Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy tudnám rávenni a páromat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám rávenni a páromat az egészségesebb életmódra?

Figyelt kérdés

Egy ideje elkezdtem egészségesebben élni, odafigyelek mit és mennyit eszek, plusz beiktattam a rendszeres mozgást. A párom (ő a férfi) ezt nem tudja elfogadni, neki hiányoznak a régi zsíros, szénhidrát dús ételek, amit vidéken a szüleinél megszokott, és egyszerűen nem hajlandó megenni amit én főzök, már csak azért is elutasítja, mert hogy a párolt zöldség szerinte nem köret, csak a nokedli, meg a tarhonya, a tészta, stb... Mondtam neki, hogy akkor főzzön magának amit akar, azt meg hülyeségnek tartja, hogy egy háztartásban kétféle menü legyen mindig. Semmi sem jó neki. Egyikünk sincs elhízva, ő fizikai munkát végez, plusz sportol is (biciklizik), ettől függetlenül fontosnak tartanám az egészséges étkezést a zsírban tocsogó kaják helyett.

Volt/van valaki hasonló helyzetben? Mit tanácsoltok, hogy találhatnám meg a középutat, hogy mindkettőnknek jó legyen?

L/24

2017. jún. 19. 17:06
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
51%

Hat, elmondanam, hogy en addig ettem a parole zoldseget es kerultem a szenhidratot, mig sulyos beteg lette.

Konkretan tiles szenhidratmentesen elkezdi!! A legnagyobb hulyeseg amit kitalaltak.

Most 40 vagyok, es meregethetem a 160 get ot elosztvq. Es mar nem opcio... kötelező... ha kivanom, ha nem...

Hala a 16 -40 éves koromig folytatott kulon fele szenhidrat megvonos meg elvalasztos meg Norbi meg stb dietaknak, eletmodoknak, amik szetcsesztetni a szenhidrat anyagcseremet...

2017. jún. 19. 21:03
 22/26 anonim ***** válasza:
75%

Sehogy. Nem szabad ráerőltetni.

Egyébként régen mindenki a rákkeltő szalonnát meg kolbászt ette, mégis itt vagyunk, és élünk. Számtalan rokonom él vagy élt meg szép kort annak ellenére, hogy hurka is került az asztalra.

Természetesen én is belementem már az 'életmódváltásba', 7-8 hónapon keresztül kiszámoltam minden kalóriát, és az összes étkezést lebontottam fehérjére, zsírra, szénhidrátra. Egy kocka csokit sem voltam hajlandó megenni, de még a müzliszeletet sem, mert az is cukros.

Eredmény:

- 1-3 kg-t fogytam (azért kötőjellel, mert ez konkrétan mozgósúly volt)

- Nem tudtam odafigyelni a munkahelyemen(diákmunka) és az egyetemen, kisebb emlékezetkieséseim is voltak

- Szárazzá vált a bőröm, a hidratáló krémek sem segítettek

- Alapból is hajlamos voltam a depresszióra, de "életmódváltás" közben még többször volt letargiás időszakom...

Most eszem a megszokottak szerint (jó, mi nem annyira szeretjük a zsíros, nehéz ételeket, de az életmódváltásba a RÁNTOTT csirkemell sem férne bele a panír és a napraforgóolaj miatt. Az meg itt nagyon nagy kedvenc.) Szokott lenni sültkrumpli, krumplipüré, édesburgonya, rizs, zöldség rizzsel, bulgur. A csokievést sem viszem túlzásba, chipset kb. 2-3 havonta eszem, ha kínálnak. A cukros üdítőket kerülöm, igyekszem sok vizet meginni.

Néha van lángos, pizza (persze nem minden nap), és senki sem hisztizik, hogy jaj, ez milyen egészségtelen. Az utóbbi 50 évben a családom lelkesen fogyasztotta, mégsem lett belőle gond. Senki sem beteges, van, aki idős korára lett beteg, de azért 65-70 fölött már jön magától is sajnos. Ha nem fitt kaja van épp, azt lemozogjuk.

Mindig mondják, hogy a kaja többet számít, mint a sport. Nálam ez nem így volt. Sporttal és minimális odafigyeléssel a kajára fogytam 2013-ban 20 kg-t, és a kezdő súlyomnak azóta még a közelében sem voltam szerencsére! Amikor visszajött 4, azt csak diétával akartam leadni - úgy nem ment, csak mozgással! Ráadásul attól függetlenül, hogy bevitted a fehérjét, az izmok még nem épülnek meg maguktól, edzeni kell rájuk!

Én ennyit tudtam elmondani.

21/L

2017. jún. 19. 21:54
 23/26 anonim ***** válasza:
73%

"Mondtam neki, hogy akkor főzzön magának amit akar"

Most komolyan? Én nem vagyok annak az elve, hogy a nő csináljon mindent, de ez baromi gáz, bocsi. :D

Ha eddig is az volt a bevett szokás, hogy te főztél, és te vagy az, aki elkezdett változtatni, variálni, akkor a te dolgod az, hogy ennek a másik fél ne lássa a hátrányát. Ergo neked kell kétfélét főzni - nem az ő finnyássága, hanem a te új hóbortod miatt.

