Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az örök probléma a horkolás, jó praktikák is érdekelnek, de normális a nő viselkedése??
Szóval én vagyok a ffi
,hogy szervi oka van e horkolásnak nem tudom, de lelki annál inkább. Ennek bizonyìtéka hogy párom melett horkolok a legdurvábban. Nála lakunk vagyis ott alszunk együtt átlagosan heti 2-3 éjszakát. Kb minden este amikor másnap a hölgynek dolgoznia kell "lelki terror megy". Tél révén én rakok este a kazánra, mikor kezdek elálmosodni, ez minimum negyed óra de inkább fél, fel-le öltözöm... esetek egy részében utána még zuhany fogmosás borotválkozás..nem sietem el. Megkérem adfig próbáljon elaludni..persze minig valami érdekes film van a tvben. Lefekszem aludni, igényli az összebújást-jogos. Ilyenkor nálam kezdődik a küzdelem "ne aludjak el ne aludjak el" persze elalszom de csak percekre. Káromkodás csapkodás...agresszív megnyilvánulásokra èbredek, nem is merek szólni hozzá, úgy teszek mintha félig aludnék. Biztos vagyok benne ettől a stressztől (is) horkolok.
Tényleg normális, együtt töltött nap esti összebújás közös filmezés után ez az egész? Erre ébredni számomra ... Reggel megint káromkodik meg észre nem veszi hogy felvagyok. Eleve rühellem az agresszív trágár szájú nőket.
Külön helyiségben alvásra nincs lehetőség.
Te nem tudod értelmezni.
A kutatás sorra vette az összes létező alvászavart, és összefoglalta annak a nemi különbségeit. Az inszomnia által érintettek már alapból egy leszűkített populáció (ugyanúgy, ahogy a többi említett alvászavar), már egy konkrét probléma.
Szerinted, ha a komplett populációt olyan széles körben érintené az inszomnia, hogy lehetne általánosítani ez alapján a nőkre, akkor mégis hogyan születhetne olyan adat és következtetés, hogy a nők alvásminősége alapvetően jobb, mint a férfiaké, és könnyebben elalszanak?
31
De tényleg döbbenet, hogy nem érzik a különbséget egy 5 perces késés miatti királylányos hiszti és a tartós alváshiányból eredő idegi kikészülés között…
Mintha egyik dühroham tök azonos lenne a másikkal.
32
Akkor tagadd le pontosan azt, amit az előbb véres kardként lebegtettél. Az inszomnia, azaz az elalvási nehézség inkább a nőkre jellemző. A kérdésben pedig egy nőről van szó, aki nem tud elaludni.
És persze ezer más alvással kapcsolatos probléma létezik, de mi most az elalvásról beszéltünk, ami a nőknek nehezebb. A rémálmok, alvási apnoé, alvásparalízis stb. más gondok, és ezekben lehet, hogy a férfiak valóban jobban érintettek. Az inszomnia viszont a nőket érinti jobban, mi pedig erről társalgunk épp.
Csak fogadd el, hogy saját magad által linkelt forrás cáfol meg téged, és továbbléphetünk.
"Csak fogadd el, hogy saját magad által linkelt forrás cáfol meg téged, és továbbléphetünk."
Felőlem rugózhatsz még rajta akkor, nem az én bajom, hogy nem tudod értelmezni.
" A kérdésben pedig egy nőről van szó, aki nem tud elaludni."
A kérdésben egy mocskosszájú bántalmazóról van szó, aki olyan határokat lép át, amiket egy szeretetre alapuló kapcsolatban nem kellene átlépni soha.
Ezért nincs értelme a további magyarázkodásnak, mentegetésnek.
34
- Azt állítjuk, hogy a nők nehezebben tudnak elaludni.
- Az ügyeletes troll linkel egy forrást, ami szerinte az ellentétét bizonyítja.
- A forrás szerint a nőket nagyobb arányban érinti az inszomnia.
- Az ügyeletes troll nem érti az ellentmondást.
😃
A nő viselkedéséről amúgy elmondtuk, hogy helytelen, és mindenki úgy gondolta, hogy a kérdező nem hibás és nem kell elviselnie a bántást.
Ettől még tök érthető, hogy valaki az alvásmegvonás miatt kivetkőzik önmagából. De persze a korábbi önellentmondások után senki sem várja, hogy megérts egy összetett gondolatot.
#20 vagyok és nő vagyok, képzeljétek :D nem csak férfiak hajlamosak horkolni.
Aki a Metallica bömböltetést és hasonlókat hozza fel, arra nem is reagálnék. Nem mindegy, hogy valaki direkt bömbölteti a zenét vagy fúr a fejed mellett, vagy horkol, amiről nem tehet. Ne hasonlítsuk már össze a kettőt.
Az alváshiánytól fáradt és ingerült lesz az ember, ezt aláírom és nem is vitatom.
Fogalmam sincs, milyen műtétek vannak erre és őszintén nem is érdekel. Már ha csak egy orvosi vizitre elmegyek magánban, az is 30-40 ezer K, és akkor csak beszélgettem 10 percet egy orvossal. Van sajnos más jellegű problémám, amivel jelenleg vizsgálatokra járok és bőven 100k felett járok + a gyógyszerek és még nincs vége. Mert tb alapon bejutni bárhová is esélytelen.
Pont nem fogok egy számomra szükségtelen beavatkozásra pénzt, időt és energiát szánni, amikor így is tökéletesen elvagyok és mint mondtam, a párom sem panaszkodik, illetve ő is horkol.
Ha arról lenne szó, hogy nem kapok levegőt és már orrsprayen élek, mint az egyik rokonom, akkor fontolóra venném, hogy kezdjek valamit azt örömmel, de szerencsére tökéletesen funkcionál attól, hogy időnként horkolok.
Nem kell velem egyetérteni, nem is vártam a korábbi kommentemnél sem.
És igen, mások vagyunk, ebből látszik. Én eddig bármilyen zajhoz hozzá tudtam szokni, mert ha fáradt vagyok, akkor bizony elalszom. Szellemig elfáradok munkában, testileg meg teszek róla edzéssel, futással, stb. Minden este úgy tudok aludni, mint akit agyonvertek. És nem is kelek fel éjszakánként minden neszre. Aki igazán fáradt, az el tud aludni. Ha meg valaki ennyire rossz alvó, az nem az én problémám és ezzel az erővel az ilyen személy is utána járhatna, mi ennek az egészségügyi oka. Ha már orvosokkal meg beavatkozásokkal dobálózunk.
"Eleve rühellem az agresszív trágár szájú nőket."
Nyilván nem.
36
“Nem mindegy, hogy valaki direkt bömbölteti a zenét vagy fúr a fejed mellett, vagy horkol, amiről nem tehet. Ne hasonlítsuk már össze a kettőt.”
Már hogyne hasonlítanám össze a kettőt. Vagy szerinted a zajforrás szándékos vagy önkéntelen jellege számít abban, hogy az ember képes-e aludni tőle? :D
Elárulom, hogy egy másik lakásból jövő zene határozottan kevésbé kellemetlen, mint amikor valaki a füledbe horkol. Tök mindegy, direkt csinálja-e, ha egyszer nem tudsz aludni tőle.
De ha szerinted a horkolás miatti nem alvás hiszti, akkor ugyanúgy hiszti a Metallica miatti reklamáció.
Ismétlem, senkinek sem kell bevállalnia egy ilyen beavatkozást, ha nem akarja. Csak ne nevezzük már hisztinek, ha valaki kicseszett hangzavarban nem tud aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!