Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Nektek ez hogy esett volna?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek ez hogy esett volna?

Figyelt kérdés
Sziasztok, Igazából elég kényes kérdés fogalmazódott meg bennem, és fogalmam sincs mi a helyes, pedig a válasz érzem egyszerű. Párommal 5 éve vagyunk együtt, nagyon szeretjük egymást tavaly meg is kérte a kezem, igaz voltak kisebb nagyobb szünetek. Közös lakás után vágyakoztunk már nagyon rég óta. Úgy alakult örökségből egyébként sikerült is venni egyet.Igazából nem adtam bele pénzt, úgymond semmi közöm hozzá. Viszont csak a saját nevére iratta. Lehet ez pénzéhességnek vagy nemtudom minek fog látszódni részemről, pedig nem az. Ha felajánlatta volna, se fogadtam volna el, csak bánt egyébként, hogy megsem fordult a fejében. Fordított esetben amúgy nemtudom hogy cselekedtem volna, de legalább megkérdeztem volna. Egyébként ezen nem is gondolkoztam, egy ismerős ültetett bogarat a fülembe. Kicsit furán érzem magam, mert én mindig mindent megosztottam vele ( pénzre gondolok, nem egyszer adtam neki és nemkértem vissza). Azt gondolom, nem biztos ő a dolgában még velem kapcsolatban, vagy túlgondolom... szerintetek? Köszönöm a tanácsokat, ezt úgyérzem vele nemtudom megbeszélni
2018. márc. 21. 19:29
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
89%
Nem hiszem, hogy rosszul érintett volna. Ő kapta a pénzt, ő vette a lakást.
2018. márc. 21. 19:32
 2/51 anonim ***** válasza:
89%
Azért lakás nem az a pénzkategória, mintha csak úgy adok neked kölcsön egy kis pénzt.
2018. márc. 21. 19:35
 3/51 anonim ***** válasza:
88%
Teljesen logikus. Mi van ha egyszer kidobod mondjuk? Akkor elbukik téged meg az örökségének a nagy részét. Az is lehet ,hogy ő fejezné majd be veled, akkor is, nos az ő öröksége amiből vett egy lakást amiben élhettek. Kényes téma mert a közös életetek viszont ha bármi rosszul sül el akkor a közös néven közös vagyon van, holott neked ilyenformán nincs benne valós tulajdonrészed. Nehéz megmondani mi a jó ilyen helyzetben. Én is hiába szeretem nagyon a párom nem rántanék ki mindent magam mögül.
2018. márc. 21. 19:38
 4/51 anonim ***** válasza:
90%

Túlgondolod. Még csak házasok sem vagytok. Egy lakás nem játék. Tök jogos, hogy nem kótyavetyi el az örökségét.

De akár meg is fordíthatjuk a dolgot: neked nem mindegy, kinek a nevén van a lakás, ha egy életre tervezel vele???

2018. márc. 21. 19:39
 5/51 anonim ***** válasza:
80%
Amúgy meg elég rossz ómen, hogy már most elmondhatod magatokról, hogy voltak kisebb-nagyobb szünetek.... veled tartós tejet sem vennék, nemhogy közös lakást.
2018. márc. 21. 19:41
 6/51 A kérdező kommentje:
Teljesen jogos persze, én nem is azt mondom, mert ha úgy is akarta volna, sem fogadom el semmiképp, mert tudom az az ő pénze. De azért így érezni, hogy nem 100% a dolgában, csak ez ami zavar.
2018. márc. 21. 19:46
 7/51 anonim ***** válasza:
100%
De, miért ne lenne 100% a dolgában?! Nem értem. Miért kellene a saját örökségéből (pénzéből) vett lakást a te nevedre is iratni?? Neki! lett egy lakása, amit szeretettel megoszt veled, akár élete végéig. De, az ő lakása, mert gondolom nem milliókat adtál kölcsön neki, de ő milliókat invesztált bele, de mégis megosztja veled. Ez nem elég?...
2018. márc. 21. 20:03
 8/51 anonim ***** válasza:
19%

Fogós kérdés.

Mivel teljesen az ő pénze, ő kapta és házasok sem vagytok, jogilag semmi közöd hozzá. De akkor sem lenne közöd ugye az örökséghez olyan szinten, ha házasok lennétek.

Viszont nyilván talán megfordulna a fejében ha komolyabban tervezne veled.

Nem tudom... Én nekem is van a kapcsolatba behozott pénzem. Elég nagy összeg,majdnem 1 millió. Én teljesen úgy vagyok, hogy ha tudnánk venni házat, én azt bele tenném. Úgy is van kezelve, hogy az arra lesz fordítva. Amit viszont én adtam összeget neki, pár száz ezer, adósság rendezésre, ha szét mennénk pl akkor én húznám a rövidebbet ha magától nem adná vissza - mivel írták, hogy hátha lenyúlná a kérdező a párját. Most ilyen erővel engem is lenyúlhat majd egyszer ha úgy adódik... De nem állhatok hozzá úgy, hogy úgyis sz@r lesz az egész.

Én pl úgy vagyok, hogy akkor legyen minden közös, s én a házat majd közösen akarom venni. Szerintem mindenki akar egy olyat lakot, amire kijelentheti, hogy igen ez az enyém, itthon vagyok. Engem zavarna, ha páromnak lenne egy háza, megházasodunk... erre ugyanúgy nincsen házam és nem is lesz, mert minden pénz odamegy, a nevemen semmi, s ha gebasz lesz netán mehetek a híd alá mert kitettek. Ha már a negatív oldalát nézzük.

Ezért rossz ha valaki örökségből vesz házat mert általában nem iratják a másik félre nehogy má az kisemmizze egyszer. Csak ez a hozzáállás meg alapból elcseszi már az egészet. Szerintem. A másik félben meg ott lesz örökké a hiányérzet.

2018. márc. 21. 20:10
 9/51 A kérdező kommentje:
Ha valaki szeretsz szerontem mindent megosztol vele, legalabbis én így gondolom. Igen,én életem végéig tervezek vele és igazából én nem csak sajat nevemre tettem volna fordított helyzetben. De lényegében teljesen megértem, jogos meg minden.
2018. márc. 21. 20:13
 10/51 anonim ***** válasza:
87%

Hagyjuk már.... tegyük fel, a szüleid meghalnak, rád hagyják a családi házat, amiben felnőttél. Van egy félig-medddig működőképes kapcsolatod (ami mégcsak nem is házasság), több szakítással tarkítva, és te vígan, boldogan ráíratod a fele örökséget a partneredre?! Na, ne nevettess!

(a pasi helyében most fognám menekülőre)

2018. márc. 21. 20:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!