Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek ez hogy esett volna?
Túlgondolod. Még csak házasok sem vagytok. Egy lakás nem játék. Tök jogos, hogy nem kótyavetyi el az örökségét.
De akár meg is fordíthatjuk a dolgot: neked nem mindegy, kinek a nevén van a lakás, ha egy életre tervezel vele???
Fogós kérdés.
Mivel teljesen az ő pénze, ő kapta és házasok sem vagytok, jogilag semmi közöd hozzá. De akkor sem lenne közöd ugye az örökséghez olyan szinten, ha házasok lennétek.
Viszont nyilván talán megfordulna a fejében ha komolyabban tervezne veled.
Nem tudom... Én nekem is van a kapcsolatba behozott pénzem. Elég nagy összeg,majdnem 1 millió. Én teljesen úgy vagyok, hogy ha tudnánk venni házat, én azt bele tenném. Úgy is van kezelve, hogy az arra lesz fordítva. Amit viszont én adtam összeget neki, pár száz ezer, adósság rendezésre, ha szét mennénk pl akkor én húznám a rövidebbet ha magától nem adná vissza - mivel írták, hogy hátha lenyúlná a kérdező a párját. Most ilyen erővel engem is lenyúlhat majd egyszer ha úgy adódik... De nem állhatok hozzá úgy, hogy úgyis sz@r lesz az egész.
Én pl úgy vagyok, hogy akkor legyen minden közös, s én a házat majd közösen akarom venni. Szerintem mindenki akar egy olyat lakot, amire kijelentheti, hogy igen ez az enyém, itthon vagyok. Engem zavarna, ha páromnak lenne egy háza, megházasodunk... erre ugyanúgy nincsen házam és nem is lesz, mert minden pénz odamegy, a nevemen semmi, s ha gebasz lesz netán mehetek a híd alá mert kitettek. Ha már a negatív oldalát nézzük.
Ezért rossz ha valaki örökségből vesz házat mert általában nem iratják a másik félre nehogy má az kisemmizze egyszer. Csak ez a hozzáállás meg alapból elcseszi már az egészet. Szerintem. A másik félben meg ott lesz örökké a hiányérzet.
Hagyjuk már.... tegyük fel, a szüleid meghalnak, rád hagyják a családi házat, amiben felnőttél. Van egy félig-medddig működőképes kapcsolatod (ami mégcsak nem is házasság), több szakítással tarkítva, és te vígan, boldogan ráíratod a fele örökséget a partneredre?! Na, ne nevettess!
(a pasi helyében most fognám menekülőre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!