Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés után a főzést hogyan osztottátok fel? Mennyire várhatom el a páromtól hogy fele-fele arányban ő főzzön, ha amúgy nem szeret főzni?
Ő inkább más házimunkákat csinálna én viszont szeretném ha a főzésből is kivenné a részét, elég nehezen jutunk megoldásra ebben a kérdésben. Rendelni szoktunk néha, de ilyen gyakran azért nem fér bele sajnos.
Másoknál hogyan működik ez?
24n
A lányom nevében tudok beszélni.
Ők megbeszélték!
Főzni , hol a lányom , hol a vejem főz. Sokszor együtt is szoktak. Mindig az mosogat, aki nem főz. Ezen a téren kb ilyen szabályok vannak náluk.
Én vagyok a férfi. Úgy oldottuk meg hogy sose főz csak rendelünk. 😂
Ezt megszívtam, mi?
Bármit meg lehet beszélni, amibe mindkét fél belemegy. Én vagyok a nő, rühellek főzni, így kb. egy az egyben a párom főz, mert ő elvan vele. Addig én más házimunkát csinálok. Egyikünk sem házimunkázik többet a másiknál, csak mi aszerint osztottuk fel, inkább ki mit szeret csinálni.
Főzzettek együtt, ha egyikőtök sem akarja ezt teljesen átvállalni: az egyikőtök kuktáskodik, vágja a zöldségeket, pakolja a cuccokat, stb., amíg a másik a főzés többi részét csinálja.
Mióta összeköltöztünk barátnőmmel, úgy csináljuk, hogy aki ráér vagy nagyobb affinitása van hozzá, de sokszor szoktunk együtt is főzni. Mondjuk mondketten szerettünk főzni a másik előtt is, szóval ez nem probléma. De ha ő kitalál valami bonyolultat, akkor hagyom, hagy csinálja, max segédként vagyok jelen. Én az egyszerűbb kaják híve vagyok. És itt nem a vajas kenyérre kell gondolni, hanem ha 3 óra menne el vele, akkor inkább mást csinálok.
De megbeszéljük mindig, hogy hogy legyen, vagy ha látjuk a másikon, hogy hulla fáradt, "elzavarjuk" lepihenni és átvesszük a főzicskézést :D
Szerintem úgy jó, ha minden meg van osztva. Ha valaki nem tud vagy nem szeretne főzni, akkor a bevásárlásnál, előkészületeknél, mosogatásnál segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!