Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Friss kapcsolatban miért erőlteti mindenki a közös kasszát?
Minden ilyen tartalmú kérdésnél azt látom, hogy közös kassza, közös kassza, közös kassza... Aki meg nem ért egyet - és ezt civilizált formában közli - azt leszólják, leszavazzák.
Tegyük fel, összeköltözök valakivel mondjuk 5-6-7 hónapnyi "járás" után, és egyből dobjuk össze mindenünket, ami van? Mert szerintem ennyi idő arra elég, hogy felületesen megismerjem, hiszen még mindig nem tudom, hogy milyen lesz vele együtt élni. Aztán ha ő gondol egyet, talál mást, rájön az 5perc vagy eleve olyan szándékkal kezdett velem, és leemeli a pénzt a közös bankszámláról, akkor mi van? Nem véd még házasságban sem a törvény, nemhogy élettársi kapcsolatban.
Én ezt a közös kassza dolgot elavultnak tartom. Régen működött, amikor egy kereső volt a családban, a férj. Az asszony főzött, takarított, mosott, gyereket nevelt, amihez reális volt a közös kassza. De most, hogy a nők is dolgoznak, önálló keresetük van, mi értelme ennek?
Találkoztam olyan érvvel, hogy hatalmas a bérkülönbség, és ezért. Az öregek érve erre annyi volt, hogy "suba subához, guba gubához".
Csak emberi hangnemben megírt válaszokat várok. Köszönöm.
Szerintem ez akkor lett fontos kérdés, mikor egyre nagyobbak lettek a különbségek a fizetések között.
Két hasonló nagyságú keresetnél teljesen mindegy, hogy egy vagy két számláról adnak be a közös kiadásokra, és a hasonló mennyiségű saját pénzéből fele-fele vásárolnak, vagy egybe dobnak mindent.
Ez a közös vagy külön kassza akkor lesz igazán fontos, amikor jelentős különbség van. Hogy az igazságos? Mennyire kivitelezhető hosszú távon? Mi lesz, ha gyerek lesz? Miért éljen valaki sokkal jobb színvonalon, mint ami a jövedelem alapján lehetséges? Mennyire az érzelmek vagy az anyagiak tartják mellette a másikat?
Én különkassza-párti vagyok. Nálunk úgy múködik, hogy van egy közös bankszámla, ahova becsorgatjuk a közös költségeket. Ezen kivól mindenkinek megvan a sjaát bankszámlája, ahol a maradék pénzével gazdálkodik kedve szerint.
Ennyi pénzügyi függetlenség kell!
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!