Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy tudnám rávenni a páromat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám rávenni a páromat az egészségesebb életmódra?

Figyelt kérdés

Egy ideje elkezdtem egészségesebben élni, odafigyelek mit és mennyit eszek, plusz beiktattam a rendszeres mozgást. A párom (ő a férfi) ezt nem tudja elfogadni, neki hiányoznak a régi zsíros, szénhidrát dús ételek, amit vidéken a szüleinél megszokott, és egyszerűen nem hajlandó megenni amit én főzök, már csak azért is elutasítja, mert hogy a párolt zöldség szerinte nem köret, csak a nokedli, meg a tarhonya, a tészta, stb... Mondtam neki, hogy akkor főzzön magának amit akar, azt meg hülyeségnek tartja, hogy egy háztartásban kétféle menü legyen mindig. Semmi sem jó neki. Egyikünk sincs elhízva, ő fizikai munkát végez, plusz sportol is (biciklizik), ettől függetlenül fontosnak tartanám az egészséges étkezést a zsírban tocsogó kaják helyett.

Volt/van valaki hasonló helyzetben? Mit tanácsoltok, hogy találhatnám meg a középutat, hogy mindkettőnknek jó legyen?

L/24

2017. jún. 19. 17:06
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
57%

Hasonló helyzetben voltam, mint te. A férjem családjában zsírt esznek zsírral és ő is csak lesett rám, amikor mondtam neki a kapcsolatunk elején, hogy változtatni kéne. Először szépen szóltam neki, hogy jöjjön el velem futni, aztán amikor húzta a száját egyszerűen ordibálni kezdtem vele, hogy én nem akarom, hogy 40 évesen szívrohamot kapjon, igenis tegye meg azokat a dolgokat, amik csökkentik a kockázatát annak, hogy korán elveszítsem őt. Nem szép dolog volt a kiabálás, de működött.

Az ételek terén sokkal türelmesebb voltam. A férjem nem eszi meg az almát, ha csak a kezébe nyomom, úgyhogy elkezdtem kísérletezni, hogy mik azok a gyümölcsök, amik ízlenek neki és hogy milyen formában eszi meg őket. Ugyanez volt a helyzet a zöldségekkel és egészségesebb köretekkel (vöröslencse, grillezett zöldségek, stb...). Szóval az eleje nem volt könnyű, mert válogatós volt, de sikerült megtalálnunk a metszetet az ízlésében és az egészséges ételekben. Azóta nyitottabbá vált és már a zabkása a kedvenc reggelije. Szóval megértelek. Kitartás és sok türelem kell ehhez a folyamathoz...

2017. jún. 19. 17:13
 2/26 anonim ***** válasza:
85%
Azt tudod, hogy neki a fizikai munkajahoz hany kaloriara van szuksege egy nap?
2017. jún. 19. 17:13
 3/26 anonim ***** válasza:
71%

Mondjuk ne erőltesd rá a saját akaratodat, és olyat is főzz, amit ő szeret?

Komolyan, az eszem megáll, mikor ilyet olvasok, hogy az egyik rá akarja erőltetni a másikra az akaratát. Az ő dolga, hogy ha ő nokedlit és tésztát akar két pofára zabálni. Majd ha Ő akar egészségesen étkezni, akkor majd fog. Pont. Te annyit tehetsz, annyihoz van jogod, hogy beszélgetsz vele, elmondod a véleményed, hogy miért jobb szerinted a te étrended. De a döntés az övé.

Nekem nem lenne pofám a páromra olyat erőltetni amit nem akar, és ha az én feladatom lenne a főzés, akkor igenis főznék neki külön, vagy felváltva csinálnék egészséges kaját és "zsírban tocsogó" kaját. Egyébként lehet kókuszzsírral is főzni, az nagyon is egészséges, sok alternatíva van, hogy az egészségtelen kajákat egészségesebbé lehessen tenni.

Tehát megpróbálhatnál te is alkalmazkodni hozzá, az ő igényeihez, kompromisszumot kötni.

2017. jún. 19. 17:18
 4/26 Sunshinedoll ***** válasza:
76%

És nem lehet kompromisszumot kötni? hogy heti x alkalommal azt eszitek, amit te akarsz, a többi napon, meg amit ő akar? Szerintem az a legegészségesebb, ha egyensúlyban van az élvezet meg az egészség. Én alapvetően egészséges kajákat eszek, de a lelkemnek jól esik a nokedli meg a tészta ekkor-akkor.

A pasid kioktatásnak veszi, amit te csinálsz, és ez bántja a férfiasságát, ezért hisztériázik és elégedetlenkedik.

