Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Régóta együttélő párok! Hogyan kezeltétek a párotokra felkúszott 40-50 kiló plusszt?
#30-as Nálunk is hasonló a helyzet. Mi 53, 54 évesek vagyunk. Jómagam mindig erős, majd mackós alkat voltam, míg nejem sportos. Jómagam első házasságom vége felé, 27-28 évesen hagytam fel az addig aktív versenysporttal. Már ekkor feljött pár pár plusz kiló. Családalapítás után második asszonyka egyre jobban kezdett főzni és elhagyta a sportolást idő-, energiahiány okán. Kerekedtünk, kerekedtünk, amin esetemben a megnövekedett speciális informatikai területen végzett ülőmunka is rontott. Munkahelyen nagy volt a stressz, nagyon kevés volt a szabadnap, a pihenőidő. Sportolásra nemigen jutott energia. A 180 cm magasságomhoz a 80-90 kilós versenysúlyomból végül egészen 135 kilóig jutottam fel. Eredménye magasvérnyomás és cukorbetegség lett. ☹️
Nejemet nem vették vissza szülések után az állami kórháza (pontosabban a második terhesség alatt kitették, nem hosszabbították meg az újra és újra 3 havonta kötött szerződését), magánpraxisba kezdett. Két év után beindult. Ezután melót otthagyva megváltozott az életem. Magam ura lettem én is, nincs stressz, nincsenek hülye főnökök, van időm a családra és sportolni is. 35 kiló mínusznál tartok! Mostanában egyensúlyozok a két és háromszámjegyű testsúly között. Tervek szerint még 10-20 kilót szeretnék leadni.
Sajnos nejem nem tart velem. ☹️ Ő kerekedik, ha nem is nagyon, de nem is fogy. Egyre kevésbé ad magára. Hozza a magyar családanyák és menopauza nők átlagos stílusát, már nem akar nőies lenni, nem érdekli a megjelenése. ☹️🥺 Egy hobbija van, a főzés. Ha éppen nem dolgozik, mert hétköznap reggeltől estig melózik, akkor hétvégén és szabadnapokon a konyhában van és süt-főz. Kimozduló programja pedig az ehhez szükséges piaci és bolti bevásárlás. 16, 18 éves csemetéim már nem a mi társaságunkat keresik, így családi kirándulások, programok sincsenek. Mi ott tartunk, nejemet már az sem érdekli, ha erre rámegy a házaságunk. Intimitás őt már régóta nem mozgatja meg. ☹️🥺 Érdekes, hogy amikor 130 kiló felett voltam, még aktív volt az intiméletünk. Azt gondolná az ember, a fogyás ezt javítja, de nem. (talán azért nem, mert kettő személyből csupán egyiket érdekli)
A legszomorúbb, hogy miközben én lefogytam 18 éves fiúnk meghízott és most ő közelít a 130 kilóhoz. Hiszen anya főztje tökéletes... ☹️😮 Amit apa eszik, az "fűrészpór"...
Sehogy. Saját tapasztalatból tudom, hogy a fogyást mindenkinek magának kell akarnia.
Nekem is csak akkor sikerült tartósan, amikor én akartam. Addig nem, amíg a másoknak megfelelési kényszer dominált. Engem nem motivált, ha ezért beszólogattak emberek, inkább mégjobban magamba fordultam.
Mi mindketten híztunk mióta együtt vagyunk. Én mikor úgy éreztem, felkészültem lelkileg is, igazán akartam, ÉN akartam, utána olvastam, kutattam, jobban utánajártam, nekiálltam. 1 év után a férjem kérte, hogy neki is segítsek.
Azóta mindketten lefogytunk már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!