Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti hogy jöttök ki anyagilag...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogy jöttök ki anyagilag együttélésnél?

Figyelt kérdés

Nem tartom magam rossz beosztónak, de egyszerűen elfolyik a pénz. Illetve - őszinte leszek, emiatt bűntudatom is van - zavarnak az aránytalanságok is.

Leírom a mi helyzetünket:

Én 230-260 körül keresek, műszakfüggő; párom 160-180-at.

Neki baromi sok kintlévősége van, szülők kedvéért vállalt hitel, magának telefon, laptop, ilyesmik, szóval a közösbe átlagban olyan 60-at tud betenni.

Nekem diákhitel + mobilnet/telefon van, a kettő olyan 35-40ezer Ft, a bérlet 10ezer, meg időnként vannak plusz kiadásaim, pl magándokihoz járok nődoki/endokrin, fogamzásgátló, ezen felül kontaktlencsém van, de ezek ugye nem minden hónapban kellenek, 3-4-6 havonta általában.

Szóval mondjuk párommal együtt van olyan 240-250ezer Ft pénzünk a lakásra. Albérlet+rezsi 90 körül van, 30-35-ért szoktunk nagybevásárlást csinálni (nyilván függ attól is, mennyire fogy a vegyiáru pl.). Ha meg ugye nekem vannak a plusz kiadásaim, az jön még rá ezekre.

A maradék meg úgy... elfolyik. Elmegy a mindennapos bevásárlásokra (elfogyott a kenyér, kell még valami a vacsihoz), meg ilyesmikre.

Más ezeket hogy tudja megfogni? Ha nem is minden nap, de igyekszem azért főzni, hogy legyen ebéd, ha dolgozunk, meg veszünk otthonra szendvicsnek valót, abból viszünk, ha tudunk, hogy ne a büfében kelljen drágán vásárolni. Nem járunk moziba, strandra, nem utazgatunk, gyorsétterem is max egyszer-kétszer van egy hónapban. Hol lehetne még spórolni? Mások hogy csinálják, hogy egész fizetéseket félre tudnak tenni? :/

Rengeteg megy el főzésre is, én ugyan elvagyok egy hétig szendvicsen, míg egyedül éltem is kaján spóroltam mindig, de azt mégse mondhatom a páromnak sem, hogy ne egyen, ha éhes. Egy kiló hús az két étkezés nálunk, max három...

(Próbálkoztam azzal, hogy forintra írtam, mire költünk, de az meg állandó konfliktust szült, hogy elszámoltatom a páromat még egy kávéról is. Nem ez volt a cél, de így érezte.)

Próbálom legyűrni a rossz érzésemet ezzel kapcsolatban, de valahol bennem van az is, hogy többet keresek, magamra (magunkra) mégsem jut. Régen is gond volt, hogy sosem jártunk sehova pénzhiány miatt, azért váltottam munkát, hogy ezek megoldódjanak. Most duplaannyit keresek, a fizetés mégis csak addig tart, amíg mindent befizetünk, luxus vagy megtakarítás esélytelen... És tudom, hogy nem a párom tehet róla, hogy keveset tesz a közösbe, de mégis egyre jobban zavar.

2017. aug. 14. 10:51
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
53%

Mi kicsit könnyebb helyzetben vagyunk, mert ketten együtt elég sokat keresünk és saját lakásban lakunk, de....

A lakásfelújításra vettünk fel egy kis hitelt, az a párom számlájáról megy, havi 50ezer. A rezsit én fizetem, az havi 40. Mivel nekem ingadozó a bevételem, a maradék fizumat elrakjuk megtakarításnak, a nagyobb kiadásokra (nyaralás, autószerelés stb.) és az ő fizetéséből élünk (kaja, háztartási dolgok, ruhák), programok vegyesen fizetve. Neki vannak egyéb, munkája miatti nagyobb kiadásai azokat ő fizeti, de a maradékot ő is félreteszi... mivel ő nálam 4szer többet keres.

Hosszútávon családi házat szeretnénk, akkor teljesen egyesítve a megtakarításokat.

Én nagyon precíz és irányításmániás vagyok, ami ebben az ezetben jól jön, mert teljesen kézben tartom a kiadásokat, pl. van egy kamránk, amit egyszer feltöltöttünk és azóta semmi nem fogyott onnan ki teljesen, így nincs az, hogy jajj főznék ezt+azt, de még be kell hozzá vásárolni stb. Mindenből van legalább 1 doboz utánpótlás, amint valamiből felbontjuk az utolsó dobozt, már írom is listára és így van idő "kivárni" míg akciósan meg tudjuk venni. Húsokat is akciósan vesszük nagyobb mennyiségben és előkészítve elrakom a fagyasztóba (pl. darált húst, hamburger húst, szeletelve rántani valót stb). Nagyon sok mindent most nyáron elrakok, míg olcsók a zöldségek, gyümölcsök (pl. lekvárok, paradicsomszósz, szilvásgombóc a fagyasztóba). Lehet, hogy macerásnak tűnik, de én élvezem.

