Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan értettnétek meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan értettnétek meg a párotokkal? Többi lent

Figyelt kérdés

Az van, hogy 8 hónapja együtt élünk. Ő az első 2 hónapban egyáltalán nem dolgozott, másik városba költözött hozzám, szóval otthon ő felmondott. Nem kértem, hogy költözzön ide, egyyszerűen jött, mert minden percet velem akar tölteni. Ezzel nincs baj örültem neki. De az első 2 hónapban nagyon kevés erőfeszítéseket tett munka ügyben. Már akkor mondtam neki én nem fogom eltartani, ha képtelen munkát keresni. Szóval 2 hónapig belőlem éltünk. Első fizujából nem adott haza. Néha vett eztazt, de az albérletet, a rezsit én fizettem plusz én vásároltam. Azt hittem egyértelmű, hogy belead. De nem. Haza adott!!! A szüleinek!! Miközben én mosok, főzök, takarítok! Közben annyit adott haza hogy hónap utolsó 2 hetére nem maradt arra se pénze, hogy bejárjon dolgozni, ilyenkor én segítettem ki. A félretett pénzemhez sokszor kellett hozzányúlni, amit évek alatt spóroltam össze, majd ha esetleg nem lesz munkám x ideig, azért ne haljak éhen. Elmagyaráztam neki, hogy mire fel ad haza, én mosom a cuccait, én veszem és főzöm meg neki a kaját ráadásul a rezsit is én fizetem, nem az anyja. Ráadásul, ha elfogy a pénze nekem kell kisegítenem őt. Ezt megbeszéltük megígérte, hogy legközelebb add bele. Adott is, de közben ami neki maradt volna 60ezer forint plusz kap heti 6-9ezer forint borravalót azt magára költhette volna, ehelyett hazaküldi és amikor nincs pénze persze hozzám fordul. Megint szóvá tettem, akkor letagadta, hogy hazaadott volna, de aza 60e ft ő szerinte elköltötte 2 nap alatt!! De mire? Látszata az nincs. Nem látom, hogy talán új ruhát vett volna vagy akármit magának. Oké lerendezve. Következő hónapban normálisan fele-fele arányba beszállt mindenbe. Közben ennek a fele-fele normális hónapnak a közepén kért előleget 60e ftot. És bevásárolt apjának kabátot cipőt plusz magának de akkor is a közösből még 60e ftot elköltött. De maradt kb. Ebből a 120-ból 20ezer ft amit az öccsének adott oda vegyen magának ruhákat. Most december van úgy nézki, hogy ő ad bele ebbe a hónapban negyedet én a háromnegyedét állom megint a hónapnak. Vicc mert ő a férfi. Itt van a karácsony senkinek semmit nem tudok venni, ami félretett pénzem van én azt befektetni akarom, hogy 2-4 év múlva tudjak saját vállalkozást indítani és meglegyen alapozva a jővőm. Fiatalok vagyunk de annyira nem, hogy még 5 év múlva kezdjünk el gondolkodni a lakás vásárláson vagy a családalapításon. Megmondtam neki, hogy ha terhes leszek 1ftot sem adsz haza mert egy fizetésből kell élnünk, ami nagyon nehéz mert nem keres annyit, hogy itt maradjunk ebben az albérletben és emellett eltartson minket. De ő is és én is már családot akarunk. Nem tudom, ha terhes leszek valóban mi leszunk az elsők számára vagy akkor is folytatni fogja, hogy haza ad attól függetlenül, hogy a szülei is megtudnak élni a saját pénzükből.

Elhagyni nem akarom mert ő a mindenem, és először él valakivel együtt ezeket a hibákat betudtam ennek. Megis kértem direkt novemberben hogy abban a hónapban és decemberben segítsen mert az ünnepek sok pénzt felemészt... Úgy tűnik nem hallotta meg és szomorú vagyok miatta. Úgy érzem mintha a falnak beszélnék.

Sajnálom, hogy hosszúra sikeredett, de ti ezt a helyzetet hogy oldanátok meg?

Nem fogom azért elhagyni mert nem tudja kezelni a pénzt mert minden más dologban 100%-osan mellettem van. Nagy a szerelem és tudjuk, hogy egymás mellett fogjuk leélni az életünket, de nem akarok várni arra, hogy talán 5 év múlva megtanulja kezelni a pénzt. Tudom naívság meg minden, de más opció is érdekel a szakításon kívül.

Várom a válaszaitokat!

2017. dec. 4. 13:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Pedig az az igazság, hogy nem szabad olyan emberrel együtt élni, aki nem tud a pénzzel bánni. Hiába nagy szerelem meg minden, de ez egy összeférhetetlenség, amin nem fog változtatni nagy valószínűséggel. Te jelenleg egy gyerekkel élsz együtt. Ezért nem kell ilyen kevés idő után összeköltözni. Nem jöttek még ki a nagyobb ellentétek, a negatív oldalak.

Ne haragudj meg, de szerintem költöztesd szépen vissza a párodat. Nem érett még meg az együtt élésre sem ő, sem a kapcsolat.

