Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire van jelen még az igény a nőkben hogy a család melegét " biztosítsák" ?
Manapság egyre inkább karrieristábbak és ridegebbek a nők. Lassan derogál nekik otthon bármit csinálni vagy főzni a párjuknak vagy épp a gyerekről gondoskodni mert hogy ő nehogy már kiszolgálja a férfit.
Úgy gondolom elvész a lágyság kedvesség és nőiesség a mai nőkből.
Pedig nyilván vmiféle odaadást jelent ha főzök a páromnak vagy viszem a háztartást többet törődöm a gyerekkel ( és ez az érzés belülről jön)..
Ugyanakkor nyilván ha segít a férfi az nem baj de ha sok a munkája és nem tud annyit akkor se tolerálják ..( mert nyilván ellenben tobb pénzt ad haza )
Szóval egyre inkább kevésbé érzodik hogy a két nem kiegészítené egymást vagy szükségük lenne egymásra.
#37: Az eredeti kérdés arra vonatkozott, hogy mennyire van meg a nőkben, hogy ők adják az otthon melegét. Azt a nő nem csak azzal tudja biztosítani, hogy ő főz, mos, takarít, ezt csak itt valaki felhozta példának és ráharapott a nép. Akkor leírom egyszerűbben:
Emlékszel még az OBI szlogenjére? "Lakásból otthont". Na igazából szerintem ez az, ami a nő feladata. Mivel a férfi és a nő életpályája eltérő és összességében a férfi a családfenntartó (anyagilag legalábbis), ezért elsősorban az ő feladata megtermteni az otthonnak valót, legyen az lakás vagy ház. Vagy a mai világban rá fog inkább nehezedni a hitelek visszafizetésének súlya is, hiába keresnek most kb. egyformán, a gyerekvállalással ez borulni fog. A nő pedig ebből az "alapanyagból" csinál valódi otthont azzal, hogy ott van, hogy oda születik meg a közös gyerekük, akit közösen nevelhetnek és ahova a férfi munka után siet "haza", mert szeret ott lenni a családjával. Igazából ez az "otthon melege" és nem a főzés meg a takarítás megosztásáról szól. Viszont ha a nőben nincs meg ez a "fészekrakó ösztön", azzal a nőiessége kérdőjeleződik meg és onnantól ők nem egy pár, csak lakótársak.
#38: A fizetések sehol sem tükrüzik tökéletesen a belefektetett energiát. Szélsőséges eset pl. a focisták vagy a modellek esete (csak hogy mindkét nemből írjak példát), ahol irreálisan magas pénzt kapnak irreálisan kevés munkáért. Viszont a mai napig nem találtunk ennél jobb rendszert és amíg nem találunk, ez így marad. Két gyártósori munkás teljesítményét nagyon könnyen össze tudod hasonlítani az elkészült termékek számával és a selejtek arányával. De ugyanezt két tanár között már nem tudod ennyire egyértelműen megtenni. A tanárt a buszsofőrrel összehasonlítani pedig még nehezebb. Rengeteg felelőssége van a tanároknak abban, hogy milyen lesz a következő generáció, de 1-1 rossz döntése nem kerül emberéletekbe. A buszsofőr ellenben nem fogja megváltani a világot, de rá van bízva az a 40-50 ember, aki mögötte ül. Ezt nagyon nehéz forintosítani és olyan rendszer soha nem fog születni, amivel mindenki elégedett lesz.
Ettől függetlenül normális pároknál teljesen alap, hogy kiegészítik egymást és hogy nem várja el az egyik, hogy a másik kiszolgálja.
De ez az, hogy nem a férfi a családfenntartó, írtam hogy egyformán keresünk. Gyerekvállalás nálunk nem lesz.
Továbbra se értem, miért csak az én dolgom lenne a közös otthon rendben tartása egyenlő kereső munka mellett...
#42 Ha szeret engem és szeret velem lenni, akkor siet haza hozzám. Hanem, akkor pucoválhatom a kérót, akkor is félre megy.
Nem az egyik félen múlik, hogy otthon harmónia van-e. Nem csak a nőn. Régen azért mondták ezt, mert az volt az elv, hogy ha a férj idegesen jön haza a munkából, de a nő "befogja a pofáját" nem panszkodik és végzi a dolgát, a férje biztosan nem fogja megverni. Tehát ez tőle függ.
Ma már tudjuk, hogy egy kapcsolatban a harmónia mind a két félen múlik.
Tehát akkor filléres szirszarokat venni a Pepco-ból, és a polcra tenni? Ez a nőiesség? És a férfi, aki nem megy haza csecsebecsékre, az nem látja nőnek a feleségét?
"Szívem, elválok, mert sehol egy 720 forintos műanyag váza, sehol egy csiricsáré párnahuzat... hát ÉN, a férfi húzzak a párnára huzatot? Tudod, mi történik a heréimmel, ha hazahozok valami díszt az otthonunkba? Elválok, keresek egy nőt, aki évszaknak megfelelően cseréli a potpiurrit a dísztálban."
#40: "A mai férfiak 90%-a nem kezd bele egy komplett felújításba egymaga, hanem szakembert hív."
A mai férfiak 90%-a maga csinálja meg amit tud, és csak olyan feladatokra hív szakembert, amit mindenképpen szakemberrel kell megcsináltatni. Vannak, akik anyagi okokból, de olyanokat is ismerek, akik simán megtehették volna, hogy megbíznak egy céget és csak a készre mennek oda átvenni, ennek ellenére aktívan résztvettek a munkában, vagy legalább ott voltak felügyelni.
"A koordinálást meg a szakemberek keresését meg hagyjuk már, ne viccelj... Akkora nagy meló beütni a google-be és felhívni pár telefonszámot? Nálunk spec én intéztem mindent."
Ja, akkor jó. Arról el is feledkeztem, hogy a mai világban ilyen könnyű jó és megbízható szakembert találni.
" Igen, a nők főztek, mostak, gyereket neveltek, de cserébe max rész munkaidőben dolgoztak vagy az sem."
Azért a 2-3 generációval ezelőtti nők feladatait ne akard összehasonlítani a mai nők feladataival. Nekik nem volt ilyen jól felszerelt konyhájuk, nem voltak ilyen háztartási gépeik, és a gyereknevelésben sem kaptak ennyi segítséget.
"A mai férfiak 90%-a maga csinálja meg amit tud, és csak olyan feladatokra hív szakembert, amit mindenképpen szakemberrel kell megcsináltatni."
Nyilvánvalóan más körökben mozgunk, ami nem baj, csak tény.
#44: Ilyen hozzászólásoknál mindig azt érzem, mintha az 1800-as évek és a jelen közötti idő kimaradt volna pár embernek.
#45: Látom sikerült megérteni a lényeget. Ja várj, mégsem.
#47: Igen, ebben egyetértünk.
Szimplán nincs benned empátia.
Én nőként is simán megvédenék egy nálam gyengébb idegen nőt (vagy férfit, ha úgy látom hogy tudnék tenni valamit az érdekében), de hát nem vagyunk egyformák, nem lehetnek mindenkinek érzései meg hasonlók...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!