Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az ideális házimunka felosztás egy olyan kapcsolatban, ahol a férfi otthonról dolgozik, a nő meg bejár (napi 2 óra utazás)?
Akik esetleg hasonló cipőben járnak, leírhatnák náluk hogy megy a házimunka.
Párom itthonról dolgozik, 9kor kel, átsétál a géphez, 5kor végez. Én 6kor kelek, 8-5 dolgozom bent, legkorábban 6-ra, de inkább fél7re érek haza, ha túlórázok akkor van h csak 7 után...
17
"Nem nem, félreérted. Konkrétan add neki oda azt a 300 000Ft-ot amit ér az egész havi házkörüli munkája, ő meg tesz vele amit akar.
Neki így lenne havi 500 000,neked meg 300 000."
Már miért is érne ez havi 300 ezer forintot? :D
Nézzük csak, heti egy porszívózás 1 óra.
2 naponta egy főzés, 1 óra.
Edényeket naponta bepakolni/kipakolni a mosogatógépből: 10 perc.
Egyéb takarítási munkálatok - szintén heti max 1 óra.
Tehát, egy héten eltölt ezzel ~ 6 órát.
Egy hónapban 24 órát.
Az 12 500 forintos órabérre jön ki.
Ez egy mérnöki órabér, ugye ezt nem gondoltad komolyan? :D
Ennyire túlértékelik a nők a porszívózást? :D
A 6 éves fiam is meg tudja csinálni :D
Azért azt elmondanám, hogy a piaci órabére egy házhoz járó takarítónak nagyon maximum 2000 Ft+ÁFA, tehát a havi 24 órányi a munkája ér kb. 60 ezer Ft-ot, na most ennél jóval többet költök rá.
Úgyhogy maradhatunk abban, hogy ti nők bmeg nem vagytok normálisak, tisztelet a kivételnek :D
"Nézzük csak, heti egy porszívózás 1 óra.
2 naponta egy főzés, 1 óra.
Edényeket naponta bepakolni/kipakolni a mosogatógépből: 10 perc.
Egyéb takarítási munkálatok - szintén heti max 1 óra."
Egy zseni vagy!!! De ezt gondolom magadtól is tudod...
Egyrészt, a dolgok árát ahhoz mérd, amiért valaki megcsináná neked. Gondolod ha hívnál egy takarítónőt, az 10 perc munktá számolna fel azért, mert annyi ideig tartott? :)
Viszont kicsit sajnállak, mert marha büdös lehetsz. Legalábbis mosni nem nagyon mos rád a leírás alapján...
Vagy fogalmad nincs, hogy mi, mennyi ideig tart :)
22
Buta vagy még mindig.
Leírtam, hogy mennyi a piaci ár.
És pontosan tudom, hogy mi mennyi ideig tart, mert amikor anno fiatalon elkezdtem az önálló életemet egyedül, messze nem kerestem még ilyen jól, és mindent magamnak csináltam.
A mosást meg én intézem, magamnak, a ruháimra nagyon háklis vagyok, szingli koromban, amikor bejárónő járt rendet tartani, takarítani, a mosást akkor sem bíztam rá.
De akkor elmondom, hogy egy mosás is úgy kb. 10 percet vesz igénybe tokkal vonóval.
- szenyestartó tartalmát beönteni a gépbe, mosószer, öblítő, elindítani, ez legfeljebb 1 perc 30 másodperc.
- ha végzett a mosógép, átpakolni a szárítógépbe: 30 másodperc.
- ha is végzett, akkor még bepakolni a szekrénybe: mivel én mindent akkurátusan élére hajtva rakok el, ez beletelik vagy 8 percembe, de meg lehet csinálni 5 perc alatt is.
Szóval ne játsszátok a mártírt, meg pláne ne nézzetek már hülyének minket :D
Azt hiszitek, hogy beszopjuk, hogy a háztartás vitele egy teljes embert kívánó elfoglaltság? :D
Ez 100 éve még így volt nagyanyám gyerekkorában, amikor kézzel mostak, kézzel sepertek, kézzel portalanítottak, a csirkét a húslevesbe maguk vágták, fosztották, darabolták, a babot maguk fejtették, stbstb.
22 Így van, a házimunka nem csak takarításból áll.
Mellesleg a takarítók csak takarítanak. A rendrakás nincs az árban. Az sem mindegy általános vagy nagytakarítás a megrendelés. Ablakpucolás külön áras.
Mosás, vasalás szintén külön tevékenység.
A mosagatás, főzés, bevásárlás is.
Aztán a kerti munkák elvégzése, ha van.
23: próbálhatsz engem minősíteni, de a lényeget magad írtad le!
Ha a párod ennyi munkát végez amennyit itt leírtál, akkor ti nyakig érő mocsokban éltek, bűzik a wc, mocskos, büdös ruhában jársz...
Engem nem zavar, te élsz ilyen körülmények között, mert ennyi házimunkától kb a putri színvonalát hozzátok :D
Én a magam részéről zártam a beszélgetés, prolikkal nem dumálok
A smucig agyalágyultnak pedig javaslom keressen fel takarítócégeket, kérjen árajánlatot.
Aztán tegye ezt meg mosodákkal, érdeklődjön mennyiért vasalnák ki a rongyait.
Ugyanezt meg lehet tenni minden egyes háztartási tevékenységgel, aztán szépen kiderül mi mennyit ér.
Jó, hát az látszik, hogy vagy kib-szottul szüttyögős, béna, tetű módon végzitek a házimunkát, vagy mamahoteles tinicsajok vagytok, és fogalmatok sincs, mennyi idő a házimunka, vagy konkrétan hazudoztok.
Akármelyik is a helyzet, a valóság az, hogyha bejárónőd van, akkor heti 3x2 órában tökéletes rendet és tisztaságot tud tartani.
Úgyhogy szépen fejezzétek be a hülyeséget, pitsák, mert nagyon nem vagytok képben.
Jellemző, ha elfogynak az érvek, jön a személyeskedés.
A lényeg, hogy igazam van.
Feketén-fehéren levezettem, hogy egy minimálbérnyi fizetést se ér piaci alapon egy hónapban a házimunka, úgyhogy a sok lusta, hülye, semmirekellő, ellenben roppant öntudatos és büszke hülyepitsa szálljon le kicsit a magas lóról és fejezze be a mártírkodást.
És mondjuk menjen szépen kitanulni valami jól fizető szakmát és tegyen le ugyanannyi pénzt az asztalra otthon, mint a férje, és akkor követelőzhet, hogy legyen egyenlően elosztva a házimunka.
Tudomásom szerint nincs senkinek megtiltva, hogy mérnök vagy IT-s legyen.
Nem ilyen kamu alibi hülyeségekkel kéne foglalkozni, hogy marketing, meg média-kommunikáció, meg bölcsész-büfé szak, meg dohánybolti eladó, meg hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!