Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy illik ilyenkor beleadni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy illik ilyenkor beleadni a közösbe?

Figyelt kérdés

Szeretnék majd a párommal összeköltözni.

Nekem ( sajnos) hitellel van saját lakásom.

Én úgy gondoltam, hogy a hitelemet természetesen fizetem + a saját telószámlám meg amit munkába viszek kaja, ruháim stb.

De a rezsi részét, a bevásárlást hogy osszuk el? Igazából 2 havonta kell a villanyt, vizet fizetni ami ilyen 5-7 ezer / db meg van s net+ tv az is 8 ezer csak havonta. Kaja az nyílván több de olyan 30-40 ezerből is kijön 2 főre. Nekem a hitelem több, mint ami a rezsi+ kaja része. Tehát ha azt mondanám, hogy fizesse a rezsi teljes részét meg a kaját " ígyis megússza "50-60 ezerből egy hónapban.

Hogy szoktátok csinálni? Hogy illik elosztani ki mit fizessen vagya rezsit kaját is felezzük inkább?

Tudom ez megbeszélés kérdése,de nem akarok eléállni irreális dolgokkal.

2021. dec. 12. 11:47
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
60%

"Ez hülyeség, akkor ha kiadod a lakást és ergo ő fizeti a hiteled, akkor utána a bérlőé a lakás?"

Nem. Ott szerződés van. Ha köt bérleti szerződést a kérdező a pasijával, akkor rendben van. Máskülönben egy hosszú együttélés után szerzés arányában megy az osztozkodás, és bizony a befizetett lakáshitel is beleszámít.

2021. dec. 12. 12:25
 32/49 anonim ***** válasza:
91%

Nem értem minek kell ilyesmit idegenektől megkérdezni.Ha te akarsz valamit és rá tud beszélni a párodat, akkor csináljátok úgy.

Hiába írom én azt, hogy felezgessetek, ezt fizessetek, azt fizessetek, ha ti abban nem tudtok megegyezni.

Mivel már felnőtt vagy kérdező, te magad is meg tudod ítélni, hogy mi az, ami még számodra is belefér.

2021. dec. 12. 12:28
 33/49 anonim ***** válasza:
77%

"Hanem ha úgy vesszük “lakbér”. "

Abból adózni kell. Nagyra fogja értékelni a bíróság eme ötletedet :D

2021. dec. 12. 12:28
 34/49 anonim ***** válasza:
38%

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..

Tegyük fel nem a tiéd.

De a felhasználók nem hiszem, hogy kicserélődtek, tehát a válaszok itt is ugyanazok lesznek.

2021. dec. 12. 12:29
 35/49 anonim ***** válasza:
77%

"Kaja az nyílván több de olyan 30-40 ezerből is kijön 2 főre."

Eddig ki etetett, Mucika? :D :D

2021. dec. 12. 12:29
 36/49 A kérdező kommentje:

Nem én tettem fel a kérdêst.

Csak egy két dolgot a válasz adók közt nem értek,de nincs is kedvem ezekkel vitázni.

Tudom ezen az oldalon úgyis én leszek a szar, mert egy lakáshiteles házban élnénk, meg éhen hal az ember na ez meg már nevetséges és direkt kössünk bele mindenbe is kategótia...na de mindegy úgyis az lesz amit mi megbeszélünk csak szerettem volna tudni ki hogy intézi ilyenkor mi a bevett szokás ennyi.

Lehet fikázni nyugodtan, mert nem fogok reagálni.

2021. dec. 12. 12:30
 37/49 anonim ***** válasza:
47%

33

Nem szó szerint lakbér, csak a gesztus hogy valamennyivel többel száll be a költségekbe ha már ingyen lakik ott. Engem használtak már ki így, lehet ezért érzékeny téma ez számomra.

2021. dec. 12. 12:46
 38/49 anonim ***** válasza:
73%

Én most fogok páromhoz költözni, szintén hiteles ház. Ha közölné, hogy a felénél többel szálljak be, egyszerűen elköszönnék. Ha nem lakom ott, akkor is kell fizetnie fűtést, kaját, áramot, vizet. Miért is kéne annál többet bele adnom, mint, amennyivel miattam nő a rezsi?

Meg mi az, hogy, ha már ingyen lakik. Én a saját lakásomban is ingyen lakom.

Korábban, mikor nálam laktunk is alap volt, hogy csak felezzük a költségeket. Számomra felfoghatatlan, hogy sokan komolyan így akarnak nyerészkedni, hogy a párjuk akkor fizesse ezt, meg azt helyettük, "mert ingyen lakik". Kevés alantasabb dolgot tudok elképzelni egy párkapcsolatban, mint a másik direkt lehúzása, főleg, ha ezt ilyen szépen meg is magyarázzák.

2021. dec. 12. 13:03
 39/49 anonim ***** válasza:
86%

Mindkét fél érezheti magát kihasználva. Ezért nehéz ez a helyzet, hogy hitel van a lakáson.

A tulaj akkor érzi így, ha neki nem marad egy fillérje se, a másik meg összerakja pár év alatt egy saját lakás árát, mert csak fele rezsit fizet, a lakhatás meg ingyen van.

De érezheti magát kihasználva a másik is, aki többet ad bele a közösbe, a tulaj x év alatt kifizeti így a lakását, és a végén közli vele, hogy bocs, de mehetsz amerre látsz.

Nálunk erre az volt a megoldás, hogy közös kasszán vagyunk, nagyjából ugyanannyit keresünk. Minden közös, a kiadások is. Ennek értelmében a hitel is. Cserébe a párom is kap belőle tulajdonrészt, annak arányában, hogy a futamidő alatt mennyit éltünk együtt. (1/3 - 2/3 a javamra.) Szerintem ez csak így igazságos. Ő is fizeti, tehát az övé is. Azóta meg már közös családunk van.

Egy szakítás esetén meg vagy kifizeted, vagy eladjátok, és szétdobjátok a pénzt.

Persze nem bemondásra. Szépen el kell menni ügyvedhez, és minden esetre kitérve, le kell papírozni mindent.

2021. dec. 12. 13:11
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

A hitelt fizeted te (ez értékelendő,hogy te akarod fizetni).

Kaja rezsi 50-50%,így korrekt.

Ruhát,cipőt vesztek magatoknak,programok is mehetnek felesben.

2021. dec. 12. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!