Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Elegem van a napi 9 óra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elegem van a napi 9 óra munka, plusz még a háztartás-vezetés kombinációból. Ti elfogadnátok hogy a nő csak 6 órában dolgozzon?

Figyelt kérdés
Együtt élünk, nincs még gyerekünk. Hétfőtől péntekig 9 órát vagyok a munkahelyen. Ami szerintem egy felesleges életpazarlás, a koncentráció, lelkesedés kb 6 óra után elmúlik, és az ember csak sínylődik hogy legyen már vége. Utánna hazajövök, és vár rám a napi takarítás, és főzés, amihez már semmi erőm, és össze van csapva minden, estére pedig már nem mindig őszinte a mosolyom mikor hazaér a párom. Neki fontos, hogy minden nap főtt ételt vigyen ebédre, a több napos maradékot már nem eszi szívesen. A tisztaságot is elvárja a lakásban, persze nem utasítgat, de képes nekiállni csúnya tekintettel éjjel felseperni ha nincs felporszívózva. Ő is sokat dolgozik, 9 óra a munkahelyén, és legtöbbször utánna haza sem jön hanem estig a maszek munkáit csinálja. Nem várhatom tőle, hogy besegítsen. Szeretném ha úgy jönne haza fáradtan, hogy minden tiszta, finom vacsi van, a ruhái kivasalva elpakolva vannak. De ezt így nem tudom, és nem is akarom teljesíteni. Így is szörnyűnek tartom, hogy a legtöbb ember élete egy mókuskerék, és széthajtják magukat a megélhetésért, semmi boldogságuk nincs a mindennapokban. Ami lényeges a dologban, hogy a fizetésem ugyanennyi maradna 6 órában más területen, mint most a 9 órás állásomban. Viszont sok férfinál ez elvi kérdés, hogy a nő is teljes munkaidős legyen, máskülönben az lusta, munkakerülő, kitartott.
2018. máj. 23. 15:40
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
90%
Kizárt, hogy ilyen emberrel együtt élnék, mint a párod. Alap dokog az, hogy a férfi is kiveszi a részét 50%-ban a háimunkából. Nem tűrném ezt el, nem lennék cseléd.
2018. máj. 23. 17:37
 22/34 anonim ***** válasza:
84%
Én a helyedben megfogadnám a 17-es tanácsát és egy ilyen embernek nem szülnék,az is biztos.Ha már most sem segít és a gyereknél se fog.
2018. máj. 23. 18:17
 23/34 anonim ***** válasza:
88%

Ja, 20-as, csakhogy a maszekmeló az olyan, amit az ember önként csinál. Nem kötelező neki sem güriznie, de ő ezt választotta. Ettől függetlenül nem várhatja el a nőtől, hogy csak mert ő önként tovább dolgozik, a másik is robotoljon egyedül otthon helyette is. Mert a maszekmeló sem mentesíti az otthoni dolgok alól.

Kérdező, én ha a helyedben lennék (bár nem lennék, mert ilyen "férfi" nekem nem kéne egy percig sem), akkor megcsinálnám a házimunka rám eső részét és annyit és akkor főznék, amennyit és amikor akarok. Nem érdekelne, hogy ő frisset akar, meg mindennapa akar, akkor főzzön magára.

Ha meg azzal jön, hogy de kell a pénz, akkor szedje össze a tökeit valahol és keressen olyan állást, ahol 8-9 órában is megfizetik tisztességesen és nem kell maszekolnia.

2018. máj. 23. 18:20
 24/34 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk ez a felállás működik.Én 6,ferjem 12-be dolgozik.Persze ált. ö a fáradtabb,de nem minden nap,mert van 2-3 szabadnap,előfordul hogy csak 1.Nem nyaggatom en sem feleslegesen.Amit megcsinal azt magától teszi pl házimunka.Vannak dolgok amiket többnyire csak ö ill. én intézek.Pl karbantartás,javítási munkákat férj végzi és ő intéz hivatalos ügyeket,én háztartást,gyereket.Szabadnapkor mindenki mindent csinál.Tudom,h férjemnek több pihenésre van szüksége,ezért alap h nem piszkálom öt piti dolgokkal.Ha 2napot itthon van abbol egyet pihen masodik nap ha van vmi intezni valo aztmegcsinálja és a családdalis csinálunk közös programot.Nálunk ez bevált.Senki se dörgöl semmit a másik orra alá.Nagyon sokan vannak akik mindenképpen odaképzelnek vmi rosszat,meg hogy milyen már...,de a mi életünk és azt ugy éljük ahogy nekünk jo.
2018. máj. 23. 18:37
 25/34 anonim ***** válasza:
0%

Hát persze, a maszek melót biztos csak hobbiként űzi, hogy ne kelljen otthon mosogatni😀, nem azért mert szükségük van a pénzre. Amit írtam, számomra az az egyenlőség. Ha annyit dolgozok, mint a férjem, annyit takarítok, mint ő, ha többet, ő takarít, ha neki van több dolga, akkor én takarítok ki mindent. Ja, és ha a maszek nem számít munkának, akkor az érte járó pénz se jusson el a közösbe. Problem?

