Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Friss kapcsolatban miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Friss kapcsolatban miért erőlteti mindenki a közös kasszát?

Figyelt kérdés

Minden ilyen tartalmú kérdésnél azt látom, hogy közös kassza, közös kassza, közös kassza... Aki meg nem ért egyet - és ezt civilizált formában közli - azt leszólják, leszavazzák.

Tegyük fel, összeköltözök valakivel mondjuk 5-6-7 hónapnyi "járás" után, és egyből dobjuk össze mindenünket, ami van? Mert szerintem ennyi idő arra elég, hogy felületesen megismerjem, hiszen még mindig nem tudom, hogy milyen lesz vele együtt élni. Aztán ha ő gondol egyet, talál mást, rájön az 5perc vagy eleve olyan szándékkal kezdett velem, és leemeli a pénzt a közös bankszámláról, akkor mi van? Nem véd még házasságban sem a törvény, nemhogy élettársi kapcsolatban.

Én ezt a közös kassza dolgot elavultnak tartom. Régen működött, amikor egy kereső volt a családban, a férj. Az asszony főzött, takarított, mosott, gyereket nevelt, amihez reális volt a közös kassza. De most, hogy a nők is dolgoznak, önálló keresetük van, mi értelme ennek?

Találkoztam olyan érvvel, hogy hatalmas a bérkülönbség, és ezért. Az öregek érve erre annyi volt, hogy "suba subához, guba gubához".

Csak emberi hangnemben megírt válaszokat várok. Köszönöm.

2018. jan. 17. 13:20
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
33%
Illetve a bizalmatlansággal kapcsolatban: ha már összeköltöztök nem csak a pénzdet lehet félteni, hanem akár az ingóságaidat is (tv, laptop, drágább bicikli) bármit elvihetne és annak még nyoma se lenne, nem úgy mint a pénz levételnek. Szóval szerintem ez nem jó hozzáállás.
2018. jan. 17. 14:04
 22/57 anonim ***** válasza:

23-nak:

"A megtakarításoknak meg lehet külön számla szóval max 1 havi bért nyúl le, ha mégis ilyen történne. "

De miért? A megtakarítások ha külön számlán vannak, azt is lenyúlhatja. (Már ha ebből indulunk ki.)

2018. jan. 17. 14:04
 23/57 anonim ***** válasza:
76%
Amúgy meg szerintem ez a modern kor probléma a bankszámláknak köszönhetően. Annak idején, mikor még kp-ban jött a fizu, meg a családi, meg a nyugdíj, szerintem nem volt ennek ekkora fenék kerítve.
2018. jan. 17. 14:07
 24/57 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem, itt sokan mashogy ertelmezik, hogy a közös kassza azt jelenti, hogy egy közös bankszamlajuk van, amit közösen hasznalnak vagy azt, hogy mindket fel (esetenkent fizetesenek aranyaban) beleteszi reszet a közös kiadasokba.

Közös szamlam meg soha senkivel nem volt. Lakbert mar fizettünk fele-fele aranyban. A bevasarlasoknal, ettermekben stb. pedig nagyjabol felvaltva. De nem szamolgatunk, hogy most ki hol mennyit fizet.

Voltam mar olyan helyzetben, hogy ferfi letemre kinos volt, hogy alig tudtam hozzajarulni es szinte mindent az akkori baratnöm rendezett. Voltam olyan lannyal is, akivel igyekeztem nem ereztetni, hogy lenyegesen korlatoltabbak az ö anyagi lehetösegei. Olyan baratnöhez is volt szerencsem, aki tudatosan kihasznalt, meg barataim is felhivtak erre a figyelmemet, megis boldog voltam vele.

A lepontozast mar teljes mertekkel ignoralom. Föleg ebben a forumban elveszitette jelentöseget. Nem a valasz minösege, hasznossaga szamit, hanem az, hogy mennyire ertenek egyet veled. Függetlenül attol, hogy szemelyes velemenyedet, meglatasaidat, tapasztalataidat irod le vagy akarcsak tudomanyosan indokolt tenyeket, forrassal együtt. Aztan vannak azok, akik kenyszeresen lepontoznak mindenkit, aki nem hasonloan szerencsetlen, maganyos elkeseredett vesztes. Feleslegesen huzod fel magad ezen.

2018. jan. 17. 14:13
 25/57 A kérdező kommentje:
#26 Köszi, nem kell. Hangsúlyoztam, normális emberektől várok választ. Azaz nem tőled.
2018. jan. 17. 14:14
 26/57 anonim ***** válasza:
75%

Ez magától a kapcsolattól függ. Épen, milyen szakaszban van.

Mi össze költöztünk, onnan közös volt, de, el volt döntve, kell közös ház, bútor, közös gyerekek. Ezt mi akkor már tudtuk. Vagy is, határozottan, közös jövőt akartunk. Ezek meglettek, nőttek a gyerekek, külön vált a kassza, mert úgy volt jó. Mind ketten, kezdtünk nagyobb összegeket költeni. Ezek gyors döntést igényeltek. Mikorra megbeszéljük, én, vagy a párom, miért is vesz ki, már nem is lett volna aktuális. Így, most külön kasszán vagyunk.

2018. jan. 17. 14:14
 27/57 anonim ***** válasza:
100%

24-nek. Szerintem nem a bankszámlákkal jött be ez a dolog.

Én emlékszem, nagyinak is volt külön mindig, egy borítékban tartotta, az ágyneműk alatt.

(Abból adott nekem egyszer a főiskolán a tandíjra, amikor egyik évről a másikra bevezették. Vagy abból dugdosott nekem, amikor mentem külföldre, hogy legyen kicsit több költőpénzem. Pedig a nagypapám jámbor lélek volt,előtte is lehetett volna ez.)

2018. jan. 17. 14:15
 28/57 anonim ***** válasza:

Mi Amerikában dolgoztunk a nyáron 2016ban. Akkor majdnem 4 éve voltunk együtt. Néztem nagyokat mikor egybe rakta a pénzt amit kerestünk. Hazajovetelunk előtt megkerte a kezem. Azóta hogy osszekoltoztunk es mind a ketten keresünk közös a pénz viszont minden költséget írunk. Na nem azért hogy skótok lennénk és ellenőrizzük csak a statisztika miatt hogy hogy jövünk ki. Marad e felrerakni. És egyik honap után látva az összeget és azt mi volt felesleges másik hónapba már több jön a félreértett pénzhez. De az nem jelenti azt hogy ha kell egy nadrág akkor nem veszünk mert az nem közösen hordható.

Friss kapcsolatnal a külön kassza jó megoldás ha le van fektetve az az elv hogy ha komolyodik a kapcsolat akkor közös kassza lehetőséget at beszélik

2018. jan. 17. 14:17
 29/57 anonim ***** válasza:

14:04 -nek

A megtakarítási számlához nem lenne hozzáférése a nőnek. (De nem ez a lényege a mondandónak csak valami alap ötlet a "bebiztosításra" ha minden áron olyan fontos ez)

2018. jan. 17. 14:18
 30/57 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jó mások nézőpontját megismerni! Pozitív, hogy egy kötözködő bunkón kívül mindenki normálisan le tudta írni a mondanivalóját.
2018. jan. 17. 14:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!