Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk, mit gondolnátok, ha "nektek kellene eltartani" az anyóst?
Azért tettem idézőjelbe, mert ez nem teljesen igaz. Szóba került, hogy anyum hozzám költözne, mert a családi házat eladnánk, és abból vennénk egyet itt, ahol én élek. Én úgyis saját házat akarok, és egyszerűbb lenne akkor anyumat is közel tudni.
Viszont ez azzal járna, hogy ő nem keresne, mert fel kellene adnia a munkáját. Én lennék a kereső, illetve ha barátom is hozzám költözik, akkor ő. Jó a kapcsolatunk, most is szeret nálunk lenni hétvégén.
Őt aligha zavarná, de addig nem hozom fel, míg ez nem csak egy elképzelés lesz.
Ti mit reagálnátok, ha ilyen szitu merülne fel?
Teljesen mindegy, mit mondunk.
A pasid ebbe vagy belemegy, vagy nem. Gondolom ő mindkettőtöket ismer.
Aztán ha tévedtél, és nem jön be neki az édeshármas, akkor jöhet a következő kérdés kiírás.
Nekem egyszer volt anyósom, vagy 20 évig, hát vele - akkor simán ment volna ez a kombináció.
Emberfüggő ez, ha a pasiddal jól kijönnek évek óta, akkor miért változna? (Majd ha nagyon megöregszik, hát az kétesélyes).
Mondjuk, hogy, ha meg Dánia, akkor miért érdekes a nyugati határszél??? :D
Család: apuci, anyuci, gyerekek.
Anyósnak, apósnak ebben a felállásban helye nincs.
Senki sem szeret negatívumokat hallani, ezt megértem, de vedd figyelembe, hogy ezek tapasztalatok, sok évnyi, több családnyi tapasztalat.
Te feltettél egy kérdést úgy, hogy senkit nem ismerünk a történetből. Nem tudjuk anyád milyen, még ha leírod, akkor sem ismerjük, azt meg, hogy 5-10-20 év múlva milyen lesz a kapcsolatotok a jó isten se mondja meg. A barátodat sem ismerjük, lehet, hogy elfogadja, de lehet, hogy nem, vele beszéld meg akkor amikor eljön az ideje.
De, hogy felteszel egy kérdést idézem: "Ti mit reagálnátok, ha ilyen szitu merülne fel?" és aztán sorozatosan leoltod a válaszolókat, akik az egy őszintét mondták és a kérdésedre rossz indulat nélkül válaszoltak, az már nekem egy kicsit furcsa.
Nekem is rossz a kapcsolatom, nem csak anyóssal, az egész családommal... Egyedüli életről álmodozom már általános iskolás korom óta. Azért abban a korban, 8-10 évesen nem kéne egy gyereknek sem - sőt senkinek, semmikor - attól rettegnie, hogy a testvérei most mit fognak a fejéhez vágni, ki fog vele veszekedni, mit csinált rosszul, ki ivott be megint...
Én megmondom őszintén, hogy beteg vagyok mentálisan. Ezért képtelen vagyok mára már az együtt élésre bárkivel, akármilyen kedves legyen.
Nem laknék sosem együtt anyóssal, apóssal, testvérrel.
Megválaszoltam a kérdést, hogy én mit reagálnék.
Köszönöm szépen az utóbbi normális hangvételű válaszokat :)
#18: makacs vagyok, ez tény. Ugyanúgy az emberekkel, magammal, ahogy az élettel is. Innen tudom, hogy mi lesz 10 év múlva :)
#19: otthonba biztosan nem adnám, ha kell otthon maradnék vele. Megoldanánk. Pont ezért szeretném magam mellett tudni, járható távolságra, mert nem szeretném, hogy baja legyen, és ne legyek ott.
#20: anyum is szeretne jönni, legalábbis régebben így nyilatkozott. Apum ellenezte, hogy jöjjenek utánam, ami akkor helytálló is volt, mert ott voltak egymásnak. De mostmár változott a helyzet, ezért bátorítom is, hogy jöjjön, mivel ő mindig is így számolt.
#22: azért nyugati országszél, mert most közép-kelet magyarországon lakunk, ami nem túl jó a munkalehetőségek terén, kevésbé fejlett, és hát egy idős nőnek később nem is túl biztonságos. Nyugat Magyarország kissé fejlettebb, igyekszem biztonságosabb környéket választani, és akárhogy nézem, Nyugat-Mo-n egy fokkal jobb az élet.
