Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan értettnétek meg a párotokkal? Többi lent
Az van, hogy 8 hónapja együtt élünk. Ő az első 2 hónapban egyáltalán nem dolgozott, másik városba költözött hozzám, szóval otthon ő felmondott. Nem kértem, hogy költözzön ide, egyyszerűen jött, mert minden percet velem akar tölteni. Ezzel nincs baj örültem neki. De az első 2 hónapban nagyon kevés erőfeszítéseket tett munka ügyben. Már akkor mondtam neki én nem fogom eltartani, ha képtelen munkát keresni. Szóval 2 hónapig belőlem éltünk. Első fizujából nem adott haza. Néha vett eztazt, de az albérletet, a rezsit én fizettem plusz én vásároltam. Azt hittem egyértelmű, hogy belead. De nem. Haza adott!!! A szüleinek!! Miközben én mosok, főzök, takarítok! Közben annyit adott haza hogy hónap utolsó 2 hetére nem maradt arra se pénze, hogy bejárjon dolgozni, ilyenkor én segítettem ki. A félretett pénzemhez sokszor kellett hozzányúlni, amit évek alatt spóroltam össze, majd ha esetleg nem lesz munkám x ideig, azért ne haljak éhen. Elmagyaráztam neki, hogy mire fel ad haza, én mosom a cuccait, én veszem és főzöm meg neki a kaját ráadásul a rezsit is én fizetem, nem az anyja. Ráadásul, ha elfogy a pénze nekem kell kisegítenem őt. Ezt megbeszéltük megígérte, hogy legközelebb add bele. Adott is, de közben ami neki maradt volna 60ezer forint plusz kap heti 6-9ezer forint borravalót azt magára költhette volna, ehelyett hazaküldi és amikor nincs pénze persze hozzám fordul. Megint szóvá tettem, akkor letagadta, hogy hazaadott volna, de aza 60e ft ő szerinte elköltötte 2 nap alatt!! De mire? Látszata az nincs. Nem látom, hogy talán új ruhát vett volna vagy akármit magának. Oké lerendezve. Következő hónapban normálisan fele-fele arányba beszállt mindenbe. Közben ennek a fele-fele normális hónapnak a közepén kért előleget 60e ftot. És bevásárolt apjának kabátot cipőt plusz magának de akkor is a közösből még 60e ftot elköltött. De maradt kb. Ebből a 120-ból 20ezer ft amit az öccsének adott oda vegyen magának ruhákat. Most december van úgy nézki, hogy ő ad bele ebbe a hónapban negyedet én a háromnegyedét állom megint a hónapnak. Vicc mert ő a férfi. Itt van a karácsony senkinek semmit nem tudok venni, ami félretett pénzem van én azt befektetni akarom, hogy 2-4 év múlva tudjak saját vállalkozást indítani és meglegyen alapozva a jővőm. Fiatalok vagyunk de annyira nem, hogy még 5 év múlva kezdjünk el gondolkodni a lakás vásárláson vagy a családalapításon. Megmondtam neki, hogy ha terhes leszek 1ftot sem adsz haza mert egy fizetésből kell élnünk, ami nagyon nehéz mert nem keres annyit, hogy itt maradjunk ebben az albérletben és emellett eltartson minket. De ő is és én is már családot akarunk. Nem tudom, ha terhes leszek valóban mi leszunk az elsők számára vagy akkor is folytatni fogja, hogy haza ad attól függetlenül, hogy a szülei is megtudnak élni a saját pénzükből.
Elhagyni nem akarom mert ő a mindenem, és először él valakivel együtt ezeket a hibákat betudtam ennek. Megis kértem direkt novemberben hogy abban a hónapban és decemberben segítsen mert az ünnepek sok pénzt felemészt... Úgy tűnik nem hallotta meg és szomorú vagyok miatta. Úgy érzem mintha a falnak beszélnék.
Sajnálom, hogy hosszúra sikeredett, de ti ezt a helyzetet hogy oldanátok meg?
