Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltözés után a főzést...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltözés után a főzést hogyan osztottátok fel? Mennyire várhatom el a páromtól hogy fele-fele arányban ő főzzön, ha amúgy nem szeret főzni?

Figyelt kérdés

Ő inkább más házimunkákat csinálna én viszont szeretném ha a főzésből is kivenné a részét, elég nehezen jutunk megoldásra ebben a kérdésben. Rendelni szoktunk néha, de ilyen gyakran azért nem fér bele sajnos.

Másoknál hogyan működik ez?

24n

2021. szept. 22. 15:07
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
91%
Mivel ő nem tud főzni, én meg szeretek, én főzök :D
2021. szept. 22. 16:17
 22/47 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom, nekem a párod nagyon gyerekes. Nem szeret főzni, akkor te sem. Ennyi. Vagy megemberli magát, és megcsinálja.
2021. szept. 22. 16:59
 23/47 anonim ***** válasza:
100%

Megbeszéltük melyikünk mit csinál szívesen. Én utálok porszívózni és mosagatni, ezért ezeket ő intézi. Ellenben ő nem szeret annyira főzni és nincs érzéke a fűszerezéshez és felmosni se igazán szeret, így ezeket én csinálom. Kivéve a palacsintasütést, abban ő felülmúl engem. Ja meg a gyümölcsturmixokban.

Sok ételt pedig együtt csinálunk, pl sütiket, pizzát.

Szóval mindenki azt csinálja amit szeret csinálni és jó benne, így nincs nyüglődés a házimunkával.

Az még fontos (szerintem), hogy a saját cuccait mindenki maga tartja rendben, így nincs az, hogy olyan helyre tesszük a másik dolgát ahol nem találja meg.

2021. szept. 22. 17:18
 24/47 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk én főzök, kb 90%-ban. Barátom nem is igazán szereti csinálni meg csak pár dolgot tud elkészíteni, nekem sokkal jobban megy, így ez az én dolgom. Nem főzök minden nap, hanem nagyobb adagokat csinálok és másnap is azt esszük sokszor. Ha meg nagyon nem fér bele vagy nagyon nincs hozzá kedvem, akkor rendelünk.

A házimunka amúgy nagyjából felesben megy, ő csinál helyette mást.

Kössetek kompromisszumot, biztos lesz olyan megoldás, ami mindkettőtöknek elfogadható. Pl. ő csináljon meg helyette valami más házimunkát, amit te utálsz vagy főzz te is több napra vagy segítsen be az előkészületekbe, hogy ne tartson neked egyedül olyan sokáig vagy ne egyetek minden nap főtt kaját vagy időnként rendeljetek. Esetleg ezekből valami kombináció.

2021. szept. 22. 18:12
 25/47 anonim ***** válasza:
51%
Mindketten szeretünk főzni, igazàból tök jó közös tevékenység. A háztartást viszont a párom vezeti, mivel szerinte egy polót nem tudok jól ? összehajtogatni...
2021. szept. 23. 06:16
 26/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Rávettem magam és megbeszéltem a párommal hogy a főzés utálata szerintem onnan ered hogy nem nagyon tud, és szeretném ha kicsit jobban megtanulna főzni, és a legjobban úgy tanul az ember ha csinálja.. úgyhogy innentől egy ideig kizárólag ő fog főzni... Azt hittem kiakad rajta, engem is meglepett, mennyire könnyen fogadta a dolgot. Kitaláltam már a menüt, letöltök majd neki recepteket, meg segítek neki. Azt beszéltük meg, hogy most pár hónapig amíg belejön, aztán mondjuk heti 2-szer ő, heti 2-szer meg én, de ezt majd még megbeszéljük. Ha nagyon utálja még akkor is, majd kitalálunk vmit. Kiváncsi vagyok mi lesz belőle.

2021. szept. 23. 23:10
 27/47 anonim ***** válasza:
88%
A kérdés az, hogy a párod tud-e főzni. Mert nincs értelme belekényszeríteni, ha a végeredmény siralmas. Akkor inkább az ő feladata legyen a bevásárlás és a mosogatás, azokat nem lehet elrontani
2021. szept. 23. 23:31
 28/47 Noren1989 ***** válasza:
46%

Nem szeret, nem tud -> semmi baj, megbeszéltük és ràkényszerítettem...

Dafuq?

2021. szept. 24. 07:31
 29/47 anonim ***** válasza:
62%

#26 - de ha nem tud és nem is szeret főzni, ennek mi értelme van?

Miért nem osszátok fel másképp? Pl te főzöl, néha rendeltek, ő meg csinál valami mást otthon, amit meg te nem szeretsz. Nálunk ez működik :)

2021. szept. 24. 08:04
 30/47 anonim ***** válasza:
54%

Ez a heti 2-szer ő, heti 2-szer az asszony, szerintem jó ötlet. Aztán meglátják.

Hozzáteszem, 45 vagyok és most is utálok főzni, de muszáj néha. A férjem azért igyekszik ezt átvenni tőlem. Nyilván ha én 5-kor megyek haza, ő pl fél 7, akkor meleg vacsorával várom - fáradt, éhes - nem várogatom otthon, hogy hazaér és nekiáll. De szeretni nem szerettem meg a főzést.

2021. szept. 24. 08:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!