Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tudnám rávenni a páromat az egészségesebb életmódra?
Egy ideje elkezdtem egészségesebben élni, odafigyelek mit és mennyit eszek, plusz beiktattam a rendszeres mozgást. A párom (ő a férfi) ezt nem tudja elfogadni, neki hiányoznak a régi zsíros, szénhidrát dús ételek, amit vidéken a szüleinél megszokott, és egyszerűen nem hajlandó megenni amit én főzök, már csak azért is elutasítja, mert hogy a párolt zöldség szerinte nem köret, csak a nokedli, meg a tarhonya, a tészta, stb... Mondtam neki, hogy akkor főzzön magának amit akar, azt meg hülyeségnek tartja, hogy egy háztartásban kétféle menü legyen mindig. Semmi sem jó neki. Egyikünk sincs elhízva, ő fizikai munkát végez, plusz sportol is (biciklizik), ettől függetlenül fontosnak tartanám az egészséges étkezést a zsírban tocsogó kaják helyett.
Volt/van valaki hasonló helyzetben? Mit tanácsoltok, hogy találhatnám meg a középutat, hogy mindkettőnknek jó legyen?
L/24
>aki elkezd rinyálni, ha valami nem úgy van, ahogy ő azt elképzelte
>megkérdezném tőle, hogy elképzelte már, hogy fog állni neki a fején a brokkolis tál
Felfedezed önállóan az iróniát, vagy kézenfogva vezesselek oda? :D
Szerintem mindenki láthatja mindkét oldalŕol hogy bu zi cigányság ami itt zajlik már.
Nem az a gond ha két ember nem ugyanazt az étrendet követi, hanem hogyha emiatt nem tudnak egy fedél alatt megélni és étrendnácik lesznek, akik lenéznek mindenkit aki nem azt csinálja mint ők.
<3 nokedli, tarhonya, tészta
Nem szereték ezek nélkül élni. De ugyanígy egy jó kis zöldség krémleves és spenótos galuska is jöhet, az ember mindenevő.
Miért jön mindenki azzal, hogy a kérdező párja főzzön magának, ha nem felel meg neki az, amit a kérdező főz?
A kérdező arról egy szót sem ír, hogy miért neki kell főzni - lehet hogy ilyen a munkamegosztás náluk. Ő főz, a párja mosogat/porszívózik/port töröl, stb. Az meg elég undorító hozzáállás szerintem, hogy ÖNKÉNYESEN kitalálja, hogy ő most így főz, mert Ő életmódot vált, és ez legyen jó a párjának is. Vagy akkor a párja nem mosogat utána, nem porszívózza ki a lakást/házat, csak 2 helységet a 4-ből, stb. Ez így fair.
#11. Az már rendes kaja/köret. Na de csak párolt zöldség/saláta....
A lényeg az, hogy tápanyagot nem szabad megvonni a szervezettől. Kiiktatni egy tápanyagcsoportot az étrendből !!KÁROS!!. Ch, fehérje, zsír kell és kész.
fizikai munkához nem elég egy kis brokkoli.
amúgy kompromisszum: pl hús csirke, köretnek meg zöldség is van, meg krumpli is.
pörkölt dettó: lehet nem zsírosan is készíteni, eheted zöldséggel, ő meg tésztával
sütni lehet ch csökkentett lisztekből
főzeléket önmagával sűríted
rántott hús, fasírt nem olajban kisütve, hanem sütőben
Rossz a hasonlat. Ha A főz, A mondja meg, mi a kaja. Ha B takarít, B mondja meg, hogyan és mivel, milyen sorrendben takarít.
Meg ez a normális. Ha a párom főzne, és pacalt kívánna, azt mondom, szuper, akkor én csinálok magamnak mást. Sok nokedlizabáló.
Sunshine. Aki kövér és fogyni akar az kevesebb kalóriát kell, hogy bevigyen, amennyit felhasznál. A kérdező nem kövér és a párja sem. A zöldségek nagy része, nagyon kalóriaszegény, csak salátának valókon nem igazán lehet élni. A gabonaféléket és a hüvelyeseket leszámítva nem sok kalória van a zöldségekben.
30/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!