Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire lehet sérülni, ha egy nárcisztikus személyiségzavaros emberrel élsz együtt? Ki lehet kerülni a sérülést? Mit történik, miután visszamentél a nárcisztikus személyiségzavaros párodhoz/férjedhez? Van valakinek tapasztalata ebben?
Ma minden alpári parasztot nárcisztikusnak hívnak. Holott egyszerűen csak túl buta és bunkó ahhoz, hogy tudjon veled bánni.
Ha hagyod magad kikészíteni, aztán meg vissza is mész hozzá, te sem vagy túl okos, már bocs!
Èn azt gondolom, hogy nincsenek mögötte èrzèsek. Azt mondja amit a másik hallani akar, ha èppen akkor ezt a cèlt szolgálják az èrdekei. De nem èrzi, csak tudja mikor mit kell mondania, mit vár tőle a másik. Amiket leírtak tènyleg tipikus nárciszta jellenvonások.
Èn azt gondolom ezen nem lehet javítani, változtatni. Egy nárciszta ember a büdös èletben nem fogja belátni, hogy vele gond van, (max csak úgy tesz, de az sem jellemző). Pont ezèrt nem lehet terápiára sem rávenni.
Ezèrt azt gondolom, hogy egy ilyen emberrel nem lehet harmonikus kapcsolatot kialakítani.
A nárcisztikus nem erzelemmentes! Az a pszichopata. De tény, hogy amit mutat, az általában begyakorolt, mert tudja, hogyan kell viselkedni, tudja, hogy mit kell mondani, hogy szeressék. A valódi énjét baromi nehéz megismerni.
Én is nárcisz vagyok. Vannak érzelmeim és képes vagyok az empatiara is. Igaz, én a betegséggel is képes voltam szembenézni, terápiára is járok. És így tényleg óriási változásokat lehet elérni! A te párod viszont nem hajlandó belátni a hibáit, vagy hogy változnia kellene - így nincs mód a gyógyulásra.
"azon dolgozik, hogy ezeket a keserves érzéseket újból át kelljen élnie."
Pedig ez jó kis elírás volt mert ez inkább igaz. Azon dolgozik hogy újból átélje a traumáit, vagyis tudat alatt ezen ügyködik, hogy az a helyzet kialakuljon valahogy, mert teljesen feldolgozatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!