Illetve az is segít, hogy előre megtervezzük, mit fogunk enni, hogy ne maradjon semmiből maradék, ott abszolút nem látszik, de a kidobált ételeknél is sok pénz elmegy. Pl. egyik este pizzát eszünk, amiből megmarad egy fél doboz kukoricakonzerv azt fel tudom használni utána tonhalsalátába, ami 2-3 napi reggeli nekem. Mind csak tervezés kérdése.

2017. aug. 18. 03:34
 22/28 anonim ***** válasza:
Illetve az segíthet, ha nyitsz pl. egy fundát... úgy fizeted mintha rezsi lenne és ahhoz a pénzhez nem nyúlhatsz hozzá.
2017. aug. 18. 03:38
 23/28 anonim ***** válasza:

"Egy kiló hús az két étkezés nálunk, max három..."

Normálisan kellene főznötök, ennetek. 500g húst megenni 1 étkezésre abnormális dolog, egy normális adag 150-200g, lusz 250g köret.

Tartalmas, laktató köretet kell kínálni mellé,ami olcsó is (gabonák, zöldségek, hüvelyesek pl.)

Nem kell emellett minden nap húst enni! Ott vannak a rakottasok, főzelékek, zöldségfasírtok, rizottók, zöldségtokányok/pörköltek, rántott zöldségfélék is - sokkal olcsóbbak, mint a hús.

De ha már a húsnál maradunk, ha készítesz 1 kiló húsból teszem azt rakott zöldbabot, az mennyi ideig elég? Mert egy normál háztartásban az 2 főre vagy 5 napi étel. (1 kiló húshoz legalább 2 kiló főtt rizs, stb.)

Esztek amúgy normálisan, reggelit, ebédet, vacsorát? Vagy az van, hogy bezabál ebédre aztán mást semmit? Mert ha normálisan reggelizik pl. zabkása, kenyér, zöldségek,sajtok, joghurtok, túró, tojás stb., eszik tízóraira gyümölcsöt vagy ép olajos magvat az ember az nem lehet, hogy ebédre képes ennyit bevágni...

Heti menüterv mindenképpen kellene, és a férjed igenis próbáljon meg normálisan enni - ne csak a húst, hanem a köretet is, máris olcsóbb lesz az étkezés.

Emellett gondolj bele mire költötök még, mert az a 100.000, ami az albérlet+kaja után fennmarad, nem a semmire folyik el.Gyakran jártok el kávézgatni, pizzázni, gyakrabban vesztek apróságokat, amire semmi szükség, sok-e a telefonszámla, nem dobtok ki feles pénzt ruhára, cipőre úgy hogy épp elég van már, nem jártok pl. havi 2x fodrászhoz, nők esetében kozmetikus/szoli/pedikűrös/manikűrös, ami feleslegesen gyakori sokszor stb.? Sokaknak ezek azok a "láthatatlan" kiadások, amibe bele se gondolnak.

2017. aug. 20. 19:07
 24/28 A kérdező kommentje:

Én vagyok a nő, a fodrászt a saját pluszköltségeimbe számoltam, amit írtam fentebb. Egyébként nem járok havonta, 3-4 hónap az átlag, festetni-vágatni, de ez mozgó költség, szóval, ha nem jut rá, akkor áttolom jövő hónapra, nem nyűglődöm rajta (pl. ha úgy jön ki, hogy egyszerre kéne dokihoz menni meg ezt is pl...)

Pl. május elején voltam utoljára, múlt hónapban már kellett volna menni, de nem futotta rá, most meg a plusz kiadások miatt (ami a kérdésem is ihlette) megint eltoltam, majd talán szeptember elején.

Körmös, szoli, egyéb cucc nincs, ruhát-cipőt csak akkor veszünk, ha muszáj, és az nem "elfolyós" pénz, mármint akkor nyilván tudom, mire költöttem. :)

Rakott zöldbabot nem csinálok, párom baromi finnyás :), de mondjuk pl. brassóit legutóbb majdnem három kiló krumpliból és egy kiló húsból csináltam. Volt belőle vacsora, meg másnap ebéd. És nem én ettem meg a nagy részét. :)

Tegnapi vacsora pl. rakottas volt, fél kiló darálthusi, olyan 85-90deka körüli krumpli, na ez elfogyott egy étkezésre.

Egyébként szokott napközben is enni, bár nem ilyet, hogy zabkása meg hasonlók, az neki nem kaja :), szendvicset, kolbászt, tojást, pudingot, igazából 3-4 óránként ő éhes. Tudja magáról ő is, hogy rengeteget eszik egyébként.

De ezt írtam is: én elvagyok madáreledelen, de nyilván nem fogom neki azt mondani, hogy ne egyen, ha éhes.

2017. aug. 20. 19:24
 25/28 anonim ***** válasza:
50%

Na hát pont ezzel van a baj. Ki nem szarja le, hogy finnyás, ha nincs pénz?

Az ő kolbász-tojás-félkiló hús napi menüjéből egy normál család két főre fél hétig eszik, azzal van a baj.

