Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy illik ilyenkor beleadni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy illik ilyenkor beleadni a közösbe?

Figyelt kérdés

Szeretnék majd a párommal összeköltözni.

Nekem ( sajnos) hitellel van saját lakásom.

Én úgy gondoltam, hogy a hitelemet természetesen fizetem + a saját telószámlám meg amit munkába viszek kaja, ruháim stb.

De a rezsi részét, a bevásárlást hogy osszuk el? Igazából 2 havonta kell a villanyt, vizet fizetni ami ilyen 5-7 ezer / db meg van s net+ tv az is 8 ezer csak havonta. Kaja az nyílván több de olyan 30-40 ezerből is kijön 2 főre. Nekem a hitelem több, mint ami a rezsi+ kaja része. Tehát ha azt mondanám, hogy fizesse a rezsi teljes részét meg a kaját " ígyis megússza "50-60 ezerből egy hónapban.

Hogy szoktátok csinálni? Hogy illik elosztani ki mit fizessen vagya rezsit kaját is felezzük inkább?

Tudom ez megbeszélés kérdése,de nem akarok eléállni irreális dolgokkal.

2021. dec. 12. 11:47
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
98%
30-40 ezerből egy aktív felnőtt ember normális étkezése sem jön ki jóformán, nem hogy 2 emberé.Inkább olyan 70-80 ezer 2 ember kajája.
2021. dec. 12. 11:48
 2/49 anonim ***** válasza:
92%

A rezsi 2 emberre olyan 20-30 ezer, attól függően, hogy mivel és mennyit fűtenek.

A rezsi+ kaja egy 2 fős háztartásra inkább olyan 120 ezer körül van havonta.

2021. dec. 12. 11:51
 3/49 anonim ***** válasza:
94%

A hiteledhez sztem nincs köze

Így én felesben fizetnem a rezsit, kaját

2021. dec. 12. 11:53
 4/49 anonim ***** válasza:
93%

Felezitek a költségeket.

Ha ő fizeti a teljes rezsit és kaját, akkor belefizet a hiteledbe, csak máshogy nevezed. Ezt kerüld el, mert gond lehet belőle.

2021. dec. 12. 11:55
 5/49 anonim ***** válasza:
19%

4

Ez hülyeség, akkor ha kiadod a lakást és ergo ő fizeti a hiteled, akkor utána a bérlőé a lakás? Nyilván nem. Ha valaki ingyen lakik valakinél szerintem alap hogy valamennyivel többet dob bele a közösbe.

2021. dec. 12. 11:57
 6/49 anonim ***** válasza:
92%

Igen, természetesen az 50/lenne az ideális, de ugyanakkor a törlesztést te vállaltad be.

Ezt ügyvéddel nézesd meg, mert ha ő fizeti a lakás egy részét tulajdonjoga lesz-e, stb. Tudom egy kapcsolat elején ez fura gondolkozásmód, de nem árt tisztázni mi kié, mert ezek nagy pénzek.

Ezeknek tükrében hozz döntést arról hogy mi legyen.

2021. dec. 12. 11:58
 7/49 anonim ***** válasza:
96%
5 A valamennyivel többet az nem az a kategória, mikor a legdrágább havi kiadást(élelmiszer) egyedül fizeti 2 főre, plusz a rezsit is.
2021. dec. 12. 11:59
 8/49 anonim ***** válasza:
22%

7

Ez oké de akkorsem a hitelébe fizet

2021. dec. 12. 12:00
 9/49 anonim ***** válasza:
84%

Semmi köze ahhoz, hogy neked lakáshiteled van. Tehát ezt nyugodtan tedd félre, és úgy kezdj a költségek megosztásához. Ami természetesen úgy korrekt, hogy kaja és rezsi is felesben.

Amúgy még két dolgot nem értek.

Egyik, miért veszed külön az összkajától azt amit viszel munkába?

Másik, hogy hogy jössz te ki ennyiből egész havi kajára?

Szegény ember. Fizesse az egész rezsit, de még enni sem ehet rendesen...

2021. dec. 12. 12:00
 10/49 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem az lenne az igazságos, ha a kajába mindenki beleadná a saját részét, és a rezsit fizetné egyedül az, aki beköltözött a másik lakásába.
2021. dec. 12. 12:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!