Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért az a normális, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért az a normális, hogy összeköltöznek a párok?

Figyelt kérdés

Annyira földönkívülinek érzem magam emiatt, de az anyagi okokat (vagy akik gyerekre is vágynak) leszámítva nem látok benne semmi jót. Pedig voltak már pasik, akikért amúgy nagyon odavoltam, szóval nem a közöny miatt gondolom ezt.

Nem azt mondom, hogy csak 100%-ban a jót szabad mutatni magunkból/megélni, de szerintem tény, hogy úgy a legjobb találkozni, ha egyrészt normálisan van ideje a feleknek elkészülni, akár külsőleg, akár mondjuk valami programra, másrészt, ha tényleg egymásra tudtok figyelni, jó hangulatban vagytok, és romantikus az egész.

Nekem abszolút nem hiányzik, hogy örökké itt legyen valaki a nyakamon, akkor is, ha mondjuk hulla fáradt vagyok, rossz kedvem van, egyedül akarok épp lenni, vagy csak a hobbijaimmal szeretnék foglalkozni, edzeni, stb.

Pont ebből tudnak lenni leginkább a problémák, hogy már nincs türelme az embernek pl mindig szépen szólni a másikhoz, folyton "készenlétben" lenni, és így szerintem a tűz is kiveszik sokkal könnyebben, ha sosem vágyakozol úgymond kicsit a másikra.

Persze néha okés nekem az együtt alvás is, vagy mondjuk egy közös hétvége, de annak pl nem látom értelmét, hogy úgy aludjunk együtt, hogy mondjuk reggel kelek 6-kor, meg sietek a munkába, csinálnám a reggeli rutinomat, és akkor még a másikkal is foglalkozni kelljen úgymond.

Más is van így ezzel esetleg?

Egyébként 28 éves nő vagyok. Amúgy jelenleg ez eddig működik nekem egy sráccal, mert ő is szeret egyedül aludni, de nem tudom, mi lesz később. :/

aug. 12. 21:29
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
60%

#26 Ha nő vagy, és "nem érint a probléma", akkor vagy nem Magyarországon élsz, vagy a férjed/társad nem magyar. Esetleg ki sem látsz valami kis elitbuborékból. Átlag magyar nőnek átlag magyar férfival az együttélős kapcsolat elég megterhelő. Ha gyerek is van, pláne több, az már felér egy rabszolgasággal.

Igazából ha sikerül találni egy olyan férfit, akivel jó a szex meg együtt tölteni egy kis időt, akkor megéri belevágni egy lazább kapcsolatba. Ha nem, akkor nyilván még abba sem. De az összeköltözésen csak bukni lehet.

aug. 13. 14:15
 32/37 anonim ***** válasza:
52%

Biztos egyetlen nő irkál ilyeneket, hiszen a nőknek teljesen természetes és boldogító cselédkedni egy fütyi részére 🤷🏼‍♀️

Kár hogy nem szültem egyből 4 gyereket!

Ki se látnék belőlük, a férjem meg lehetne mondjuk az ötödik babóca 🫠

aug. 13. 17:02
 33/37 anonim ***** válasza:
10%

31# leszbikus vagyok drága😄

32# fütyi Jézusom...azt még ránk mondják hogy utaljuk a férfiakat. Sajnálom hogy ilyen példát láttok, én az ellenkezőjére is látok hálisten eleget

aug. 13. 19:35
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Szomorúan olvasom, hogy mennyi rossz tapasztalata van itt a nőknek :/

Nekem férjem normálisan kiveszi a részét a házimunkából. Mármint nálunk nincs ilyen női/férfi munka a háztartásban. Vannak dolgok, amiket egyikünk, másikunk gyakrabban megcsinál, van, amit ritkábban. De mindketten önálló felnőttek vagyunk, mindent meg tudunk egyénként csinálni, hogy az ingatlanunk tiszta, rendezett legyen, én igényünk is van rá. Szóval ezt a részét az indoklásnak remélem soha nem fogom megérteni.

Egyébként társaság. Mindig van kihez szólni, nem kell hozzá x időt utazni, szervezni, egyeztetni, sem gépen pötyögni, vagy azon keresztül beszélni. Énidőre is van lehetőség, megbeszélés kérdése igazából. Férjemnek és nekem is van hobbink, van olyan esemény, amire inkább egyedül járunk... Stb. De azért jó érzés, hogy mindig vár itthon valaki, aki megölel, ha beteg vagyok ápol, ha elúszok a munkával, akkor átveszi a háztartás terheit, akinek minden reggel még csipás szemmel elmesélhetem az álmomat, és akinek a kezét fogom, mikor elalszom. Meg rengeteg ilyen kis apróság, amit persze le lehet írni a másiknak, ha úgy van, de ugyanolyan különbség van közte, meg a személyes interakció között, mintha egy szép tájat képen látsz, vagy ha ott vagy élőben.

aug. 13. 20:36
 35/37 anonim ***** válasza:
79%
Igaza van az előzőnek, ilyenek miatt jó, ha van otthon valaki. Az igazi, életreszóló kötődés is csak így tud kialakulni, ha egy fedél alatt élnek, mindennap jelen vannak egymás életében fizikailag is, nemcsak online. A fiatalabb generációnál már tényleg ilyesmi a felállás, hogy közös a teherviselés, a 40 körülieknél meg attól felfelé az, ahol a nőknek nem igazán buli az igazi párkapcsolat, amikor össze is költöznek.
aug. 13. 23:29
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Mert akik szeretik egymást, azok együtt akarnak élni, hogy többet lehessenek együtt. Majd megérted ha lesz ilyen kapcsolatod.

Egyébként nem kell megértened, csak elfogadni, hogy mindenki úgy él, ahogy akar. Én se értettem sose hogy a párok minek vállalnak gyereket és fosztják meg magukat ezzel a szabadabb, kötetlenebb élettől egy nehezebbért, stresszesebbért, költségesebbért cserébe, de nem is kell érteni, mert nem az én dolgom. Mindenki úgy él ahogy akar:) .

aug. 15. 01:37
 37/37 anonim ***** válasza:
73%

Énszerintem ez kizárólag a hagyományok és gazdasági megfontolás miatt van.

Meg a személyes vágyak miatt.

Ha nincs erre gazdasági kényszer, és egyéni preferenciák sincsenek ilyenek, ott nem szokás összeköltözni.

aug. 15. 05:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!