Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy illik ilyenkor beleadni a közösbe?
Szeretnék majd a párommal összeköltözni.
Nekem ( sajnos) hitellel van saját lakásom.
Én úgy gondoltam, hogy a hitelemet természetesen fizetem + a saját telószámlám meg amit munkába viszek kaja, ruháim stb.
De a rezsi részét, a bevásárlást hogy osszuk el? Igazából 2 havonta kell a villanyt, vizet fizetni ami ilyen 5-7 ezer / db meg van s net+ tv az is 8 ezer csak havonta. Kaja az nyílván több de olyan 30-40 ezerből is kijön 2 főre. Nekem a hitelem több, mint ami a rezsi+ kaja része. Tehát ha azt mondanám, hogy fizesse a rezsi teljes részét meg a kaját " ígyis megússza "50-60 ezerből egy hónapban.
Hogy szoktátok csinálni? Hogy illik elosztani ki mit fizessen vagya rezsit kaját is felezzük inkább?
Tudom ez megbeszélés kérdése,de nem akarok eléállni irreális dolgokkal.
A rezsi 2 emberre olyan 20-30 ezer, attól függően, hogy mivel és mennyit fűtenek.
A rezsi+ kaja egy 2 fős háztartásra inkább olyan 120 ezer körül van havonta.
A hiteledhez sztem nincs köze
Így én felesben fizetnem a rezsit, kaját
Felezitek a költségeket.
Ha ő fizeti a teljes rezsit és kaját, akkor belefizet a hiteledbe, csak máshogy nevezed. Ezt kerüld el, mert gond lehet belőle.
4
Ez hülyeség, akkor ha kiadod a lakást és ergo ő fizeti a hiteled, akkor utána a bérlőé a lakás? Nyilván nem. Ha valaki ingyen lakik valakinél szerintem alap hogy valamennyivel többet dob bele a közösbe.
Igen, természetesen az 50/lenne az ideális, de ugyanakkor a törlesztést te vállaltad be.
Ezt ügyvéddel nézesd meg, mert ha ő fizeti a lakás egy részét tulajdonjoga lesz-e, stb. Tudom egy kapcsolat elején ez fura gondolkozásmód, de nem árt tisztázni mi kié, mert ezek nagy pénzek.
Ezeknek tükrében hozz döntést arról hogy mi legyen.
7
Ez oké de akkorsem a hitelébe fizet
Semmi köze ahhoz, hogy neked lakáshiteled van. Tehát ezt nyugodtan tedd félre, és úgy kezdj a költségek megosztásához. Ami természetesen úgy korrekt, hogy kaja és rezsi is felesben.
Amúgy még két dolgot nem értek.
Egyik, miért veszed külön az összkajától azt amit viszel munkába?
Másik, hogy hogy jössz te ki ennyiből egész havi kajára?
Szegény ember. Fizesse az egész rezsit, de még enni sem ehet rendesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!