#23: alapból nem lesz anya, apa, gyerekek verzió, mert mint írtam: párommal rühelljük a gyerekeket, így értelemszerűen nekünk sem lesz.
#24: köszönöm, ez egy teljesen korrekt válasz. A többinél azt nehezményeztem, hogy nem ismernek minket, de biztosra vették, hogy anyum is olyan, mint amit ők megismertek. Nem a saját tapasztalatukat írták le, hanem ránk húzták rá a saját élményüket.
#25: köszönöm, igyekszünk. Anyum is jól alkalmazkodik, sajnos a nagy pofám miatt kénytelen. Szóval párom és anyum simán meglennének, ebben szinte biztos vagyok, én vagyok a lázadóbb, hevesebb természet hármunk közül :D
"Utolsó... hányszor írjam le? Gyenge a felfogó képességed? 1) Én ígyis úgyis házat fogok venni még az évben. ...."
A kérdésed kifejtésében ezt írtad: Én úgyis saját házat akarok, ....", később meg azt, hogy "a pénz... jelenleg nem vet fel.
(Én kérek elnézést, ha ez alapján nem feltételeztem, hogy 11 hónapon belül akkor is akartok és tudtok házat vásárolni a nyugati határ közelében ti ketten, ha az anyukáddal közös tulajdont képező házat nem adjátok el.)
Egyszer azt írtad, hogy: "Anyum akar dolgozni, de mivel elég nehéz munkát kapni, ezért itt is lehet, hogy nem igen fog. Főleg hogy lassan nyugdíjas lesz."
Később meg azt, hogy "Anyumnak még kb 9 éve van hátra a nyugdíjig.
(Közel egy évtized szerintem azért elég távol áll attól, hogy "lassan nyugdíjas lesz".)
Lehet, hogy szerinted az én felfogó képességemmel van a gond, szerintem meg érdemes lett volna úgy kiírnod a kérdést, hogy minden, a helyzetetek szempontjából lényeges körülmény szerepeljen benne.
Hogy röviden válaszoljak a kérdésedre: nem költöznék össze sem az anyósommal, sem a saját édesanyámmal, több okból sem, ha pedig a tiétekhez hasonló helyzetben lennék, akkor nem a saját elképzelésemet és akaratomat próbálnám keresztülvinni egy ilyen súlyú kérdésben, hanem a saját és a másik két érintett szempontjait, kéréseit egyaránt meghallgatva, figyelembe véve igyekeznék olyan megoldást találni, amit mind a hárman jónak, hosszú távon is működőképesnek és elfogadhatónak érzünk.
"Nálunk demokrácia volt mindig is, ha valaki önző és akaratos, az én vagyok."
"Anyum is jól alkalmazkodik, sajnos a nagy pofám miatt kénytelen."
Tényleg nem akarom megbántani az érzéseidet, se azt megkérdőjelezni, hogy hogy kellő élettapasztalattal rendelkezel-e ilyen téren, de ha arra akarsz alapozni egy tartós együttélést a 9 évvel a nyugdíj előtt álló édesanyáddal és a pároddal, hogy majd mindketten kénytelenek lesznek alkalmazkodni hozzád az "önző és akaratos" természeted és a "nagy pofád miatt", akkor szerintem érhetnek még komolyabb meglepetések az életben.
Ki mondta, hogy én nem alkalmazkodom :D Ja, hogy nagy a pofám? Megesik, de tudok engedni is. Ja, hogy nem írtam ki? :D A kérdés szempontjából lényegtelen ;)
Nem vet fel a pénz: ja, nem, mert gyűjtök a saját házra, hogy mihamarabb meglegyen. Nem szórom a pénzt, nem költök luxuscikkekre, megnézem mit veszek meg. Szóval nem, nem vet fel a pénz.
Hol írtam én olyat, hogy nem nézem a másik két fél érdekeit? Hol írtam, hogy én döntöttem így, és senkit nem kérdeztem meg róla? Ja, hogy ismét visszakanyarodtunk a nagy pofámhoz? Kiragadtad a mondatkörnyezetből a mondatot :D Nem arra írtam, hogy elnyomom a döntésüket. Te a zsarnok anyósról írtál. Én írtam, hogy én vagyok a makacsabb és erőszakosabb. Nem anyum. Ergo ha párom engem tud kezelni, anyummal még jobban kijön.
De tudom... én vagyok a h.lye :D Fck logic :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!