Nem a férj mondta azt, amit a kérdező a mondandója végén írt, nem kell rögtön károgni, hogy hagyja ott, ha nem akkor meg egy csicska, mert lehet, hogy megbeszélik és működni fog az életük együtt. Mind a két ember próbál teljesíteni, egyszerűen a kommunikációval van bajuk.

2018. máj. 23. 18:49
 26/34 anonim ***** válasza:
Elhiszem,hogy eleged van, sok a 9 óra meló,(megyen az fizikai,vagy szellemi teljesen mindegy) után még háztartást vezetni. Én 8 órában dolgozok, de sokszor már az első 2 óra után el is múlik a lelkesedésem :)
2018. máj. 23. 18:58
 27/34 anonim ***** válasza:

Ez nem kérdés, én lennék a legboldogabb ha a barátnőm 6 órás munkát választana. (Hozzáteszem, sztem a legjobb az lenne ha általánosan bevezetnék a 6 órás munkanapot, de ez részletkérdés.)

Fordított esetben ha találnék 6 órás melót, én elvállalnám és én végezném a házimunka nagyrészét (soha nem utáltam, csak energiám nincs rá).

A probléma, hogy nincs 6 órás meló, és ha esetleg bárhol (munkahely, fejvadász, esetleg egy random politizálás közepette) felhozod, úgy néznek rád mint valami utolsó lusta munkakerülő közellenségre.... Éljen az agymosott biorobot rabszolganép!

2018. máj. 23. 19:21
 28/34 anonim ***** válasza:

Az alapkérdéstől kissé eltérve: szerintem nem mindegy, hogy mi a célja a maszekolásnak. Ha a család megélhetéséért csinálja, hogy ki tudják fizetni a rezsit, akkor ok, megcsinálom otthon a házimunkát, amennyire értelmesnek látom (minden nap senki kedvéért nem főznék, ha nem kell neki a másnapos kaja, így járt), de ha azért, hogy mondjuk új kocsit/motort vegyen magának, mert az a vágyálma, hogy egy nap beállíthasson egy Ferrarit a garázsba, akkor nem lennék hajlandó egyedül szívni otthon a házimunkával.

A kérdésre válaszolva, ha épp a gyerekvállalás költségeit próbálja megalapozni a férfi a maszekolással, mert úgy véli, csak így tudja előteremteni a család a kocsit, gyerekülést, pelenkát, kiságyat, stb.

- Drágám, adódott egy lehetőség, 6 órás munka ugyanannyiért.

- Miért nem vállalsz 8 órásat többért, hogy nekem ne kelljen annyit maszekolni?

- Mert túl magasak az elvárásaid velem szemben. Nem tudom olyan szinten kiszolgálni az igényeidet 8-9 órás munka mellett, mint szeretnéd. Válassz: vagy nem lesz minden nap friss kaja és steril otthoni környezet, és akkor továbbra is napi 8-9 órában dolgozom, vagy ha neked ezek fontosabbak, akkor csak 6 órát fogok dolgozni ugyanennyiért.

- Akkor keress egy jobban fizető 8 órás munkát, én pedig kevesebbet maszekolok és többet segítek a házimunkában.

2018. máj. 23. 20:06
 29/34 anonim ***** válasza:
78%

feltétlen szükség van maszek melóra?

nem igazán értem, mit lehet minden nap takarítani.

ha főzöl oké, azután el kell mosogatni. de az nincs egy óra...

port törölni, porszívózni minek minden nap? biztosan nem csinálnám ezeket napi rendszerességgel. főzni még talán főznék mondjuk minden másnap, de ennyi. főleg ha nekem nincs is igényem minden egyes nap más kajára.

fürdőt pucolni is felesleges naponta. szemetet kivinni 1 perc. ha társasház akkor 3.

mosni 10 perc+kiteregetni is max ennyi kb. de nekem pl mosni se kell naponta. egy napnyi ruhát ki mos ki? :D

ha ilyen extrém tisztaságot akarna, azt csinálja meg magának.

az viszont biztos, hogy váltanék munkahelyet, ha az is fizetne ugyanennyit. ki az a hülye, aki ugyanannyi pénzért többet dolgozik?

2018. máj. 23. 21:21
 30/34 anonim ***** válasza:

Ha fontos neki a főtt étel, akkor főzzön ő is.

Tisztaságot akar? Takarítson! Letörik a keze?

Miért ne segíthetne? Vagy akkor fusiból fizessen bejárónőt, mert ez most te vagy. Párodnak csicska vagy, semmi több.

2018. máj. 24. 08:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!