A szüleitekre mennyire számíthattok a családi ügyekben? (gyereknevelés, háztartás vezetés)
Pl mikor várandósok voltatok, anyukátok mennyit segített? Vagy mikor megszületett a gyerek, vagy csak mikor férjhez mentetek/elköltöztetek?
Az normális ha egy 4 hónapos kismama helyett mindent megcsinálnak, és csak fekszik egész nap?Az édesanyja főz helyette, kitakarítja a lakást, hozza-viszi autóval, ő csak eszik és fekszik. Ha megszül akkor is odaköltözik a nagyi pár hónapra, a szoptatáson kívül mindent ő fog csinálni. Én mindent meg tudtam oldani egyedül is...
Én is így gondolom. Édesanyámnak sem segített senki mikor megszülettem, és mégis felnőttem.
Én ezen sokalltam be mikor ma mesélte az a kismama hogy "Amíg a háziorvosnál ültem addig anyu kitakarította a lakást" meg hogy "elfáradok az evésben" mert mindig fáradt és délután 2-kor hazamegy (viszik mert már nem engedik hogy vezessen) felveszi a pizsamáját, és aztán hol alszik, hol csak lustálkodik. Kiadja hogy mit főzzön az anyja, és akkor viszi a kajákat neki meg a férjének...
Én ismerek ilyet.Annak idején a terhessége elején elintézte,hogy befeküdhessen a kórházba,a másik gyerekét lepasszolta,és eldöntötte,hogy neki semmit sem szabad csinálnia mert ő terhes.Míg kórházban volt,minden nap hordták neki a kaját,mert persze a kórházi koszt nem tetszett neki,miután haza került,a férje csinált mindent,ő csak a hűtőhöz és wc-re kelt fel.Meg is látszott rajta.Miután megszült,olyan volt mid aki 6 hónapos terhes.Én ezt nem tartom normálisnak,mert egyrészt a terhesség nem betegség,hogy semmit sem lehet alatta csinálni,jó persze kivétel ha nem gond mentes a terhesség.És attól,hogy valakinek gyereke születik a többi kötelessége mint nő,nem szűnik meg.Sok figyelmet igényel a baba,de nem csak ez a dolga.Persze szép dolog,ha segítenek,és bizonyos fokig jól is esik,de nem kell átesni a ló túlsó oldalára.
Arra egyébként kíváncsi lenék,ha letelik az a pár hónap,és nem lesz a nagyi segítségnek,akkor hogy fog boldogulni.
Én nem tennék ilyet.De ez az én személyes véleményem.
Én veszélyeztetett terhes voltam, mégse segített senki, csak a férjem pl. nem engedett cipekedni, létrára mászni. De a háztartásban szép lassan, apránként mindent meg tudtam csinálni és még sokat is lustálkodtam mellette.
Sürgősségi császárom lett, ezért a férjem elhívta az édesanyját segíteni. 1 hetet volt nálunk anyósom, jó volt, mert mire hazahoztuk a babát, áttakarított újra mindent, megfőzött, vasalt, ő is babázhatott. Nekem nem kellett rögtön a háztartással törődni fájó sebbel. Nyugodtan tudtam a babára koncentrálni, pont hülyén jött a védőnő és az orvos is, menni kellett varratszedésre.
Gyorsan felépültem, így egy hét után haza is vitte a férjem, onnan egyedül csináltam mindent.
A kíméletes életmód az utolsó időkben nem azt jelenti, hogy egész nap feküdni kell. Hogy fog így szülni a csaj? Hogyan kel fel éjjel a kicsihez? Egyáltalán mit lehet egész nap az ágyban csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!