Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy tudnám rávenni a páromat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám rávenni a páromat az egészségesebb életmódra?

Figyelt kérdés

Egy ideje elkezdtem egészségesebben élni, odafigyelek mit és mennyit eszek, plusz beiktattam a rendszeres mozgást. A párom (ő a férfi) ezt nem tudja elfogadni, neki hiányoznak a régi zsíros, szénhidrát dús ételek, amit vidéken a szüleinél megszokott, és egyszerűen nem hajlandó megenni amit én főzök, már csak azért is elutasítja, mert hogy a párolt zöldség szerinte nem köret, csak a nokedli, meg a tarhonya, a tészta, stb... Mondtam neki, hogy akkor főzzön magának amit akar, azt meg hülyeségnek tartja, hogy egy háztartásban kétféle menü legyen mindig. Semmi sem jó neki. Egyikünk sincs elhízva, ő fizikai munkát végez, plusz sportol is (biciklizik), ettől függetlenül fontosnak tartanám az egészséges étkezést a zsírban tocsogó kaják helyett.

Volt/van valaki hasonló helyzetben? Mit tanácsoltok, hogy találhatnám meg a középutat, hogy mindkettőnknek jó legyen?

L/24

2017. jún. 19. 17:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
56%
Párolt zöldség az elég gyengus. Himalaya rizs, édesburgonya kókuszolajban, friss vegyes saláta öntettel már jobban hangzik;) Én ilyeneket szoktam kettônknek készîteni. ;) 30/N
2017. jún. 19. 18:36
 12/26 anonim ***** válasza:
78%

>aki elkezd rinyálni, ha valami nem úgy van, ahogy ő azt elképzelte

>megkérdezném tőle, hogy elképzelte már, hogy fog állni neki a fején a brokkolis tál

Felfedezed önállóan az iróniát, vagy kézenfogva vezesselek oda? :D

2017. jún. 19. 18:36
 13/26 anonim ***** válasza:
11%
Gondoltam, hogy a sok húszabáló lepontozza a dolgokat, de hogy utánajárjanak, művelődjenek kicsit a témában, ami rávilágít, hogy miért is okoz rákot a húsevés, azt már nem. :D
2017. jún. 19. 18:37
 14/26 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenki láthatja mindkét oldalŕol hogy bu zi cigányság ami itt zajlik már.

Nem az a gond ha két ember nem ugyanazt az étrendet követi, hanem hogyha emiatt nem tudnak egy fedél alatt megélni és étrendnácik lesznek, akik lenéznek mindenkit aki nem azt csinálja mint ők.

2017. jún. 19. 18:39
 15/26 anonim ***** válasza:
69%

<3 nokedli, tarhonya, tészta

Nem szereték ezek nélkül élni. De ugyanígy egy jó kis zöldség krémleves és spenótos galuska is jöhet, az ember mindenevő.

2017. jún. 19. 18:52
 16/26 anonim ***** válasza:
59%

Miért jön mindenki azzal, hogy a kérdező párja főzzön magának, ha nem felel meg neki az, amit a kérdező főz?

A kérdező arról egy szót sem ír, hogy miért neki kell főzni - lehet hogy ilyen a munkamegosztás náluk. Ő főz, a párja mosogat/porszívózik/port töröl, stb. Az meg elég undorító hozzáállás szerintem, hogy ÖNKÉNYESEN kitalálja, hogy ő most így főz, mert Ő életmódot vált, és ez legyen jó a párjának is. Vagy akkor a párja nem mosogat utána, nem porszívózza ki a lakást/házat, csak 2 helységet a 4-ből, stb. Ez így fair.

2017. jún. 19. 18:57
 17/26 anonim ***** válasza:
62%

#11. Az már rendes kaja/köret. Na de csak párolt zöldség/saláta....

A lényeg az, hogy tápanyagot nem szabad megvonni a szervezettől. Kiiktatni egy tápanyagcsoportot az étrendből !!KÁROS!!. Ch, fehérje, zsír kell és kész.

2017. jún. 19. 19:04
 18/26 anonim ***** válasza:
61%

fizikai munkához nem elég egy kis brokkoli.

amúgy kompromisszum: pl hús csirke, köretnek meg zöldség is van, meg krumpli is.

pörkölt dettó: lehet nem zsírosan is készíteni, eheted zöldséggel, ő meg tésztával

sütni lehet ch csökkentett lisztekből

főzeléket önmagával sűríted

rántott hús, fasírt nem olajban kisütve, hanem sütőben

2017. jún. 19. 19:21
 19/26 anonim ***** válasza:
19%

Rossz a hasonlat. Ha A főz, A mondja meg, mi a kaja. Ha B takarít, B mondja meg, hogyan és mivel, milyen sorrendben takarít.

Meg ez a normális. Ha a párom főzne, és pacalt kívánna, azt mondom, szuper, akkor én csinálok magamnak mást. Sok nokedlizabáló.

2017. jún. 19. 19:51
 20/26 anonim ***** válasza:
75%

Sunshine. Aki kövér és fogyni akar az kevesebb kalóriát kell, hogy bevigyen, amennyit felhasznál. A kérdező nem kövér és a párja sem. A zöldségek nagy része, nagyon kalóriaszegény, csak salátának valókon nem igazán lehet élni. A gabonaféléket és a hüvelyeseket leszámítva nem sok kalória van a zöldségekben.

30/f

2017. jún. 19. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!