Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy illik ilyenkor beleadni a közösbe?
Szeretnék majd a párommal összeköltözni.
Nekem ( sajnos) hitellel van saját lakásom.
Én úgy gondoltam, hogy a hitelemet természetesen fizetem + a saját telószámlám meg amit munkába viszek kaja, ruháim stb.
De a rezsi részét, a bevásárlást hogy osszuk el? Igazából 2 havonta kell a villanyt, vizet fizetni ami ilyen 5-7 ezer / db meg van s net+ tv az is 8 ezer csak havonta. Kaja az nyílván több de olyan 30-40 ezerből is kijön 2 főre. Nekem a hitelem több, mint ami a rezsi+ kaja része. Tehát ha azt mondanám, hogy fizesse a rezsi teljes részét meg a kaját " ígyis megússza "50-60 ezerből egy hónapban.
Hogy szoktátok csinálni? Hogy illik elosztani ki mit fizessen vagya rezsit kaját is felezzük inkább?
Tudom ez megbeszélés kérdése,de nem akarok eléállni irreális dolgokkal.
11-es!
Akkor 8-10 év múlva a kérdező is perelheti, mert ingyen lakott nála, és kiszámlázhatja a bérleti díjat neki. És egálban is vannak, a lakásához pedig tulajdonilag nem lesz köze a párjának.
(Tudom, most csinálta végig egy ismerősöm 11 év élettársi kapcsolat után, amikor a hozzá beköltözött nő követelőzni kezdett szakításkor.)
Nálunk én vettem fel hitelt. Azt is, ahogy a kaját is, rezsit is közösen fizetjük. Hiába enyem a hitel, az ingatlan is.
Nem tudom másoknál hogy van, de nálunk a párom nem akar ingyen lakni. Alap, hogy beszáll. Máskülönben ha esetleg nem így gondolná, simán mehet albérletbe is. Azt is fizetnie kell és ugyanúgy lakhatás miatt. De így kevesebbet költ erre, tehát még így is megéri neki. De mondom, ha nem tetszene neki, nyugodtan mehetne albérletbe.
"" és kiszámlázhatja a bérleti díjat neki"
Kamu. Nincs az az Isten vagy bíróság, aki ezt megítéli utólag, mikor nem volt bérleti szerződés.
#43 Itt nem a bizonyítás a lényeg. Tudja mit vállal ezzel. Tiszta lapokkal játszom.
Ha ez viszont őt bántja, menjen albérletbe és fizesse azt. Én úgy is tudok kapcsolatban lenni, hogy nem élünk egy fedél alatt. Mi a nem világos? Nem muszáj együtt lakni és ezen kardoskodni. Az én házam. Ez a minimum. De, mint feljebb olvashattad, ha nem megy, nem költözik ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!