Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az ideális házimunka felosztás egy olyan kapcsolatban, ahol a férfi otthonról dolgozik, a nő meg bejár (napi 2 óra utazás)?
Akik esetleg hasonló cipőben járnak, leírhatnák náluk hogy megy a házimunka.
Párom itthonról dolgozik, 9kor kel, átsétál a géphez, 5kor végez. Én 6kor kelek, 8-5 dolgozom bent, legkorábban 6-ra, de inkább fél7re érek haza, ha túlórázok akkor van h csak 7 után...
Aki dolgozik, annak munkaideje van, akár kint, akár bent.
Ahhoz képest közösen osszátok be az otthoni feladatokat.
Észszerűen és logikusan, arányosan.
Az, hogy mi az ideális rajtatok múlik.
Attól nem kell többet elvárni a másiktól, hogy otthonról dolgozik, mert akkor ott az érv, hogy te miért nem keresel olyan munkát, amit otthonról lehet végezni, vagy miért nem költöztök közelebb a munkahelyedhez.
Ezt fixáljátok le.
Felezes, hisz ugyanannyi orabsn dolgoztok, es attol hogy te utazol meg messze laksz a munakhelyedtol meg a parodnak is joga van a pihenésre. Ez van ha nem tetszik valts munkat.
Mi jelenleg mind a ketten otthonrol dolgozunk, szalad a haz pedig otthonrol dolgozunk. A kettonek nincs koze egymashoz, nem mindenkinek olyan a munkaideje hogy van meg ideje, lehetosege, koncentrációja a napkozbeni haztartasi melohoz, utana meg ugyanugy faradtak vagyunk
Szerintem aki otthon van, az pl indíthat reggel egy mosást/kiteregethet vagy elkezdheti a vacsorát, mire a másik hazaér.
Én nen bíznék a páromra több plusz munkát azért, mert r
"rövidebb idő" beérni a munkahelyre. Nálunk is úgy volt korábban, hogy nekem egy óra volt az út, neki a szomszéd utcában volt a munkahelye. Reggel rohantam, ezért csak olyanra kértem meg, amire nem volt időm. Például a mosás beállítása, ami ha lejár hamarabb, mint hazaérnék, kiteregetni sem nagy ügy. Vagy például napközben kivenni a húst a fagyasztóból vagy előmelegíteni a sütőt.
A többit nem értem, miért kellene ráverni a másikra. Utálatos dolog a házimunka, személy szerint megalázónak is érzem, ha valaki az én mocskom kell, hogy felmossa, elmossa, stb, azért érzem korrektnek, ha felezzük. És még akkor is ezt érezném jogosnak, ha amúgy a párom nem dolgozna, de ez már csak az én véleményem.
Én azt gondolom, hogy az vigyen többet, aki kevesebbet utazik. Ez nem jelenti azt, hogy meg kell szakadni annak, aki hamarabb ér haza, de ameddig én dolgoztam itthon, párom pedig utazott napi 2-3 órát, addig, ha más nem is, de felraktam főzni valami egyszerű kaját, hogy legyen vacsora és másnap legyen ebédünk, ameddig meg ez készült, elmosogattam. Nap közben meg beraktam mosást (5perc), aztán kiteregettem (még 5perc), ennyit azért amúgy is feláll a géptől. Meg egyéb ilyen apróságokat megcsináltam, amikor eszembe jutott, és amúgy is fel akartam állni a géptől mozogni. Így is hamarabb végeztem legtöbbször, minthogy ő hazaért, és nem szakadtam meg. Most vártam volna meg, amíg hazaér, hogy együtt főzzünk, és kivegye a részét?
Minden egyéb, ami ebbe nem fért bele, az közös volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!