2017. dec. 4. 13:55
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
viccelsz? életképtelen pasi.mit vársz ilyentől? naiv,buta
2017. dec. 4. 13:59
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

1. A LEGFONTOSABB!!! Védekezz és ne maradj terhes, mert egyedül nehéz lesz egy gyereket felnevelni.

2. A "párod" sosem fog leválni az anyjáról, mindig oda küldi a pénzét, elgfeljebb hazudik róla, hogy nem tette.

3. Neki igen jó így, hoyg te eltartod, ö meg csak elvan minden kötelezettség nélkül.

4. A legokosabb, ha elküldöd, mert így minden spróolt pénzed feléli és utána ott vagy minden nélkül, mert ö meg ekres másik hülyét, akin élösködhet.

2017. dec. 4. 14:10
 4/18 A kérdező kommentje:

A megfelelő megoldás az lenne, ha vissza megy a szüleihez. Viszont a lakást télen csak úgy tudnám fizetni, hogy minden fizetésem rá megy. Nyílván élhetnék a félretett pénzből, de mire lejár az egy éves szerződés addigra nem biztos, hogy maradna annyi amiből a jövőben kezdhetnék valamit. Ígyis kevesebbet költök mintha egyedül laknék viszont ígyis a 2/3-ot én fizetem. Erre kellene más opció... Nem tudja, hogy van félretett pénzem viszont tudja a terveimet mit akarok kevesebb mint 5 éven belül elérni. De ebben úgy tűnik nem partner vagy csak nem tartja annyira az álmaimat. Pedig mindig lelkes ahányszor belekezdek mennyire jó lenne, ha nem másnak dolgoznék hanem magamnak.

A tervünk az, hogy tovább állunk egy másik városba, ő a szakmájában tudna elhelyezkedni jó fizetéssel, nekem is lenne munka, lehet kevesebb fizetésért, de nem bánnám mert albérlet is olcsóbb lenne és nem kellene a félretett pénzhez hozzányúlni. Végre befektethetnék....

2017. dec. 4. 14:18
 5/18 anonim ***** válasza:
19%
Na ez viszont a te hülyeséged. Rákényszeríted a saját céljaidat. Ilyet nem csinálunk normális párkapcsolatban. Ha neki ezek nem célok, akkor NEM erőltetheted rá! Ezek a te céljaid, nem az ő céljai. Ha elrángatod a világ végére mert te oda akarsz menni, akkor ebben az egészben te vagy a legnagyobb probléma. Eszközként használod őt a saját céljaidhoz. Ilyet normális ember nem csinál.
2017. dec. 4. 14:25
 6/18 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy lehúz anyagilag. Észrevehetné magát, sokszor mondtam is neki. Egyelőre ezt a hónapot megvárom. Én fizetem a lakást, a maradékból majd ő a rezsit és a kaját... Ha nem veszi észre, hogy abból a pénzből amit bele rak a kajára se futja talán észhez tér......

Amúgy van, hogy vesz nekem ezt-azt de tudja jól, hogy nincs szükségem rá, mondom is neki, hogy jobban esett volna ha ebből az 10000ftbol mondjuk inkább kaját vett volna. Csak örömet akart okozni, de nem tudja mennyi az a pénz, vagy egy 100-asnak mennyi az értéke...

2017. dec. 4. 14:29
 7/18 A kérdező kommentje:
Nyílván ha együtt tervezzük a jövőnket akkor mellettem kell állnia. Főleg, ha a jövőben a vállalkozásom az ő szakmájára épűl amiből ő is kiveheti a részét. Nem önzés szerintem ha segítek megvalósítani az ő álmát is. Sokszor akart saját vállalkozást, de soha nem rakott félre amiből neki kezdhetett volna, ha önzés, hogy nekem van pénzem hozzá és együtt létrehozni akkor bocs, önző vagyok.
2017. dec. 4. 14:35
 8/18 A kérdező kommentje:
Annak ellenére, hogy nem tudja milyen vállalkozásban gondolkodom attól függetlenül támogatnia kellene. Én nem kényszerítem abba bele, hogy adjon pénzt a vállalkozásba. Én csak a közöskasszát szeretném, ha fele-fele arányba dobnánk össze. De ha így halad a vállalkozás kuka. A jövőnkben csak alkalmazottak maradunk. Mennyire szép jövőkép.....
2017. dec. 4. 14:38
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Ebredj mar fel, es eszedbe ne jusson ettol az alaktol teherbe esni, ha jot akarsz magadnak (bar, ezt ketlem).
2017. dec. 4. 14:47
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Szakíts ezzel a pasival. Hiába ő a mindened, Te is érzed, hogy nem lehet vele tervezni, pénzügyileg teljesen megbízhatatlan. Ilyen megbízhatatlan fickóval akarsz közös vállalkozást meg családot? Várhatsz még sok hónapot, de semmi sem fog változni. Ő nem érzi sajátjának a Te céljaidat. Amit meg akarsz valósítani, az nem közös cél. Csak a tiéd.
2017. dec. 4. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!