Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, össze tudnátok jönni olyan nővel, aki nem igazán házias, így felezve kéne csinálni a házimunkát, ha együtt élésre kerülne a sor?
Ha mindketten nagyjából ugyanannyit, ugyanolyan nehézségűt dolgoztok.
Magyarországon, a kapcsolatokban alapvető, hogy a nő végez minden házimunkát. (Vagy a nagyrészét)
Inkább otthagynátok az ilyen nőt, vagy azért vonakodva belemennétek a "nő kedvéért"?
Ha igénytelen lenne akkor otthagynám, ha nem akkor nem.
Pár példa az igénytelenségre:
-széthagyja a szennyesét
-széthagyja a koszos tányérokat, nem pakol el maga után.
-akkor sem fogja meg a porszívót, ha már megeszi a retek
Persze, nemezen múlik hogy a két fél együtt boldog-e. Egyébként honnan veszed hogy ez az alapvető hogy a nő végzi a házimunkát?
Ha mindkét fél dolgozik, akkor alap hogy mindent együtt végeznek otthon is, beosztják hogy ki mit csinál meg.
Egyáltalán nem vonakodnék egy ilyen kapcsolattól
33F
Innen:
Anyám szerint úgy van rendjén, ha a nő csinálja a házimunkát. És szerinte a nőnek fel kell kelnie a párjához, hogy össze pakoljon neki, ennivalót készítsen, még akkor is, ha a nő később megy dolgozni. (Pl. A férfi 5-kor kel, a nő amúgy csak 8-kor kelne, de fel kell kelnie a férfihez)
Plusz olyanokat mond, hogy a férfi meg mást csinál, pl. Barkácsol meg megjavít dolgokat, ja de azért takarítani hetente egyszer minimum kell, a mosógép meg nem romlik el minden héten.
Meg hogy a férfi elfárad a munkában. És s nő nem?
Két nővérem, akik a párjukkal együtt élnek, csak ők csinálják a házimunkát, és ezt természetesnek gondolják
Bátyám, aki a párjával együtt él, semmi házimunkát nem végez, a barátnőjének természetes, hogy csak ő takarít, mos, stb. (Igaz ő faluról jött)
A másik két bátyám nem él nővel, de róluk sem tudom elképzelni, hogy akár csak a házimunka negyedét elvégezzék.
Ahogy tudom, a volt osztálytársaimnak is csak az anyjuk csinálta a házimunkát (nagy osztály)
Pedig városban élek.
Biztos vannak ilyen családok is, mint a tied kérdező, de jellemzőnek nem nevezném. Nekem nagypapám is végez házimunkát és apukám is.
Azért a mai világban nem csak a szülők és a közvetlen környezet hat az emberekre, nem értem, hogy a te testvéreid miért ezt tekintik természetesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!