Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltözés után a főzést...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltözés után a főzést hogyan osztottátok fel? Mennyire várhatom el a páromtól hogy fele-fele arányban ő főzzön, ha amúgy nem szeret főzni?

Figyelt kérdés

Ő inkább más házimunkákat csinálna én viszont szeretném ha a főzésből is kivenné a részét, elég nehezen jutunk megoldásra ebben a kérdésben. Rendelni szoktunk néha, de ilyen gyakran azért nem fér bele sajnos.

Másoknál hogyan működik ez?

24n

2021. szept. 22. 15:07
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
53%

Férjem szeret főzni (én nagyon nem) és ha ideje engedi, ezt igyekszik is átvállalni. Nyilván ha este ér haza, én meg korábban, akkor megfőzök, legyen meleg kaja mire hazaér.

Cserébe enyém a takarítás, bevásárlás, mosást intézem, teregetéshez aki előbb hozzáfér.

2021. szept. 22. 15:37
 12/47 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk a férfi főz.
2021. szept. 22. 15:37
 13/47 Noren1989 ***** válasza:
100%
Én szeretek főzni, exem nem is tudott, nem is szeretett. 90-10volt az aràny az én részemre.
2021. szept. 22. 15:40
 14/47 A kérdező kommentje:
Mostanában azon gondolkozok amit 9-es írt, hogy csak néhány nap főzök, de az nem lenne kitolás vele, nem esne rosszul a páromnak ha azt mondanám, hogy én mostantól csak heti 2-szer főzök? Hanem mondjuk elmegyek őhelyette bevásárolni.
2021. szept. 22. 15:48
 15/47 anonim ***** válasza:
86%

Én nőként utálok főzni, barátom meg kifejezetten szeret, így kb 90%-ban ő főz. Kb fele-fele arányban visszük a háztartást, neki is van “mumusa”, pl a porszívózás, így azt döntő többségében én csinálom. Ha valamit mindketten ugyanannyira nem szeretünk, akkor azt megosztjuk magunk között, 1-2x ő, 1-2x én, aztán probléma megoldva.

Attól még, hogy nem szereted csinálni, meg kell csinálni, magától nem lesz kész, ez van. Az nem járja, hogy ő beközli, hogy hát főzés a nő “dolga” és kész. Fenekét, nincs olyan, hogy ez ennek a dolga, az meg azé. Ha egyedül élne is rákényszerülne néha a főzésre, úgyhogy hagyjuk ezt a szánalmas, középkori dumát.

2021. szept. 22. 15:49
 16/47 anonim ***** válasza:
77%
Miért lenne kitolás? Miért esne neki rosszul? Neked is rosszul esik minden nap főzni.
2021. szept. 22. 15:52
 17/47 anonim ***** válasza:
73%
Miért esne rosszul neki? Neked talán nem esik rosszul, hogy állandóan neked kell főznöd, mert ő nem hajlandó rá? Főzöl hetente mondjuk 2x, ha neki ennél többre van igénye, akkor szépen nekiáll ő is főzni, ilyen egyszerű. Mindketten ott laktok, nem csak a te dolgod főzni rá, fordítva is elvárható.
2021. szept. 22. 15:59
 18/47 A kérdező kommentje:

Nem mondott egyébként ilyet h a főzés a nő dolga és egyébként nagyon figyelmes, segítőkész házimunka témában.

Arról van szó, hogy ő utál főzni és nem is nagyon tud, én meg tudok, és kicsit kevésbé utálok főzni.. csak nekem meg sokszor időm nincs rá hétköznap. (Hétvégén szívesen elfőzőcskézek)

A másik baj h néha ha nem főzök akkor full igénytelen kajákat csinál magának meg nekem is, az egy dolog h én mondjuk nem eszem belőle de egyszerűen azt se bírom jó szemmel nézni h ilyeneket eszik..

Tehát lehet nem csak h azt kéne mondanom neki h én innentől nem főzök annyit hanem arra is megkérni hogy tanuljon meg néhány értelmesebb kaját is... ez már lehet így sok együtt

2021. szept. 22. 16:03
 19/47 anonim ***** válasza:
50%
Ő hamarabb végez nálad? Az nem opció, hogy ő otthon mindent összekészít (megmondod neki, mit és mennyit csináljon meg), teszem azt, kiklopfolja a húst, megpucolja, felvágja a zöldséget, kiméri a dolgokat, te pedig, amikor hazaérsz, összekotyvasztod, miközben ő mosogat, törölget, elpakol? Ez is egyfajta munkamegosztás. Ennyi nyilván nem haladja meg a képességeit.
2021. szept. 22. 16:07
 20/47 anonim ***** válasza:
55%
Ketten vagytok csak? Mert akkor abszolút megoldás lehetne menüt rendelni és levan a gond. Míg nem voltak gyerekek, mindig rendeltünk házhozszállítós menüt, csak hétvégén főztünk.
2021. szept. 22. 16:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!