Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Friss kapcsolatban miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Friss kapcsolatban miért erőlteti mindenki a közös kasszát?

Figyelt kérdés

Minden ilyen tartalmú kérdésnél azt látom, hogy közös kassza, közös kassza, közös kassza... Aki meg nem ért egyet - és ezt civilizált formában közli - azt leszólják, leszavazzák.

Tegyük fel, összeköltözök valakivel mondjuk 5-6-7 hónapnyi "járás" után, és egyből dobjuk össze mindenünket, ami van? Mert szerintem ennyi idő arra elég, hogy felületesen megismerjem, hiszen még mindig nem tudom, hogy milyen lesz vele együtt élni. Aztán ha ő gondol egyet, talál mást, rájön az 5perc vagy eleve olyan szándékkal kezdett velem, és leemeli a pénzt a közös bankszámláról, akkor mi van? Nem véd még házasságban sem a törvény, nemhogy élettársi kapcsolatban.

Én ezt a közös kassza dolgot elavultnak tartom. Régen működött, amikor egy kereső volt a családban, a férj. Az asszony főzött, takarított, mosott, gyereket nevelt, amihez reális volt a közös kassza. De most, hogy a nők is dolgoznak, önálló keresetük van, mi értelme ennek?

Találkoztam olyan érvvel, hogy hatalmas a bérkülönbség, és ezért. Az öregek érve erre annyi volt, hogy "suba subához, guba gubához".

Csak emberi hangnemben megírt válaszokat várok. Köszönöm.

2018. jan. 17. 13:20
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
32-nek: értem.
2018. jan. 17. 14:21
 32/57 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos sokan átverik a másikat, ha pedig szakításra kerül a sor, ilyenkor nem mindenki képes elfogadni a helyzetet, hogy nem tartanak rá már igényt. Ekkor előjön az emberekből a kapzsiság. Az egyik válaszadóval értek egyet, a pénz nyomon követhető, ellenben a közös kassza révén könnyen kisemmizheti az egyik fél a másikat. Ezért vagyok ellene. Szerintem nem árt egy egészséges szintű bizalmatlankodás.
2018. jan. 17. 14:23
 33/57 anonim ***** válasza:
30-as: nem úgy értettem, hogy előtte nem volt senkinek külön, hanem úgy, hogy akkor még nem csináltak ebből problémát. De kitudja.
2018. jan. 17. 14:24
 34/57 anonim ***** válasza:
Közös kassza az most közös bankszámla akar lenni? Sztem a közös bankszámla felesleges. A kérdezővel egy véleményem vagyok. Pl hétvégi bevásárlást vagy felezni érdemes, vagy egyszer az egyik fél, egyszer a másik fél fizeti. De ez igaz a többire is. Sztem így normális. De ezek is inkább házasság után.
2018. jan. 17. 14:25
 35/57 anonim ***** válasza:
Nálunk hamarosan érkezik a babánk, kb. 160ezret fogok kapni. A párom felajánlotta, hogy abból “éljek én meg a gyerek” ő pedig áll minden mást. Ha hónap végén marad pénzem, megy a megtakarításba.
2018. jan. 17. 14:27
 36/57 anonim ***** válasza:
100%

36-os: Lehet, hogy "problémát" nem csináltak belőle a régiek. Benne volt a szóhasználatban is akkoriban, hogy "hazaadja" a fizetését. Mondjuk nagyapám is, apám is annak idején. Tehát letette anyu elé a bérpapírral együtt.

Fene tudja, én kicsit "önzőbb" vagyok, bár ez sem igaz így. Mindenki máshogyan érzi jól magát ebben a pénz témában.

Én tudom, hogy a férjem az utolsó falat kenyerét nekem adná, de mégis szeretek kicsit "elkülönülni" pénz témában. Lehet, ez csak egy látszat dolog, csak hogy így érezzem.

2018. jan. 17. 14:28
 37/57 anonim ***** válasza:
Én ezt minden partneremmel úgy csináltam eddig, hogy mindenki a fizetésének a egy meghatározott részét (harmadát-felét) betette a közös malacperselybe, abból fedeztük a közös kiadásokat, a saját pénzével pedig mindenki úgy bánt, ahogy akart. Volt olyan barátnőm is, aki háromszor annyit keresett, mint én, és olyan is, aki harmadannyit. Azt nem tudom, hogy így igazságos-e, de eddig minden partneremnek megfelelt ez a rendszer.
2018. jan. 17. 14:29
 38/57 anonim ***** válasza:
47%

Az a baj, hogy azért vannak közös kasszán, mert máshogy nem képesek vita nélkül kezelni az anyagiakat. A közös kassza csupán arra jó, hogy ne lehessenek egyéni céljaid, mert kapod az ívet, hogy már megint minek és mire költöttél. A tökéletes recept, hogy hogyan adjuk fel a saját céljainkat, és hogyan váljuk önálló személyből egy kapcsolattá.

Sajnos sok ilyen közös kasszázó párt látok, mindegyikben az jellemző, hogy az egyik fél alárendelt, a másik meg dirigál a pénzügyekben. Persze, legalább addig sincs veszekedés ezt aláírom. Számomra a közös kassza azt jelenti, hogy nem bíznak a párjukban. Nem bíznak benne, hogy a közös költségeket magától is kifizeti, nem bíznak a pénzügyi döntéseiben, azt hiszik el fogja szórni minden baromságra. A közös kasszát teljes mértékben a bizalom hiányának tartom. Arról szól, hogy az egyik fél irányítani akarja a másikat.

2018. jan. 17. 14:32
 39/57 anonim ***** válasza:

De akkor a közös kassza fogalmát rögzíteni kellene: Tehát én azt veszem "közös kasszának", hogy mindkét fél bedobja a közösbe az EGÉSZ fizuját.

Abból fizetik a rezsit, bérleti díjat, lakástörlesztést, kaját, nyaralást, éttermet. És ki-ki a saját hobbijait (könyv, elektronikus kütyük, edzőterem, stb).

Vagy...?

2018. jan. 17. 14:34
 40/57 anonim ***** válasza:
72%
Nem akarok gyereket, ezért nem látom a közös pénznek az értelmét. Nekem mindig jobban tetszettek az olyan kapcsolatok, ahol két független ember van együtt, nem pedig "mi". A gyerek az egyetlen, ami közös költség, úgy értve, hogy ha valaki egyedül él, akkor is eszik, használ áramot, vizet, gázt. A gyerek meg két ember együttműködése.
2018. jan. 17. 14:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!