Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés után a főzést hogyan osztottátok fel? Mennyire várhatom el a páromtól hogy fele-fele arányban ő főzzön, ha amúgy nem szeret főzni?
Ő inkább más házimunkákat csinálna én viszont szeretném ha a főzésből is kivenné a részét, elég nehezen jutunk megoldásra ebben a kérdésben. Rendelni szoktunk néha, de ilyen gyakran azért nem fér bele sajnos.
Másoknál hogyan működik ez?
24n
Milyen recepteket találtál?
Csak mert én is utálok főzni, és ha meg kéne tanulnom olyan kajákat, amiket nem akarok, hát nem is csinálnám. Mindennap annyit főzök csak, hogy hús a sütőbe, mirelit zöldségek (nem készkaja, brokkoli, karfiol, kelbimbó) a forró vízbe, plusz kis rizs vagy lencse. Ezt konkrétan lehetetlen elrontani, mert csak ki kell főzni a cuccokat. Ha ilyen szószos tésztákat meg olajos krumplis egybekajákat kéne megtanulnom, kiszaladnék a világból.
Miért kell főzni ha valaki utálja ? Lehet rendelni is.
Nálunk mindig az főz aki akar és azt amit akar. Nem bonyolult, ez a kérdés fel se merült :)
33: miért brutál ? Van sok kifőzde 1300 Ft körül van egy menü.
Szerintem senki se dolgozik 1300 Ft / óra alatt.
Tehát 1 óra meloval megvan a kaja. Erre jön még hogy az alapanyagot is meg kell venni akkor napi fél óra tuloraval kész is a főzés letudasa. Ezért nem értem miért ez a nagy felhajtás azért hogy fozzunk.
Ha nem szeret főzni, nem értem, mit kell elvárni tőle?
Vagy az jobb lenne, ha elég rakna egy sótlan, ízetlen félnyers vackot?
Azért szerintem a főzés meg a többi házimunka nem ugyanaz. Súrolószert nyomni egy szivacsra és sikálni valamit, az azért elég egyértelmű. De finomat főzni?
Mert ugye ehetőnek is kell lennie, nem? Sokan mondják, aki olvasni tud, főzni is, de azért teljesen más ugyanaz az étel egy embertől, akinek a töke tele, csak gyorsan le akarja tudni, és egy olyantól, akinek a szenvedélye a főzés, érzi, mi mihez megy, 20 éve csinálja.
Ez persze nem jelenti azt, hogy az egyik feladata lenne, de ha nekem recepteket adna a párom, hogy ezeket csináljam, nem csinálnám. Inkább üljünk le megbeszélni.
Leültünk, megbeszéltük.. ha egyedül élne akkor is kéne főznie, különben éhen halna.. a rendelés sajnos nem opció.
Azért azt ne mondja már nekem senki, ez nem egy 5 csillagos étterem ahova művészet kell, egy rántott húst meg tud csinálni aki már 4-5-ször csinált. Egy halat meg tud grillezni szerintem. Egy rizst meg tudna csinálni. Ugyanez igaz egy rakott krumplira, legtöbb tésztára, salátára.. Ha a főzelék nem megy neki, akkor nem csinálja majd, de legalább próbálja meg! Ha mindig én főzök, sose fogja megpróbálni.
Amiket eddig csinált, hogy megfőzte a spagettit, és ráöntötte a gyári paradicsomszószt. Meg iglo halrudacska. Azért szerintem némi plusz erőfeszítéssel ennél jobbakat is tud majd csinálni
Varrni sem atomfizika megtanulni, egyszerűen nem mindenkinek van kedve.
Szerintem ezzel van a baj, hogy recepteket adsz. Most komolyan, minek rántani a húst annak, aki nem szeret a konyhában lenni?
Mellesleg legközelebb ha bevásároltok, nézzétek meg, nemcsak a fiatalok teszik tele fűszerkockákkal, meg vízzel feloldható porszószokkal a kosarakat, hanem háziasszonyok is. Ezzel nem azt mondom, hogy jó, csak érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!