Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak szerintem gáz valakit a "párom"-nak szólítani?
Engem valahogy zavar ez a "párom"-ozás. 10 éve még senki sem mondta, úgy, ahogy a "szép napot"-ot meg a "bocsi"-t sem. Egyszerűen ezek olyan gagyik...
A tiniknek barátjuk, barátnőjük van, a felnőtt, értelmes embereknek meg házastársuk, feleségük, férjük, menyasszonyuk, stb...,
Párja csak a zokninak van.
És ha nem tinik, nem élnek együtt, nem járnak jegyben és nem házasok?
Ne akard már megmondani mindenkinek, hogy éljen.
Ertem, tehat szerinted egy bizonyos kor felett csak es kizarolag ferje/volegenye lehet valakinek, mas kulonben o szerinted gaz.
Szerintem te vagy az.
Akkor kicsit tanulmányozd a magyar szavakat:
szerelmesPÁR,
házasPÁR,
jegyesPÁR,
PÁRkapcsolat
- ezek közül egyik sem "zokni"-ra vonatkozik.
Emellett a PÁROM éppen az összetartozást fejezi ki, azaz a PÁR KÉT tagja együtt egy egész, EGY PÁR!
A barát/barátnö eléggé ideiglenes állapotra utal, a házasság, jegyesség meg nem mindenkire érvényes - a kettö közt is van párkapcsolat - pl hosszú együttjárás, élettársi kapcsolat - , de még a "hivatalos" formában is a párom sokkal közelebbi, személyesebb, mint a férjem/feleségem, ami csak jogi fogalom, de nem (feltétlen) érzelmi!
"10 éve még senki sem mondta, úgy, ahogy a "szép napot"-ot meg a "bocsi"-t sem. "
What? Mondjuk ha 10 éve 3 voltál, akkor elfogadom ezt, de nemár.
27 vagyok és az idősebbeknek kis banán korom óta napszaknak megfelelően köszönök. Soha nem csókolomoztam, hanem "jó reggelt, szép napot, jó estét".
A bocsi pedig szintén jelen van már az én életem eleje óta.
Voltak csajaim, voltak barátnőim és volt párom is. A három jelző teljesen másmilyen kapcsolatot takar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!