Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Nektek ez hogy esett volna?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek ez hogy esett volna?

Figyelt kérdés
Sziasztok, Igazából elég kényes kérdés fogalmazódott meg bennem, és fogalmam sincs mi a helyes, pedig a válasz érzem egyszerű. Párommal 5 éve vagyunk együtt, nagyon szeretjük egymást tavaly meg is kérte a kezem, igaz voltak kisebb nagyobb szünetek. Közös lakás után vágyakoztunk már nagyon rég óta. Úgy alakult örökségből egyébként sikerült is venni egyet.Igazából nem adtam bele pénzt, úgymond semmi közöm hozzá. Viszont csak a saját nevére iratta. Lehet ez pénzéhességnek vagy nemtudom minek fog látszódni részemről, pedig nem az. Ha felajánlatta volna, se fogadtam volna el, csak bánt egyébként, hogy megsem fordult a fejében. Fordított esetben amúgy nemtudom hogy cselekedtem volna, de legalább megkérdeztem volna. Egyébként ezen nem is gondolkoztam, egy ismerős ültetett bogarat a fülembe. Kicsit furán érzem magam, mert én mindig mindent megosztottam vele ( pénzre gondolok, nem egyszer adtam neki és nemkértem vissza). Azt gondolom, nem biztos ő a dolgában még velem kapcsolatban, vagy túlgondolom... szerintetek? Köszönöm a tanácsokat, ezt úgyérzem vele nemtudom megbeszélni
2018. márc. 21. 19:29
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
*Külön kassza nem hülyeség....elírtam
2018. márc. 22. 10:39
 32/51 anonim ***** válasza:

Kérdező, te saját magaddal nem vagy tisztában. A kedves ismerősöd telebeszélte a fejed, aztán csak ezt szajkózod, hogy a párod nem biztos a dolgában. Már miért ne lenne biztos benne? Csak mert jogilag nem osztozik veled a lakásán? Te magad is elismerted, hogy teljesen logikus, és jogos lépés. Akkor meg? Pláne, hogy állitásod szerint el sem fogadtad volna. A sz.ron lovagolsz komolyan.

Megosztja veled a házát, együtt éltek majd ott, és ha tényleg örökre szól a kapcsolatotok, akkor örökké, ha meg nem, akkor meg marad az övé, ahogy lennie kell. Hol itt a probléma? Mert tényleg nem értem, hogyha jogosnak tartod, akkor mit problémátol ezen.

Nem kérdezte meg, meg gesztus...mégis minek ajánlotta volna fel, ha ő is úgy érezte jogosnak?

Rengetegszer előfordul, hogy házasságkötéskor az egyik félnek már van lakása/háza, öröklés, vagy vásárlás, tök mindegy mi folytán. Mégsem iratják át a felét a másikra csak mert megházasodnak. Attól senki nem lesz ingatlantulajdonos, hogy kimond egy igen-t az anyakönyvveztő előtt.

A párod címeres ökör lett volna, ha megteszi, ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyire komolyan tervez veled.

2018. márc. 22. 10:40
 33/51 anonim ***** válasza:

Milyen lakbér? A rezsire gondolsz?

Amúgy meg ha ennyire nem tud bánni a pénzzel, akkor én nem terveznék vele közös életet, legalábbis addig nem amíg ilyen.

Az hogy ő szórja a pénzt, aztán félre tenni meg semmit nem tudtok majd, ebből te nagyon rosszul fogsz kijönni valóban.

Ettől még a házvásárlása jogos volt, a kiadásaitok kezelése teljesen mas tészta. Azt akkor rendbe kell tennetek mindenképp.

2018. márc. 22. 10:50
 34/51 anonim ***** válasza:

Ezért jobb, ha házasságkötés után vásárolnak lakást. Két barátnőmnek és a testvéremnek is így lett fél lakása.

Semmivel sem tettek érte többet, mint a kérdező, csak annyi volt, hogy házasságkötésig béreltek, és pár hónap házasság után vettek sajátot. Mindegyik helyen a férjnek volt meg rá a félretett pénze, illetve a férj fizuja volt hitelképes, de mégis úgymond "befekvéssel" meglett a fél lakás.

2018. márc. 22. 10:52
 35/51 anonim ***** válasza:
Kérdező, azt hogy értetted, hogy fél lakbért fizetni fogsz? Ezt a mondatot nem értem...
2018. márc. 22. 10:54
 36/51 anonim ***** válasza:
Egyébként az érdekes (sok házasságot látok magam körül), hogy tudott dolog volt minden esetben, hogy itt a lánynak volt a háza, ő kapta az apjától még lány korában, ott a pasinak volt a lakása, abba költözött be a nő. De aztán valahogy mégis kettőjük nevén lesz több évtized múlva. Valószínű átiratják, lehet, nem a házasság elején, de valamikor később. Gondolom, nem kötik az ismerősök orrára ezt, de az ismeretségi körben, rokonságban nemigen van olyan, hogy egyik félnek nincs semmije papíron, még úgy sem, hogy egy szál bőrönddel érkezett. Jó lenne belelátni ezekbe...
2018. márc. 22. 10:57
 37/51 A kérdező kommentje:
Rezsire gondoltam csak. De mindegy, nem akarok lovagolni már a témán, én képes vagyok magamnak mindent bebeszél ozt azon rágódni magamban. Nagyon rossz egy természet. :)
2018. márc. 22. 10:58
 38/51 anonim ***** válasza:
Oké, csak én már megijedtem, hogy a bérleti díj felét, az már durva lenne (jó, hát jogilag nem, csak ugye emberileg).
2018. márc. 22. 11:06
 39/51 anonim ***** válasza:

Rezsibe beleadsz, mivel te is ott élsz. Ha eddig albérletben éltetek, akkor azt a pénzt félreteszed. Ha még mindig albiban élnétek, akkor elmenne az a pénz, most viszont megmarad.

Ha mégis szétmentek, és kirak a lakásából, akkor ott a félretett pénzed.

Ha albiban élnétek, és úgy mentek szét, akkor sem lenne semmid. Szóval ez teljesen irreális hozzáállás, hogyha szétmentek, akkor ott leszel üres kézzel. Előtte sem volt lakásod, utána miért lenne?

2018. márc. 22. 11:21
 40/51 anonim ***** válasza:
Viszont akkor ezt a gyakorlatot folytatni kellene, és ha házasok lesztek, utána is félre kellene tenned a fél albérleti díjnak megfelelő pénzt. Aztán lassan összejön egy önerő, akkor vennél egy lakást hitelre. Kiadnád, az kb. kitenné a havi törlesztőt, lényegében önfenntartó lenne a lakás. (De akkor viszont házasságon belül el kellene különíteni azt a lakást, hogy a Tied, erre van valami mód jogilag, úgy tudom.)
2018. márc. 22. 11:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!