Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a lakásomba be van jelentve,lakcímileg de bántalmaz engem ki tehetem rendőrökkel?
Ez nem a rendőrökön, hanem a törvényen múlik. Ha be van jelentve nem dobhatod csak úgy ki.
Esetleg odakoltoztetsz egy markos legenyt, hátha önként távozik.
Ha ez nem jön be akkor a hivatalos mód a következő (egy jogi fórumról másolva)
Furikake
"Hogyan jelentessük ki"
Nem kijelenteni kell hanem KIRAKNI!!!
Ami hosszú folyamat lesz vélhetően.
Ha jól értem jelenleg úgy lakik ott, hogy
se nem tulajdonos
se nem haszonélvező
se nem bérlő
Azaz CSAK egy SZÍVESSÉGI lakáshasználó.
Akkor pedig....
1.
Írásban felmondani a szívességi lakáshasználatot.
Mondjuk 15 napos határidővel.
Egyben közölni, hogy a határidő utántól már
lakáshasználati díjat fog szedni a tulajdonos, mégpedig ... Ft/hó mértékben (az összeg a REÁLIS bérletí díj legyen)
igényt tart a rezsi arányos részére is
figyelmeztetni, hogy a határidő után a "jogi út " jön, ami drága lesz neki
Ezt az írást átvetetni vele! lehetőleg személyesen két tanú előtt.
"Átvettem: név, aláírás, dátum."
Plusz a 2 tanú is aláírja.
(vagy postán "Tértivevény"-el elküldöd neki a címére)
2.
Kivárod a határidőt!
HA netán elmegy oké... nyertél.
Ha marad,akkor jön jogi út!
3.
Pert indítasz, ami egy "Lakás kiürítési per" lesz.
Az 1. pont szerinti felmondás okán, megnyered majd.
Úgy 8-10 hónap alatt és némi pénzért cserébe.
(amit aztán behajthatsz a vesztestől majd)
Ha az ítélter kiköltözik nyertél.
HA nem akkor.
4.
Elindítod az ítélet végrehajtását >> kirakja a végrehajtó.
Némi pénzért cserébe.
(amit aztán behajthatsz a vesztestől majd)
5.
A meg nem fizetett perköltséget, végrehajtási költséget és a díjakat, rezsit is behajtod.
"Fizetési meghagyás" útján...
Ez a törvényes útja-módja a szabadulásnak és elszámolásnak
- -
Van még két lehetséges út...
Az erőszakos, de abból könnyen baj lehet.
A lefizetés!
Egy számára jelentős összeg átadása, ha
önként elköltözik
és
kijelentkezik onnan
Először is szakítanod kellene vele, és elküldeni, utána ki tudod jelenteni. Ha bántalmaz, akkor tegyél feljelentést.
A rendőrök szívességet tesznek valóban ilyenkor, nem feladatuk rendezni a családi problémákat.
Te vagy a tulajdonos? Akkor egyszerű: először is szakítasz vele, szépen nyugodtan. Elmondod nekik hogy nem akarsz így élni többet, részedről vége és legyen szíves egy hónapon belül másik helyre költözni. Kicsi az esélye, hogy meg is teszi rögtön, de ez volt az első lépés. Utána elmész szépen az okmányirodába és kijelenteted a saját lakásodból. Fog kapni erről értesített levélküldeményt. Ha nem cselekszik eszerint, mondd meg neki nyugodtan, hogy köztetek már vége és feljelented, ha nem megy el.
Ha közös albérlet, te költözz el. Ha közösen vásárolt ingatlan, lehet, hogy ügyvéd kell majd, hogy elsimítsátok a dolgot.
Tehát nem akarsz szakítani, szó nincs róla, hogy probléma lenne az elköltözéssel!
Az zavar, hogy a rendőrök konfliktust próbáltak oldani, olyan helyzetben, ami nem feladatuk; gratulálok, nem vagy egy észlény.
anonim kommentelő ez cseppet sincsen így!
Vagy nem olvastál el, mindent, vagy rosszul értelmezted a szöveget mert ilyen nem állt fenn, és rosszul látod.
"Már szakítottam vele, de igérget fűt fát, és kicsit érzék is iránta"
Kérdező, ebben minden benne van. Ha szakítok valakivel az végleges és megmásíthatatlan. Ígérget fűt fát, és akkor mi van? Közlöd vele hogy vége, mész és kijelented, egy hónapja van eltakarodni. Ennyi. Ha ígérget is, közlöd vele: "Józsi, én nem vagyok boldog veled. Ne ígérgess nekem semmit, döntöttem."
Kicsit érzel is iránta? Gondolom, nem pont akkor, amikor a nyakadat szorongatja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!