Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Nektek ez hogy esett volna?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek ez hogy esett volna?

Figyelt kérdés
Sziasztok, Igazából elég kényes kérdés fogalmazódott meg bennem, és fogalmam sincs mi a helyes, pedig a válasz érzem egyszerű. Párommal 5 éve vagyunk együtt, nagyon szeretjük egymást tavaly meg is kérte a kezem, igaz voltak kisebb nagyobb szünetek. Közös lakás után vágyakoztunk már nagyon rég óta. Úgy alakult örökségből egyébként sikerült is venni egyet.Igazából nem adtam bele pénzt, úgymond semmi közöm hozzá. Viszont csak a saját nevére iratta. Lehet ez pénzéhességnek vagy nemtudom minek fog látszódni részemről, pedig nem az. Ha felajánlatta volna, se fogadtam volna el, csak bánt egyébként, hogy megsem fordult a fejében. Fordított esetben amúgy nemtudom hogy cselekedtem volna, de legalább megkérdeztem volna. Egyébként ezen nem is gondolkoztam, egy ismerős ültetett bogarat a fülembe. Kicsit furán érzem magam, mert én mindig mindent megosztottam vele ( pénzre gondolok, nem egyszer adtam neki és nemkértem vissza). Azt gondolom, nem biztos ő a dolgában még velem kapcsolatban, vagy túlgondolom... szerintetek? Köszönöm a tanácsokat, ezt úgyérzem vele nemtudom megbeszélni
2018. márc. 21. 19:29
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
Már főleg azért javaslom ezt, mert ha ennyire eltér a pénzkezelési kultúrátok, ő szórja (szórná) a pénzt, te pedig megfognád és spórolnál, akkor nagy kicseszés érhet így téged. Szóval szerintem amit előbb írtam, azt kellene követni.
2018. márc. 22. 11:43
 42/51 anonim ***** válasza:
Teljesen jogos amit a #39 írt. Ha nem örököl, és továbbra is albérletben éltek, még ennyi pénzed se maradna. Te most ennek köszönhetően félre tudsz tenni. Nem kell minden pénzed a közösbe beadni. És ne fizess minden kiadást, ne hagyd magad kihasználni. Mi az, hogy nem úgy áll anyagilag? Akkor egyedül konkrétan éhenhalna, vagy mi? Ha már a rezsi felét sem tudja fizetni, mit csinálna egyedül? Ugyanmár. A közös kiadásaotok felét add be, többit tedd el, neked is legyen mihez nyúlni, ha úgy alakul. És ne legyél balek, ne fizess te mindent azért mert ő isten tudja hova teszi a pénzét.
2018. márc. 22. 11:43
 43/51 anonim ***** válasza:
Mondjuk a #40-es javaslat nem igazán kivitelezhető jogilag. Ha úgy vesz a kérdező lakast, az közös lesz, nem tudja elkülöníteni, hogy az az övé. Már eleve az önerő is "közös szerzeményből" lenne, mivel házasság alatt vagyonközösség van, hiába a kérdező fizetéséből van félretéve, az senkit nem érdekel, házasság alatt összegyűlt vagyon közös. Na meg utána a törlesztő fizetése szintén közös...
2018. márc. 22. 11:59
 44/51 anonim ***** válasza:
Ez változott, pont hogy a mostani nyakatekert családi viszonyok miatt is (mozaikcsaládok, stb). Tehát házasságon belül szerzett vagyont is el lehet különíteni, ügyvéd kell hozzá, és gondolom, mindkét fél aláírása. (Tehát egyedül nyilván nem, hogy kérdező odamegy az ügyvédhez, és lepapírozzák, ehhez kell a párja is.)
2018. márc. 22. 12:08
 45/51 anonim ***** válasza:
A beleegyezésével persze lehet, de őszintén? Erősen kétlem, hogy aláírná.
2018. márc. 22. 12:31
 46/51 anonim ***** válasza:
De ha tényleg csak a nő pénze menne bele? (Tudom, házasságban elvileg nincs saját pénz). De inkább úgy kérdezem, hogy ha a nő által félretett (pasi által simán szarságokra elszórni szándékozott) pénz ment csak ebbe a feltételezett, házasságban vett lakásra.
2018. márc. 22. 12:47
 47/51 anonim ***** válasza:
Házasságban közös pénz van. Mindegy ki teszi félre kinek a fizetéséből. Házassági szerződéssel lehet okoskodni valamit, de ugye ahhoz is kell a pasi beleegyezése.
2018. márc. 22. 13:01
 48/51 anonim ***** válasza:
Akkor így lehet, hogy jobban járnak, ha nem esküsznek meg, hanem élettársak maradnak.
2018. márc. 22. 13:10
 49/51 anonim ***** válasza:
Mármint a kérdező jobban járna, úgy értem.
2018. márc. 22. 13:15
 50/51 anonim ***** válasza:
Élettársaknál is van vagyonmegosztás, csak ott nen automatikus 50-50 mint házasságban, hanem keresetarányosan. Szóval a kérdező egy pénzszóró mellett nem fog jól jarni.
2018. márc. 22. 13:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!