Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk, mit gondolnátok, ha "nektek kellene eltartani" az anyóst?
Azért tettem idézőjelbe, mert ez nem teljesen igaz. Szóba került, hogy anyum hozzám költözne, mert a családi házat eladnánk, és abból vennénk egyet itt, ahol én élek. Én úgyis saját házat akarok, és egyszerűbb lenne akkor anyumat is közel tudni.
Viszont ez azzal járna, hogy ő nem keresne, mert fel kellene adnia a munkáját. Én lennék a kereső, illetve ha barátom is hozzám költözik, akkor ő. Jó a kapcsolatunk, most is szeret nálunk lenni hétvégén.
Őt aligha zavarná, de addig nem hozom fel, míg ez nem csak egy elképzelés lesz.
Ti mit reagálnátok, ha ilyen szitu merülne fel?
Nos ismétlem: nem életünk végéig :) Olvassátok a kommenteket is...
Én a doktorimat dániában tervezem végezni, ami azt jelenti, hogy akkor már költözünk. Utána is külföld a cél.
Mi gyereket nem tervezünk, én is és a párom se szeretjük őket. Anyum nem igen zajong reggelente, a legzavaróbb dolga a 20 ébresztő reggel.
Mint írtam, én ennél rosszabb vagyok. Háklisabb vagyok a tisztaságra, ha valami koszos megcsinálom, vagy megkérem páromat. Korán kelek, nem tudok 7nél tovább aludni, hétköznap pedig fél 6kor kelek. Így ezzel se lenne gond :D
Párom sokkal több mindent megcsinál anyumnak magától, mint a saját szüleinek, pedig őket is szereti, de megérti a mi helyzetünket is, és szereti anyumat is.
Anyumnak még kb 9 éve van hátra a nyugdíjig. Fog munkát keresni, ebben biztos vagyok, de elég nehezen kap, mert hiába van gyakorlata, papírja és nyelvtudása nincs, illetve már nem fiatal, nem olyan könnyen alkalmazzák. Illetve így, hogy egyedül van, nincs is ideje tanulni.
Anyum értelmes, és neki nem kell sokat magyarázni, hogy mit hogyan lenne jó csinálni. A kutyám allergiás szinte mindenre, mivel én albiban élek jelenleg, a kutyám anyumnál van. Gondoskodik róla, főz rá, adja a gyógyszereit lelkiismeretesen :) És egy szava nincs rá, soha nem vetette a szememre. Természetesen én is kihozom magamból a legtöbbet, ahol tudok segítek mikor otthon vagyok.
Anyumnak nem hiszem, hogy lesz annyi tartaléka, de talán lesz ideje megtanulni azt, amit szeretne, és abban már tud munkát szerezni. Illetve ha sikerül így összehozni, akkor 5-6 év múlva tehermentes lesz a ház, és mi keresünk annyit párommal, hogy tudjunk tartalékot összeszedni, akár anyumnak is.
(Nem biztosabb itt sem a megélhetése, mint költözés után lenne pár év múlva, viszont így itt van, tudok segíteni ha szükséges.)
A jelenlegi ház is feles, apu halála után így írattuk át. A leendő házat is közösnek akarom, mivel később anyumé lesz. Páromnak semmi gondja vele, természetesnek veszi, sőt, ő is azt tartaná ideálisnak, ha anyum is jönne.
A pénz... jelenleg nem vet fel, de dupla annyit keresek, mint anyum. Párom, ha jól csinálja, ugyanennyit fog, mint én, és ez növekedni fog. Nem hinném, hogy nehéz lenne, főleg hogy anyum a spórolás nagymestere...
Házat azért "kell" venni, mert én nem vagyok hajlandó albérletben élni, és 5-6 évig nélkülözni a kutyámat, mert a csodás albiban nem élhet... 5-6 év múlva a kutyámnak már nem sok lesz hátra, így ez kizárt dolog. Két lehetőség van: vagy hitelre veszek egy házat, és adósság hegyek lesznek, vagy megpróbáljuk ezt. Ez a jobbik verzió, anyum úgyis utánunk jönne, vagyis utánunk hoznám.
"Nem hallottál ezernyi történetet, példát arra, hogy miyen rossz lehet szülőkkel lakni, amikor már saját életet akartok?"
Anyum is gondozott engem, nagyon sokat szenvedtünk, megérdemel annyit, hogy nem hagyom magára. Tudom mi lenne, ha 180 km-rel arrébb ott maradna... Teljesen leépülne, és elfáradna... Na én ezt nem akarom.
