Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párod elkezd egészségesen étkezni, és megkérne rá, te is étkeznél egészségesebben, ennéd ugyanazt mint ő?
Nem.
Maradok annál amit kívánok amit szeretek. Ő is azt eheti amit csak akar.
5
Anélkül, hogy bárkit is megsértenék vagy akárcsak negatív kritikával illetnék... Nekem nem jön be, amikor túlzottan kiszámítottá és mesterségessé teszünk valami nagyonis természetest, így például az evést. Nagyszerű, ha az ember tudatosan étkezik, átgondolja, hogy mikor, miből, mennyi az ideális, de konkrét számolgatásba én sosem kezdenék.
De ismétlem, ha valaki így érzi jól magát, akkor így kell csinálni! Nem ítélkezem, csak nekem ez már túl beszabályozott.
14
A szónak a szoros értelmében lehet, hogy egészségesebb grammra kiszámítani, hogy mit és mennyit eszel, de így (egyesek számára!) elvész belőle az élvezet. A főzésnél sem ugyanaz, hogy érzésből adagolod az összetevőket, vagy abszolút mindent kimérsz.
két fajtát nem főzünk, így ebben alkalmazkodni kell
a nasizásban nem kell kövessed
Minthogy nem főzünk hatfelé, hanem egyszerre csak egyféle kaját főzünk itthon, így igen, általában ugyanazt esszük. Ha ő főzni akar, akkor én nem bánom, ha egészségesebb, ha meg én főzök, akkor meg a kajaötleteknek örülök, szóval mindenképp win-win.
A kalóriaszámlálásban amúgy az a jó, hogy nem olyan korlátozó, mint ilyen-olyan diéták, szóval ehetjük ugyanazt az ételt más mennyiségben, ami azért érthető is egy súlyban-termetre-mindenben különböző pár férfi és női tagja között. Ha rendelünk kaját, akkor meg mindenki azt rendel magának, amit szeretne és amit adott esetben megkíván, rendeléseknél általában amúgy is kétfélét kérünk, hogy belenyalhassunk a másik választásába is :D
Egyébként mi alapból elég tudatosan étkezünk, én IR-esként eleve odafigyelek a zöldségek-szénhidrátok mennyiségére/minőségére, plusz van két kicsi gyerekünk, akik esetében szeretnénk megalapozni a későbbi egészséges étkezést, ezért nálunk amúgy sem a rántotthús/olajoskrumpli a nyerő (mondjuk rántott dolgokat, bár nagyon szeretjük, már csak lustaságból sem csinálok, egyszerűbb a húst natúr szeletekként befűszerezve csak bevágni a sütőbe, mint panírozgatni és utána olajban sütögetni mindent egyenként, ez gyerekek előtt is így volt, azóta meg már pláne).
Itt arról van csak szó, hogy én magam egészséges vagyok e.
Odafigyelek e magamra.
Vagy elkényelmesedünk mint jónéhányan és pocakot növesztünk, elhízunk.
Aki túlsúlyos annak nem árt ha belemegy az egészségesebb étrendbe.
Amúgy egészségtelenebb ételt is lehet mértékkel fogyasztani pláne ha mellette mozog is valamit az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!