Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Friss kapcsolatban miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Friss kapcsolatban miért erőlteti mindenki a közös kasszát?

Figyelt kérdés

Minden ilyen tartalmú kérdésnél azt látom, hogy közös kassza, közös kassza, közös kassza... Aki meg nem ért egyet - és ezt civilizált formában közli - azt leszólják, leszavazzák.

Tegyük fel, összeköltözök valakivel mondjuk 5-6-7 hónapnyi "járás" után, és egyből dobjuk össze mindenünket, ami van? Mert szerintem ennyi idő arra elég, hogy felületesen megismerjem, hiszen még mindig nem tudom, hogy milyen lesz vele együtt élni. Aztán ha ő gondol egyet, talál mást, rájön az 5perc vagy eleve olyan szándékkal kezdett velem, és leemeli a pénzt a közös bankszámláról, akkor mi van? Nem véd még házasságban sem a törvény, nemhogy élettársi kapcsolatban.

Én ezt a közös kassza dolgot elavultnak tartom. Régen működött, amikor egy kereső volt a családban, a férj. Az asszony főzött, takarított, mosott, gyereket nevelt, amihez reális volt a közös kassza. De most, hogy a nők is dolgoznak, önálló keresetük van, mi értelme ennek?

Találkoztam olyan érvvel, hogy hatalmas a bérkülönbség, és ezért. Az öregek érve erre annyi volt, hogy "suba subához, guba gubához".

Csak emberi hangnemben megírt válaszokat várok. Köszönöm.

2018. jan. 17. 13:20
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
49%
Nem tudom miért gondolják egyesek azt, hogy aki közösön van, az amúgy öli egymást a pénzért, kizsákmányolja egymást, meg fillérbaszóskodik, ha egyik vesz egy cipőt :)
2018. jan. 17. 14:38
 42/57 anonim ***** válasza:

Szerintem ez akkor lett fontos kérdés, mikor egyre nagyobbak lettek a különbségek a fizetések között.

Két hasonló nagyságú keresetnél teljesen mindegy, hogy egy vagy két számláról adnak be a közös kiadásokra, és a hasonló mennyiségű saját pénzéből fele-fele vásárolnak, vagy egybe dobnak mindent.

Ez a közös vagy külön kassza akkor lesz igazán fontos, amikor jelentős különbség van. Hogy az igazságos? Mennyire kivitelezhető hosszú távon? Mi lesz, ha gyerek lesz? Miért éljen valaki sokkal jobb színvonalon, mint ami a jövedelem alapján lehetséges? Mennyire az érzelmek vagy az anyagiak tartják mellette a másikat?

2018. jan. 17. 14:42
 43/57 anonim ***** válasza:
44-nek: Szerintem ilyet senki nem írt.
2018. jan. 17. 14:47
 44/57 anonim ***** válasza:
Bocs, 43-nak írtam az előzőt.
2018. jan. 17. 14:47
 45/57 anonim ***** válasza:
Azért elég sokan írták, hogy nincs célja akkor a feleknek, amit nem is értek...
2018. jan. 17. 14:48
 46/57 anonim ***** válasza:
45-ös: olvasd el a 40-es választ, az másról sem szól.
2018. jan. 17. 14:50
 47/57 anonim ***** válasza:
88%
Mondok még egy példát nálunk hogy mennek ezek a dolgok. Nekem munkám miatt egy viszonylag erős és drága laptopra volt szükségem. Megvettem. Utána a párom is gondolkodott, hogy neki is kéne egy, de aztán rájött, hogy felesleges, mert ő csak zenét tölt le, meg tárolja a kollekcióit. Szóval megbeszéltük, hogy ha kell neki, használja az én gépem, sőt sokszor gémelni is azon szokott. Vett magának egy tabletet, mert szeret híreket olvasgatni, a maradék pénzt, amit laptopra költött volna, pedig berakta a megtakarításba. És nincs az, hogy mondogalódom a háta mögött, hogy “hm, már megint az ÉN gépemet használja”. Egyrészt mert szívesen megosztom vele, másrészt pedig berakta a közösbe az erre szánt pénzét. Ha tudtuk volna, hogy ez lesz, közösen vettük volna a gépet.
2018. jan. 17. 14:58
 48/57 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk közös kassza van, közös számlával (házasok vagyunk). Nincs soha senki elszámoltatva semmiről, ha bármelyikünknek kell pènz, vesz le vagy fizet a kártyájával. Mondjuk nekünk bőven van annyi pènzünk, hogy fel se merüljön, hogy èn mièrt vettem mondjuk magamnak cipőt, a gyereknek játèkot, a fèrjem meg pl. kondibèrletet. Tökèletesen bízunk egymásban, nem kell dugdosnunk egymás elől a pènzt.
2018. jan. 17. 15:00
 49/57 anonim ***** válasza:
81%

Én különkassza-párti vagyok. Nálunk úgy múködik, hogy van egy közös bankszámla, ahova becsorgatjuk a közös költségeket. Ezen kivól mindenkinek megvan a sjaát bankszámlája, ahol a maradék pénzével gazdálkodik kedve szerint.

Ennyi pénzügyi függetlenség kell!

29/N

2018. jan. 17. 15:39
 50/57 anonim ***** válasza:
2018. jan. 17. 16:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!