Nem fogom azért elhagyni mert nem tudja kezelni a pénzt mert minden más dologban 100%-osan mellettem van. Nagy a szerelem és tudjuk, hogy egymás mellett fogjuk leélni az életünket, de nem akarok várni arra, hogy talán 5 év múlva megtanulja kezelni a pénzt. Tudom naívság meg minden, de más opció is érdekel a szakításon kívül.
Várom a válaszaitokat!
"tudjuk, hogy egymás mellett fogjuk leélni az életünket"
én erre nem vennél mérget!!!
ez egy nem jól működő kapcsolat!
a csávód nem felnőtt ember a viselkedése alapján, nem tud felelősséget vállalni, biztonságot teremteni, leszakadni anyukájékról, felnőni, anyagi stabilitást nyújtani.
te ennek akarsz szülni?!
mert akkor már 2 gyerekről kell gondoskodnod, és abból az egyik a pasid lesz.
Az a baj, hogy igazatok van, és tisztában vagyok vele, de egyszer mindenki felnő, én sem spóroltam első munkám óta, 3éve én sem tudtam beosztani a pénzt, csak utána rájöttem hogy nem akarok napról napra élni mint a szüleim. Én felnőttem, neki valószínűleg több időre lesz szüksége, de 5 évig nem akarok erre várni, hogy majd akkor jut eszébe, hogy a jövőben mi lesz, hogy lesz.
A decembert biztos megvárom, hogy alakul majd ezzel a kevés pénzzel és mit tesz majd ha rájön nincs több. Majd Kiderül hogyan tovább
Fantasztikus lány vagy!:)
Talán egy nap a párod esze is megjön és megbecsül téged úgy ahogy megérdemled.
Az egy dolog, hogy valaki nem spórol és elszórja a fizetését szórakozásra mondjuk, vagy drága holmikra, szolgáltatásokra, de a barátod tök más. Ő konkrétan elosztogatja a pénzét oda ahova nem kéne ahelyett hogy oda adná ahova kéne.
Tök evidensnek kellene lennie egy felnőtt ember számára, hogy oda adok be a rezsibe, ahol élek. Meg az öccsének minek ad pénzt öltözködni? Tök zakkant a pasid. Még ha rászorulnának a szülei a kisegítésre még szép gesztus is lenne, de akkor is meg kellene beszélnie veled.
Ülj le vele ezt nagyon komolyan megbeszélni. Azért gondolom nagyjából tudod mennyi megy el egy hónapban kajára, rezsire. Annak a felét monden fizu után adja oda neked, a többivel meg rendelkezzen, de ésszel. Aztán majd meglátod mennyire komolyodik meg. De addig ne akarj tőle gyereket meg közös vállalkozást, mert nagyon megszívod.
Időre van szüksége???
Hagyjál már!
Én sem éltem mással a párom előtt és ő sem. Kicsúszott az első hónapban a kezünkből a pénz? Igen. De leültünk, írtuk, hogy mire megy el, és ma már tudjuk mi hol mennyi, mennyi a rezsi, mi a fix kiadás, takarék stb.
De ez a pasi sz.rik rá, és arra, hogy te pénzedből éltek, esztek, stb.
Ennek gyerek???? Minek, könyörgöm?! Aztán majd sírsz, hogy nem tudsz megélni, mert a kedves párod nulla forintot ad, a gyedből meg éhenhaltok.
Az szép dolog tőle, hogy támogatja a szüleit - gyenge pontja, hogy a te pénzedből.
Az meg tőled szép, hogy ezt eddig is eltűrted.
Azt is eltűrted, hogy mindezt a hazugság mögé rejtse, ez már nem "szép" dolog, ez buta dolog.
Ha ennyi próbálkozás után nem hajlandó elfogadni azt, hogy a felnőtt élet pénzbe kerül, az ő élete az ő pénzébe, akkor jobb, ha visszaküldöd anyuciékhoz.
Ha jól értem a szüleinek kevésbé van szüksége a pénzedre, mint neked.
Ő nem akarjon családot - hol van ő ahhoz.... te meg ne vele akarj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!