Másrészt meg én biztos nem erőlködnék. Főzök valamit, aztán vagy eszik belőle, vagy nem, és akkor oldja meg a kajálást máshogy, nehogy már még te gürcölj azért, mert ő felelőtlen döntéseket hoz az életmódjával kapcsolatban.

Előbb döglök meg, minthogy egy hisztis pasi kívánságait a saját egészségemnél előbbre helyezzem :D

2017. jún. 19. 17:28
 5/26 anonim ***** válasza:
98%

>semmi sem jó neki

Ez egy kapcsolatban elfogadhatatlan. Semmit sem szabad így elutasítani. Ha nem is ért egyet vele, akkor is meg kell értenie, hogy neked ez fontos, és amennyire lehet, segíteni és kompromisszumot keresni. Neked pedig ugyanúgy meg kell értened, hogy ő mit gondol/akar, még ha nem is értesz vele egyet.

Ahogy feljebb írták, lehet váltott menü, egyszer ilyen, egyszer olyan. Vagy csináljatok külön köreteket, az igazán nem nagy dolog. Ő túrja a nokednit, te meg párolsz zöldséget. Teljesen külön főzni nyilván elég megterhelő.

Én azért azt valahogy megpróbálnám elérni, hogy megfontolja ezt az egészséges kajálás dolgot. Világos, hogy fizikai melója van, kell a kalória, de hosszú távon akkor is egészségtelen a rengeteg zsíros kaja. Plusz előbb-utóbb idősebb lesz, lassul az anyagcseréje, nem fog sportolni, kevesebbet melózik és begyöpösödik, na, akkor fog elhízni, mint annak rendje és módja. Mert ugye enni ugyanúgy fog.

2017. jún. 19. 17:41
 6/26 anonim ***** válasza:
84%

Egészségesen éltek, sportoltok és dolgoztok basszus. Ha így próbálnád rám "erőltetni a bolondériádat" azt én is szóvá tenném. Azért az idézőjel, mert amúgy odafigyelek a táplálkozásomra, számolom mit, mikor, mennyit eszem. Nem egyedül vagy, ne csak azt főzz amit te szeretsz/eszel. Olyan kajákat készítsetek amiket mindketten szívesen megesztek. Egyébként a bevitt zsírtól nem lesz semmi bajod, ha túlzásba viszed maximum habosan hányod az epét vagy sugárban fosol sárgát (egyiktől sem hízol egy grammot sem). A transzzsírokkal kell vigyázni mint a margarin és társai. A szénhidrát az ami lerakódik zsír formájában, ha nem használod fel az életfunkcióid fenntartására vagy munkavégzésre. Annyi a trükk, hogy inkább akkor egyetek szénhidrátos kaját mielőtt sportoltok/bringáztok/dolgoztok. Lehet nyugodtan tarhonyát/nokedlit enni reggelire/tízóraira/ebédre uzsonnára/vacsorára egyetek mást.

30/f

2017. jún. 19. 18:02
 7/26 anonim ***** válasza:
10%
Ajj, én is gondban vagyok. Nehéz vega/vegán barátnőt találni. Rám amiatt néznek kreténül, mert nem zabálok húst.😑 Figyi, ha könnyed, húsmentes finom kajákat csinálsz, át tudod téríteni idővel. Nézesd meg vele ezeket: Cowspiracy, Forks over knives, Earthlings. Ha van esze, leáll a húsevéssel, az csak tönkreteszi az embert.
2017. jún. 19. 18:06
 8/26 anonim ***** válasza:
30%
Mindenki azt eszik, amit főz. Ennyi. Ha finnyázik a babuska, majd hazamegy anyatejecskéért.
2017. jún. 19. 18:12
 9/26 anonim ***** válasza:
90%

8

Az előző jól mondta. Ha mást eszik, főzzön magának. Mi ebben a szentségtörés?

Én szinte csak csirkét/halat, zöldségköretet eszek. Ha a párom kér belőle, akkor készítek kettőnknek. (Néha szokott kérni) Ha nem, akkor csak magamnak csinálnok.

Igenis rohadtul lehet két embernek két különböző kosztot enni egy háztartásban.

2017. jún. 19. 18:18
 10/26 anonim ***** válasza:
20%

Ha velem a párom párolt zöldséget akarna etetni, biztos megkérdezném tőle, hogy elképzelte már, hogy fog állni neki a fején a brokkolis tál? :D

Egye meg ő, ha kecskének képzeli magát, de valószínű ezek kiderültek volna az ismerkedési folyamat alatt, így eleve nem jöttem volna vele össze.

Főleg nem egy erőszakos, akaratos libával, aki elkezd rinyálni, ha valami nem úgy van, ahogy ő azt elképzelte.

2017. jún. 19. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!