Jézusom, soha még csak eszembe sem jutott volna, hogy kötelezzem a páromat, hogy azt egye, amit én. Bacctatás nélkül is simán belekóstol mindenbe, ha látja, hogy jóízűen eszem, és így is akadt már, amire azt mondta, hogy jé, ez finom...

2017. jún. 20. 08:13
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is így volt, anyós főztje zsíros/olajos, sertés alapú volt, nem szerepelt benne semmilyen zöldség!! én eü okok miatt tartok diétát. Összeköltözéskor a következő történt:

Mivel az én párom is fizikai munkát végez így a hús és a szénhidrát kötelező elem. De egy-egy dolgot cseréltem le elsőnek, hogy finom is és egészséges is, aztán egyre jobban sikerült lecserélni a kevésbé jó dolgokat. A sertés helyett csirke, hal, marha. Köretnek 8 tojásos tészta helyett durumtészta, tk tészta, szafi nokedli, rizs, bulgur, quinoa, párolt zöldségek de fűszerezve, hússal vegyítve. Olaj, zsír helyett kókuszzsír, olívaolaj. Ha nem mondom el neki észre sem veszi! Zabpehelybe, mandulába, kukoricapehelybe panírozok.

Heti egyszer van csalónap a hétvégén: azt eszünk amit akarunk.

Először ő is csak húst evett, de én magamnak csináltam zöldséget, baconbe tekert spárgát, édesburgonyát pl ahogy látta hogy eszem és finom, megkóstolta, ízlett neki. Tortillát először csak hússal töltötte, csináltam salátát, tzatzikit és most kéri hogy legyen saláta mellé, csináljak zöldségeket is. Szendvics mellé is teszem a paradicsomot, hagymát, uborkát, salátát és most már maga kéri ha lemarad :D 8 kg-ot fogyott, de nem izomból és észre sem vette csak most hogy előkerültek a nyári ruhák, hanem lement az anyósom főztjétől kialakult haszsír, sokkal jobban érzi magát, nem puffad, nagyon örül neki és nem bántja egyáltalán. Sőt mivel sok a családban a szerzett, elhízásból eredő cukros, büszke magára hogy szép a cukra!

Szépen lassan kell kitapasztalni hogy mit szeret, mire tudod lecserélni.

Van hogy valamit én picit máshogy akarok enni mert ő nem szereti, akkor kiveszek belőle magamnak másik részt. Pl csirkét magamnak máshogy pácolom, stb.

2017. jún. 20. 08:27
 25/26 anonim ***** válasza:
73%

Attól, hogy NEKED fontos az egészséges étrend, neki nem az. Így ismerted meg. Gondolom, tele van a töke azzal, hogy rá akarsz vmit erőltetni.

Ami az ő részéről hülyeség, ez a berögződés, hogy "hülyeség, hogy kétféle kaja van egy háztartásban". Erről kell vele beszélni. Sőt felajánlhatod, hogy mittudomén, heti 1-2x megfőzöd a kajáját.

2017. jún. 20. 10:23
 26/26 anonim ***** válasza:

Ebben csak az a pofátlanság, hogy elvárná, hogy te főzz rá.

Nem kötelező ugyanazt enni, de az, hogy ő nem képes magára főzni, aztán még le is szólja azt, amivel fáradoztál, bunkóság.

De erőltetni sem kell semmit, ha nem akarja.

Nálunk ez úgy volt, hogy én vegetáriánus voltam már 13 éve mikor megismerkedtünk, a férjem meg húst-hússal, zsírt zsírral.

Az elején mindig főzött külön magának, de sokszor megkóstolta azt is, amit én főztem.

2-3 év után ott tartottunk, hogy havi 1x főzött magának húst, elhagyta a cukros üdítőket, tejtermékekből és tojásból átállt a bióra (én meg a tejtermékeket teljesen elhagytam).

Ma ott tartunk, hogy otthon soha nem készít vagy fogyaszt húst, csak étteremben vagy vendégségben.

És mindezt úgy, hogy SOHA nem mondtam neki, hogy ne egye, egészségtelen, fúj, stb. Egyszerűen csak megkóstolta a zöldséges ételeket is és egyre jobban ízlettek, aztán pár év után magától!! megnézett 1-2 dokumentumfilmet az ipari állattartásról, ezért váltott bióra.

A húsról nem akar teljesen lemondani, ezért fogyaszt alkalomadtán, de azt mondja neki nem ér meg annyit, hogy bajlódjon vele, annyi finom vegeteriánus vagy vegán étel van. Ráadásul felváltva főzünk, nagyon finomakat szokott.

De mondom, ehhez hozzátartozik a tolerancia. Én marhára örülök, hogy ennyit változott ezirányban, de mint írtam soha nem cseszegettem vagy mondtam meg neki mit tegyen, hanem egyszerűen magától "jött rá" hogy jó az egészséges étel is.

Ha piszkáltam volna, valószínűleg még most is ott tartanánk, hogy minden nap rántott húst, mert amivel piszkálnak, azt azért sem eszi meg az ember, meg azellen csakazértis kiáll.

2017. jún. 21. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!