Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek ez hogy esett volna?
Ez vicces. 3 dolog jutott eszembe
Az elsőt a többiek kivesézték, az túl nagy dolog és nem vagytok elég ideje együtt. Az övé, de ott lakhatsz, amíg együtt vagytok. A probléma ott kezdődne, ha lakbért kérne tőled.
Anyuék jó 25 éve házasok. Apu örökölt egy házat, mégsem lett papíron közös, ami az enyém az a tied is alapon. Apu sokkal jobban keres, sokmindent "vettünk az ő pénzén", mégsem iratta rá kettőjükre. Ha valami nagy szar lenne, és anyu miatt annyi milliót kellene előkeríteni, amennyi nincs, menne a ház a levesbe. De miért iratná rá?
És a harmadik a legfontosabb. Te sem várod el, visszautasítottad volna, de a gesztus kell. Ő nyilván nem akarta. Már pedig egy 25 éves ember következetes és egyenes annyira, hogy csak olyat ajánl fel gesztusból, amit be tud tartani, hiába nem szeretné. Példának okáért: külföldön élek/tanulok, itt nagy kincs a hazai. Volt két túrórudim. Az egyiket megettem, a másikat felajánlottam a lakótársamnak, aki természetesen elfogadta. Elküldtem a fenébe, ő nagyokat röhögött, majd odaadtam neki. Hasonló amikor felajánlod a barátnődnek a kakaóscsiga közepét. De nem a házad.... Mit mondott volna, ha felajánlja, és elfogadod? Bocsi, vicceltem?
Nem vagy a felesége. Bármi történhet, még akkor is, ha egy életre tervez veled! Ha én is arra alapoztam volna, akivel egy életre terveztem...
Nem kevés pénzről van szó, ami nem a ti munkátokból született. Ezt még felajánlásra sem várhatja el valaki. Nem tudom mit hisztizel, ha egyébként sem fogadtad volna el.
Bocs, a válaszokat majd ezután fogom elolvasni, csak egy merült fel bennem.
Ha BÁRMI miatt válás lenne (akár 20 év múlva valamikor), a nőnek SEMMIJE nem lesz?
Még ha nem is ő akar válni, akkor is egy bőrönddel mehet?
Mert gondolom, házasságban nem fognak még egy lakásra félretenni.
25#
Igen, semmije. Bár így, hogy nem kell hitelt fizetni, takarékoskodhat/nak, vehet/nek majd mèg egy lakást, ami ki lehet adni...stb. az örökség mindig külön vagyon, akkor is ha a felek házasok. Szerintem semmi gond nincs ezzel, igazából nem is értem, hogy merült fel, hogy legyen közös tulajdon, mikor a kérdező maga is írta, hogy nem tett bele semmit. Szép dolog hinni az örökké tartó szerelemben, de azért hülyének sem kell lenni... Ha örökké tart szuper, majd a közös gyerekek öröklik az ingatlant úgyis. Ha meg válnak, majd a közösen szerzett vagyonon osztozkodnak, amibe mind a ketten adtak anyagilag.
Ez mind nagyon szép, csak mondjuk közösen is vesznek egy lakást a házasságban. Aztán válnak mondjuk 20 év múlva, akkor a pasinak lesz 1,5 lakása, a nőnek pedig fél lakása. Azon nem tud venni magának majd.
A másik, hogy biztosan költenek majd erre a pasi által örökölt lakásra is. Lehet rajta értéknövelő beruházás is majd. Ilyenkor mi alapján osztoznak?
Az értéknövelő beruházás anyagi vonzatán lehet a bíróságon egyezkedni, annak megkaphatja a felét. És igen, ha vesznek egyet, a nőnek lesz egy fél lakása, mert azért dolgoztak meg közösen. A férfi örökölt lakása meg az övé, azért az ő hozzátartozói dolgoztak, és ráhagyták. Mégis, hogy gondod ezt máshogy? Tegyük fel a férj megörökli a szülei házát, amiért egész életükben dolgoztak. Elválnak, (mindenki örökre tervez, mégis a házasságok fele válással végződik) a csaj meg megkapja a felét, x milliót? De mégis mire fel? Más az, ha közösen mondjuk ráhúznak egy tetőteret, és akkor ez alapján akkor lehet benne tulajdonjoga valamennyi.
De szép is lenne, ha úgy működne, hogy összeházasodnak a párok, aztán ha válnak akár egy év múlva, akkor el kell adni a családi örökséget, hogy vihesse a másik fél a sok-sok milliót, miközben semmit nem tett bele. Tiszta jó üzlet lenne így házasodni 😁
Ha amúgy sem fogadtad volna el, akkor nem értem, miért baj, hogy nem ajánlotta fel. Az ilyen nyakatekert logika miatt mondják, hogy női gondolkodás...
Egyébként házasságban is, öröklés, illetve ajándékozás esetén nincsen automatikus fele-fele, a jog szerint sem. Tehát ha már házasok lennétek, és úgy örökne bármelyikőtök, akkor is kizárólagosan az ő tulajdona lenne.
Megosztja veled a lakást, ott élhetsz ingyen.
Szerintem ez teljesen rendben van így, nekem nem esett volna sehogy, fordított esetben én sem íratnám a páromra, és tőle sem várnám el, mégcsak felajánlás szintjén sem!
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!