Lehet, hogy nektek rossz tapasztalatotok van, de nekem nem... én ideális családban nőttem fel, tökéletesben. Én is bevállalnám párom szüleit (csak a szüleit, a nővérét nem)... nem látok ebben kivetni valót.
minek kérdezel, ha neked ez az álmod?
majd ha rosszul sül el akkor rinyálhatsz
nem, tapasztalatok.
azért mert most még tud viselkedni anyád 200km-re tőletek, attól még nem biztos hogy 5 év múlva is fog, 0-24-ben.
Nézd, kérdező, mindenki a saját tapasztalatait és a környezetében látottakat írja le, ez nem "negativitás", hanem tények, kinél hogy van, volt.
Lehet, hogy nálatok minden szuperül fog alakulni, és akkor te a szerencsés kevesekhez tartozol, de ne tekintsd rosszmájúságnak mások tapasztalatait, akik éltek már így vagy láttak a környezetükben ilyet többféle variációban.
"Tudom mi lenne, ha 180 km-rel arrébb ott maradna..."
Ha te - nem tudom, hány éven belül - Dániában fogsz élni, és "utána is külföld a cél", hány km-rel fog odébb lakni élete hátralévő részében?
Vagy úgy tervezed, hogy oda is megy veled/veletek, feladja az itthoni életét, az otthonát, és új életet kezd Dániában vagy máshol, azok után, hogy azt írod, egy idegen nyelvet sem tud vagy akar megtanulni ahhoz, hogy itthon jobbak legyenek az elhelyezkedési esélyei, ha sikerül rábeszélnetek arra, hogy 9 évvel a nyugdíj előtt hagyja ott a jelenlegi állását, és mondjon le az anyagi függetlenségéről lényegében azért, hogy ti ne albérletben, hanem egy családi házban élhessetek, mielőtt külföldre költöztök?
Anyum 5-10 év múlva is ilyen lesz, mivel baromi sokat változott pozitív irányba, mióta mi maradtunk egymásnak, és azelőtt sem volt rossz anya.
Utolsó... hányszor írjam le? Gyenge a felfogó képességed? 1) Én ígyis úgyis házat fogok venni még az évben.
2) "egy idegen nyelvet sem akar megtanulni" - hol írtam én ilyet? Nem tud idegennyelvet, de senki nem mondta, hogy nem is akar. Ideje nincs, mert a háztartásban van több háziállat, sokáig dolgozik két melóhelyen, és akkor még ott a ház, amit gondoznia kell.
3) igen, külföldre is tervezzük, hogy jön velünk, de nem Dániába, mert máshol tervezzük.
Anyagi függetlenség... tudom mit szeretne, és biztos nem azt, hogy sz.arrá hajtsa magát közel a 60hoz két munkahelyen és így is alig maradjon hó végén pénze.
az hogy mi lesz vkivel 5-10év múlva senki se tudja!
de makacs vagy.
Anyukád is akar külföldre menni? Mert ha igen, rendben van, de pl. nekem a nagyszüleim is a szüleim is ragaszkodnak a már megszokott közegükhöz. Még mikor a szüleim fiatal házasok voltak, szóba került, hogy anyai nagyszüleim jöjjenek el faluból hozzánk közel (a fél országnyi - 6 óra utazás - távolságból), hogy ha majd idősebbek lesznek és segítségre szorulnak, ne legyenek ott a világ végén egyedül (apai nagymamám akkor már nem élt, nagyapámat meg apám egyik nővére gondozta élete végén). Nos, nagyszüleim nem akartak mozdulni onnan, nagyapám szavaival élve "vén diófát nem jó átültetni".
Persze lehet, hogy a te anyukád mobilisabb, ezt te tudod, te ismered.
Az is vakmerőség, hogy tudod, milyen lesz x év múlva. Azt sem tudod, te milyen leszel x év múlva.
Anyukámnak pl. mikor öcsém született, elrontották a szülést, senki nem gondolta volna, hiszen ugyanott és ugyanannál a nőgyógyásznál volt, amikor én születtem és velem minden rendben zajlott, hát a tesómnál nem. Anyukám pár napra rá belázasodott, kiderült, hogy vérmérgezést kapott, orvosi műhiba, nem tudok részleteket, 5 éves voltam, de még altatni is kellett, hogy megmentsék, azt csak nemrég tudtam meg, hogy az altatónak idegkárosító hatása is volt, bár ez azonnal nem jelentkezett, mindenki örült, hogy él. Csakhogy valami mellékhatás mégis lehetett, mert anyukám, az addig életvidám, energikus, mosolygós, kicsit molett, de egyébként csinos, tip-top nő, elkezdett megváltozni, az idegei egészsége megromlott, elhízott, mára pedig olyan állapotba került, hogy orvoshoz kell vele járnia, és nagyon megterhelő a családnak az egész.
Kívánom, hogy tényleg minden az elképzeléseid szerint alakuljon, csak alaposan gondoljátok ezt át és készüljetek fel mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!