Ezt kellene vele megbeszélni. Amúgy a férjem kemény fizikai munka mellett szívesen reggelizik zabkását pl. reggelire, mert nem nehezíti el a gyomrát, de nagyon jól ellát energiával, igazi ásványi anyag, vitamin és szénhidrátbomba.

Mindegy, úgy csináljátok ahogy akarjárok, de fogadni mernék, hogy ha kiszámolod, havi 70-80-ba kerül a kajátok, holott felennyiből is ki lehet hozni úgy, hogy jóval egészségesebb is.

Az arányokkal is bajok vannak, mert 1 kiló húshoz nem 80 deka krumpli kell egy rakottashoz, hanem 1,5-2. Szóval gondolom hozzá van szokva ahhoz, hogy minden ennyire elcseszettül húsos, és nem hajlandó mást megenni.

Kíváncsi vagyok mit tenne, ha a kezébenyomnál 40.000 ft-ot, hogy ossza be a kettőtök havi kajájára? Vajon akkor is ennyire önző lenne?

2017. aug. 20. 20:23
 26/28 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Ez azért baromira egyén függő. Az én párom 190 cm és mellé 110 kg. Tök normális testfelépítése van és nem hiszem, hogy az én béna főzési arányaim miatt eszik annyit, amennyit. Egyszerűen vannak ilyen emberek és kész.

Szereti ő a zabkását is, de két óra múlva éhen akar halni. Ellenben a reggeli tojásrántotta 4-5 tojásból, kolbásszal és zöldségekkel eltelíti ebédig. Nyilván drágább kaja, de nem fogom neki azt mondani, hogy nem ehetsz ennyit, inkább maradj éhes!

Ezen felül a kérdező mellett kiállva nálunk gyakorlatilag tök mindegy mit főzök, az két nap alatt elfogy. Ha az rántott zöldség, bármilyen rakott étel, tésztaféle (nagyon ritkán eszünk), vagy tényleg akármi, abból eszünk egyszer, meg másnap viszünk ebédre és ennyi. Én kb. a harmadát eszem meg, vagy annyit se, ő a többit. Nyilván az edényeink mérete miatt korlátozottak a lehetőségeink, de a múltkor pl. 80 deka húsból csináltam bolognait, ami majdnem két zacskó spagetti mellett két napi kajánk volt.

A chilis bab fél kiló húsból és kb. 1 kg babból + 1 konzerv kukoricából, két étkezés volt.

A nagy jénaiban sütött rakott karfiol (brokkolival és egy kis sonkával) egy nap alatt elfogy, mert egy órával ebéd után már éhes, egy óra múlva meg megint.

A rakott krumpli ugyanez.

A rakott zöldbab darált husival két étkezés.

Egy kiló kolbász másfél-két hét.

A házi májkrém fél kiló májból, póréhagymából, zöldségekkel nagyjából 2-3 étkezés.

Összességében az a helyzet, hogy ami zöldség, vagy tészta alapú, az baromira nem telíti el túl sok időre, így meg elég korlátozottak a lehetőségek.

Nyilván nekünk nincsenek anyagi nehézségeink, ezért ha ez esik neki jól, akkor ezt eszi. Ellenben egy grammot nem hízik, tehát az ő szervezete ilyen mennyiségű tápanyagot igényel. Éheztetni nem fogom.

Van ugyanilyen ismerősünk és persze van olyan is, aki férfi létére annyit sem eszik, mint egy beteg veréb.

Az én párom szerintem arányosan eszik köretet és húst, ezen felül igyekszünk többnyire egészségesen élni. Nem hiszem, hogy ennek rovására kéne lemondani ételekről.

Nagy bevásárlásokat kell tartani és ezek között nem szabad a kicsikre elcsábulni, tervezni kell a főzést, így nagyjából megfoghatók a fölösleges kiadások szerintem.

2017. aug. 20. 21:01
 27/28 A kérdező kommentje:

"Az arányokkal is bajok vannak, mert 1 kiló húshoz nem 80 deka krumpli kell egy rakottashoz, hanem 1,5-2. Szóval gondolom hozzá van szokva ahhoz, hogy minden ennyire elcseszettül húsos, és nem hajlandó mást megenni."

Fél kiló darált husit írtam, szóval ha a krumplidat elfelezzük, akkor helyben vagyunk. :)

Mindazonáltal tudom, hogy nem jól csináljuk, ezért kértem tanácsokat, és nagyon hasznos és tanulságos hozzászólások érkeztek.

Neked is köszönöm. :)

2017. aug. 20. 21:32
 28/28 anonim ***** válasza:

"Az arányokkal is bajok vannak, mert 1 kiló húshoz nem 80 deka krumpli kell egy rakottashoz, hanem 1,5-2. Szóval gondolom hozzá van szokva ahhoz, hogy minden ennyire elcseszettül húsos, és nem hajlandó mást megenni."

Ez kötekedés a részedről. Miért szólsz bele, hogy ki milyen arányban főzzön? Mi vagy te, ultra antihúsos, hogy ennyire utálod a húst?

2017. aug. 28. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!