 10:25
 3/33 anonim ***** válasza:
98%
Itt nem arról van szó, hogy a férjed dolgozik, te pedig körmöstől fodraszhoz jarsz, es a hátadon fekszel egész nap. Szerintem nincs ebben semmi rossz. Más kérdés, hogy engem ez személy szerint nem elégítene ki, meg amit fentebb is írtak, hogy mi van ha valami történik a férjeddel. Mindettől függetlenül egyáltalán nem ítélem el a helyzeted.
2018. szept. 4. 10:35
 4/33 anonim ***** válasza:
63%

Én nem mennék bele, több oka is van

- férjem leléphet

- férjem kirúgják stb (lényeg, hogy nulla a bevétel)

- meghalhat

- gyerekek felnőnek,nincs már rád szükségük egész nap

- házimunka simán vihető meló mellett, ha meg van rá keret: takarítónő, kajarendelés stb

Szóval én nem akarok kiszolgáltatott lenni, mert ha valami beüt, akkor ott vagy munka nélkül, pénz nélkül, nincs tapasztalatod semmi. Mert ki tudja mi lesz. Férjed is beleszerethet másba vagy csak meghal és a pénz elfogy.

2018. szept. 4. 10:35
 5/33 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem a te esetedben ez nem gáz. Vidéki vagyok, nálunk is van házi parasztgazdaság sok jószággal, bőven egész emberes meló ellátni őket és még egyben tartani a házat, meg nevelni a gyerekeket. Sőt szerintem sok embernél keményebben is dolgozhatsz, nincs a "munkaidődnek" vége.

29n

2018. szept. 4. 10:36
 6/33 anonim ***** válasza:
97%

Egyáltalán nem. Bár megvan a kockázat, amiért én nem mennék bele, meg nem vagyunk egyformák. Én szeretek szellemi munkát végezni, begyöpösödnék, ha csak a háztartást kéne vezetni.

Viszont külföldi ismerőseimnél többnél is van hasonló felállás. A férj dolgozik, a nő meg csak rövidebb munkaidőben, és zömében otthon van. Csak ott általában elég az egy-másfél fizetés. Itt Magyarországon mi a párommal nem élnénk meg csak az ő fizetéséből.

2018. szept. 4. 10:42
 7/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.En is így látom igen.Igazatok van abban hogy mi van ha esetleg megbetegszik a párom isten ne adja valami történne vele.Minden szó nélkül mennek dolgozni.Nem büdös nekem a munka,vagy ha mondana a parom hogy menejrk nezzek munkat mennek!!1,5 éve kb hogy nem dolgozom azóta viszont bejött az állat tartás.Úgy gondolom ez is valamiféle munka vagyis en így tekintek rá.Nem kevés meló van velünk.Eléggé megszaporodott az állomány.Csak vannak olyanok akik 2 hetente megkérdezik hogy már dolgozol valahol,kerestel munka helyet,miert nrm dolgozol meg??!😑Annak ellenére hogy minden alkalommal elmondom mi a helyzet itthon és csak pislognak meg megvetoen néznek.Na hat ez van.Köszi mégegyszer a válaszokat.
2018. szept. 4. 10:46
 8/33 anonim ***** válasza:
92%
Ha megkérdezik, nem kell részletezni a dolgokat hogy miért nem dolgozol vagy keresel e épp munkát. Mond azt, hogy egyelőre otthon vagy, ellátod a gyerekeket meg az állatokat, aztán ennyi. Semmi közük hozzá.
2018. szept. 4. 10:48
 9/33 anonim ***** válasza:
84%

5ös!!! Tripla zöld a válaszod.

Kérdező te igenis dolgozol.

Keresztanyukám volt hasonló helyzetben. Ott 5 tehén, néha borjak ,5 disznó , juhok,tyúk, kacsa , pulyka...nem egyszerre de kb ilyen állatik voltak. A reggeli és délutáni "végződés" 4 órás munkaidőt simán kiadta. Tojást tejet árúlták. Aztán volt egy pár hektáron vetésforgóban búza árpa vagy Kukorica ami ugye kapás. Jártak ki kapálni. Befőztek uborkát gyümölcsöket jártak cefrébe gyümölcsöt szedni. Amikor idény munka volt sütött főzött a munkásokra....szó ami szó a két gyerek melett simán letolt egy 6órás műszakot átlagosan naponta. Nyáron 12 télen 4 órás műszaknak felelt meg.

Kérdező szerintem te igenis dolgozol. Ne foglalkozz azokkal akik úgy válaszolnak hogy nem próbálták ki

2018. szept. 4. 10:51
 10/33 anonim ***** válasza:
63%
Munka ez is, persze, csak azt mérlegeld, ha tényleg beüt valami, és kiesne a férjed fizetése, meg tudnátok élni? Hoznak annyit az állatok a konyhára? Én megjártam a munkanélküliséget párszor, tudom, mennyire nem egyszerű még úgy sem, hogy folyamatosan próbálsz dolgozni és megélni, hát még úgy, hogy több évre kiesel, akár szülés miatt is.
2018. szept. 4. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!